hategame logo
Overwatch с над 10 милиона играчи
пуснато на 16 юни 2016 от pseto
overwatch 11
Overwatch продължава да се продава добре. След като за броени дни шутърът на Blizzard можеше да се похвали с над 7 милиона играчи, сега числото е скочило до над 10 милиона.

„10 милиона агенти на Overwatch са активирани и се увеличават“, гласи лаконично съобщение в социалната мрежа Twitter.

Интересно е обаче, че продажби не се обявяват. Броят на играчите може и да включва няколко акаунта на една и съща конзола или пък бройки втора ръка. От които Blizzard не печели нищо. Тъй или инак обаче Overwatch със сигурност може да бъде окачествен като достатъчно успешен.

Предстои да видим как ще се харчи играта и в бъдеще. Засега стартът на Overwatch, който се появи навръх националния празник 24 май е летящ.

Коментари
milioner4e avatar
milioner4e
16 юни 2016
Да не ме занимават с глупости а да дадат броят в реално време да видим колко играят едновременно.Щото и други се хвалиха така с продажби(Battlefront и The Division) а сега игрите им са почти мъртви.Ще видим тази игрица колко време ще оцелее.
P.M.P. avatar
П.М.П.
16 юни 2016
Това са акаунти.
sauron93 avatar
sauron93
16 юни 2016
Доста са акаунтите още от бетата,но въпроса е колко от тях са активни играчи . Но реално дори и 5 милиона да са активните играчи играта пак е успешна така че ..
pseto avatar
pseto
17 юни 2016
Нем, не са от бетата, става дума за тези след пазарната премиера. А и най-малко при бетата бяха почти 10 милиона, а след дебюта обявиха първо 7 милиона - тъй че няма логика да са те.

Отделен въпрос е защо не казват точните продажби. Явно за да залъгват акционерите. Но според мен реалните продажби са някъде в рамките на 10-15% от тези 10 милиона - тоест 8.5, 9 милиона. Не мисля, че още е имало толкова препродажби на Overwatch или че чааак толкова много хора цъкат семейно и имат по 2-3 акаунта. Ама - Blizzard си знаят.


Що се отнася до The Division - играта е насочена към грайнда, когато няма какво да се грайнди - играта умира. Ubisoft не осигурява достатъчно ново съдържание и резултатите са видни. Overwatch има различен подход. Стига да има нормален competitive режим мисля, че играта може да се играе дълго.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл