hategame logo
Scorpio на Microsoft ще е „най-бързата конзола изобщо“
пуснато на 18 юни 2016 от pseto
xbox one scorpio
Конзолата Scorpio, която трябва да служи като наследник на Xbox One и бе представена наскоро, ще се появи в продажба в края на 2017 година. Това обаче не означава, че Microsoft не започват рекламната кампания за устройството още сега. В свое изявление Аарън Грийнберг, директор на маркетинговия отдел в компанията нарича Scorpio „най-бързата конзола изобщо“.

„Говорим за звяр. Това ще е най-бързата конзола, правена някога“, казва Грийнбърг.

Той продължава с думите, че целия Xbox отдел на Microsoft няма търпение да видим Scorpio в продажба.

„Никога не съм виждал толкова висок морал. Всички горят заради онова, което ще представим като игри по-късно тази година и визията, която имаме за бъдещето със Scorpio”, разкрива Грийнбърг.

Маркетинговият директор добавя, че Microsoft не са забравили за игрите. По неговите думи в следващата година ще видим повече ексклузивни за Xbox игри, отколкото в досегашната история на конзолата. Сериозно обещание! Макар че с оглед на онова, което виждаме напоследък под „ексклузивка“ се разбира игра, която няма да е налична за PlayStation 4. Защото вече всичко, налично за Xbox One го има и за PC.

Спорно е обаче дали Microsoft не рискува, започвайки да рекламира толкова рано Scorpio. Има година и половина до премиерата на новото устройство, а когато геймърите знаят, че се готви наследник... то не е сигурно дали ще си купят настоящия модел.

Коментари
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
18 юни 2016
Ти вече събра ли парички за PS4 Neo?
Събирай, събирай ако не искаш да останеш назад.
Добре че си на конзоли, че това ъпгрейда е много досадно нещо.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2016
undefined
Конзолен Килър
19 юни 2016
И какво от това като няма игри ? Важни са игрите, а не чак толкова колко е мощен. Ако ще и 100 терафлопа да има като има един тъп GoW и Forza пак нищо няма да направят.
undefined
Конзолен Килър
19 юни 2016
Романчо, те почнаха да ти харесват след като почнаха да излизат за ПеЦе, а? Иначе преди това само си се облизвал.
Дам след обявените игри на Е3 определено PS4-ката ще прашасва. А това за ПеЦе-то го кажи на 200-тата милиона човека купили си конзоли от това и предното поколение

П.С. Forza horizon 2 съм я играл до половината, става играта, но лично GT4 за PS2 по ми харесва.

PornFlakes avatar
PornFlakes
19 юни 2016
Баси нелогичното сравнение И съм убеден, че Форза не си пипал през живота си.
Romanov avatar
Romanov
19 юни 2016
Това, че на теб не ти харесва, не ги прави лоши игри. Особено пък Forza-та. Разбирам, че искаш да си защитиш прашлясалата и виеща като чакал PS4-ка, струваща колкото висок клас клавуатура, но ще трябва да се постараеш малко повечко

P.S. PS4 пък специално няма нито един ексклузив, който да ме накара да си я взема и да я пусна повече от 5 пъти. Seriously, не ти ли е неудобно да сравняваш тая барака с неограничените възможности на PC гейминга?

PornFlakes avatar
PornFlakes
19 юни 2016
То като всеки ексклузивен рейсър на Gaystationa е средняшки at best, как да не хули Forza? Само може да си мечтае за Forza.
Romanov avatar
Romanov
19 юни 2016
Да, според обещанията Scorpio ще е с производителност между gtx 970 и 1070. Yep, never gonna happen...
pseto avatar
pseto
19 юни 2016
Може и да стане, де да знам. Догодина цените ще са паднали още, когато Microsoft ще пускат Scorpio. Сигурно ще струва едно 600-700 евро конзолата... при това положение не виждам някаква драма да вкарат 6 терафлопа. При все, че в тая производителност включваме и процесора, не е само на видеокартата.

Определено обаче подобен хардуер ще оправдае евентуални празни маркетингови приказки. Понеже при PS4/Xbox One беше абсурдно, особено Кашона - скопен хардуер като за добра карта от 2009/2010 година, продаващ се през 2013 като едва ли не най-доброто в света.

undefined
Конзолен Килър
18 юни 2016
Кел файда Като Xbox е едва ли не второ ПеЦе. Може би за хората на които не им се занимава с драйвери и т.н. шитни пак ще предпочитат бокса. Не ми се вярва обаче да имат добри продажби, след като толкова свързаха бокса с windows. Ще поживеем ще видим.
Romanov avatar
Romanov
19 юни 2016
Винаги съм харесвал Forza, но недостатъчно че да си взема конзола заради нея. Все пак трябва да се спазва някаква хигиена

Да взема да обясна на десетките милиони собственици на VW Golf как LaFerrari е по-кофти кола, понеже няма същите продажби, а?

Излагаш се, момче.

PornFlakes avatar
PornFlakes
19 юни 2016
Поне вече ще можеш без проблем да я разцъкваш на PC
Romanov avatar
Romanov
19 юни 2016
Чудя се кога на феновете ще им писне да си купуват щайги, които на launch са с остарял хардуер, вместо да си купят РС и да заиграят игрите така, както трябва да бъдат играни.
pseto avatar
pseto
19 юни 2016
Ако се спази обещанието на Microsoft за 6 терафлопа поне Scorpio ще е в рамките на производителността на топ видеокарта в момента. Представлява някакъв прогрес, сравнено с PS4 и особено Xbox One.
undefined
Конзолен Килър
19 юни 2016
Може би в мокрите ти мечти.
undefined
Конзолен Килър
19 юни 2016
Ferrari, ти добре ли си? Всеки в днешно време има средно мощно ПеЦе в дома си.
А това че мразиш конзолите на мен въобще не ми дреме, както и на още много народ с конзоли.
Айде лек ден.
PornFlakes avatar
PornFlakes
19 юни 2016
Не. Никой не мрази конзолите. Mразим те теб
undefined
Конзолен Килър
19 юни 2016
За тебе знам че си трол. Поне си призна, че харесваш конзолите сам се обори. Не ме репликирай, защото това е последния път в който ти отговарям.
PornFlakes avatar
PornFlakes
19 юни 2016
k
pseto avatar
pseto
19 юни 2016
Ем, то на конзолата хем си плащаш интернета, хем си плащаш и PS Plus/Xbox Live. Айде за Xbox Live съм чувал само хубави неща, ама PS Plus си остава кенеф и до днес и се тегли с 200к или нещо от рода, тъй че винаги парите, дадени за него ми се струват прахосани.

Иначе както съм казвал смисълът на конзолния хардуер за мен беше лекотата - даваш някаква сума пари, но ползваш едно и също 6-7 години и разработчиците постоянно подобряват игрите, та не се чувстваш особено преебан. Както беше при PS3/Xbox360. Ако човек няма големи претенции откъм графика, както съм аз - цъкаш си на конзолата без да ти мигне окото. Сега с конзоли през 3-4 години е същото като да извадиш 500-600-700 лева за топ модел видеокарта и да го ползваш 3-4 години след това. Всъщност е интересно как ще са цените, де... сигурно по 600-700 евро за новите, нещо такова предвижда кристалната ми топка.

В тоя ред на мисли конзолите започват да си изместват основната идея...

milioner4e avatar
milioner4e
19 юни 2016
Хахахаха,Романов тотално се изложи момче.Намират се и по-евтино игрите за конзоли,ти не гледай че озон и гнусар ги дават за 130лв.Неразопаковани(но вече не първа младост),но и Секънд хенд се взима от чужбина на смешни цени,поръчвам си по няколко и ми излизат супер тънко,а след като изиграя някои от тях ги продавам в olx-a и даже се случва да съм на печалба.Ти не гледай нашите "геймърски" магазини които имат по 3 бройки от игра,застояват им и ги държат 2 години на същата цена,за да са на печалба.Никой не е искал 4k на конзоли,а най-малко пък vr простотията някой я иска.И ще са много малко тези,които ще тръгнат да си сменят конзолите с новата ъпгрейдната версия.Само новите купувачи ще ги взимат,понеже ще са на същата цена,на каквато са били по-слабите модели.И забрави че ще има ексклузивки само за единия или другия вариант,просто ще добавят по някоя опция да избираш дали искаш 30/60 fps,резолюция и още нещо и толкова.Не виждам нищо лошо.Това че вие на ПеЦе сменяте 980 с 1080 за повече точки на 3dmark и подобни шитъни си е само ваш проблем.Като нямаш топки и като изобщо си далеч от гейминга,се радваш само на точките на бенчмарка.А за ремастърите-не знам доколко вървят на конзоли,ама гледам че редовно ремастър шитните(при това на игри вече налични за ПеЦе)заемат места в най-продаваните в стийм.Не знам дали се играят или отново някакви злетаци мерят кадри и сравняват с по-старата версия.Сигурен съм че ако ви пуснат някои от най-добрите конзолни ексклузиви от миналото,за ПеЦе сега,ще ги налапате веднага,даже да нямат никакви графични подобрения.Как налапахте куцият порт на Dark Souls,как взехте над 4милиона копия от митичната GTA V само в Steam,2 години след конзолния релийз.Следващият път мисли,преди да се излагаш толкова тежко.
nightwarrior avatar
nightwarrior
19 юни 2016
"Никой не мрази конзолите" - "Поне си призна, че харесваш конзолите"

Не мразя е равно на харесвам... логиката на Сашето винаги ме забавлява.

Romanov avatar
Romanov
19 юни 2016
Не, не мразя конзолите. Защо да ги мразя? По-скоро съжалявам конзоладжиите за ташака, който си правят с тях. Плащате 50 лева отгоре за игра в сравнение за РС геймърите, като отделно си плащате за мултипрейъра. А в същото време се подигравате на РС геймърите, че си купували видеокарти. И хем си купували видеокарти за по 600-700лв, хем нямали пари да си купят конзола. Brace for logic...

3 години ви лъгаха и ви набиваха лагерите, че ще играете 4К/VR
игри на новите конзоли, а ви взеха по 800лв за някакъв outdated лаптопски хардуер, който дори се задъхва и с 1080р.

Сега отново ви мажат очите, че със Scorpio/Neo ви чака нещо изключително революционно, и което за пореден пък ще се окаже сапунен мехур. Което няма да попречи на милиони геймъри да си преордърнат въпросните кашони само заради напудрените клипчета и маркетинговите приказки на Сони и M$. Не знам дали усещате как ви свалят конзолните цикли на по 3-4 години и ще си плащате като попове за поредния "технологичен шедьовър".

Ама така e като не мислите, да не се чуди после защо ви продават една и съща боза по няколко пъти - то не бяха GotY издания, то не бяха remaster-и... Купувайте, купувайте на едrо и се бийте в гърдите колко отдадени и верни на конзолния гейминг сте. Утре ще започнат да ви продават и remake на remaster-ите и ще продължават да ви мажат очите с напомпани РС геймплейни видеа, като се кълнат, че финалната версия ще изглежда по същия начин. Което така и НИКОГА не се случи.

P.M.P. avatar
П.М.П.
19 юни 2016
Искам и аз от безплатния нет на pc-то, крадеш като циганин или си на някоой специален абонамент?
Charcharo avatar
Charcharo
19 юни 2016
"Това че вие на ПеЦе сменяте 980 с 1080 за повече точки на 3dmark и подобни шитъни си е само ваш проблем."

Разликата между GTX 980 и 1080 е доста голяма. Виж, между 980 Ti/Titan X и 1080 е малка.

Бъди специфичен. И не взимай нито 980 нито 1080 (засега).

Romanov avatar
Romanov
19 юни 2016
Милионерчо, не знам как успя да изпишеш толкова текст без да кажеш нищо смислено.Achievement Unlocked.

Псе, ще фейлнат мощно ако обявят такава цена. Така и не мога да разбрера какво му е трудното на РС гейминга - купуваш си РС, слагаш Steam/Origin/uPlay/GoG Galaxy и си цъкаш на воля. Без да доплащаш за мулти

Charcharo avatar
Charcharo
19 юни 2016
Това колко TFlops има нещо не ни дава достатъчно информация.

Fury X има 8,6 Tflops. 980 TI е около 5,6-5,7. 980 Ti все пак е по-бърза (като цяло) в игри.

Просто не се сравнява така.

Charcharo avatar
Charcharo
19 юни 2016
Така е. Просто не знаем кое точно GPU (а и CPU, макар, че там имаме идея) ще се използва с новите конзоли.

Като се разбере... ще е лесно вече. Но дотогава тези 6 TFlops са useless IMHO

pseto avatar
pseto
19 юни 2016
Принципно е така. Също така изцяло принципно една осрана откъм оптимизация игра може да върви зле и на Fury X, и на 980 Ti, и на всичко друго. Но поне е някаква отправна точка, даваща база за сравнение между Xbox One и Scorpio.
bojosan avatar
bojosan
19 юни 2016
Псе,при цена 700 евра няма да има продадена конзола в света човеко...А и 90% от геймърчетата са мега мизерници,независимо дали играят на ПеЦе или Конзола.
ПеЦе джийте са по зле като цяло,и са по големите помияри,но и конзоладжиите им дишат здраво във врата
undefined
Конзолен Килър
19 юни 2016
Да, ама Божо видя как най-големите ПеЦе помияри в HWBG, масово минаха на PS4. Тука и в PC Mania дето лаят, нищо не представляват пред ония, ти ги знаеш много добре.
pseto avatar
pseto
19 юни 2016
Както си казвал и преди на запад имат достатъчно пари. И за нови айфони всяка година, и за всякакви други неща, които не е сигурно дали им трябват. Прав си, вероятно няма да са 700 евро Neo/Scorpio, но едни 600 - почти сигурно. И може и да се продава с обещания за 4K, 1080p/60fps (отново) и т.н.

Апропо в момента с Denuvo, което единствено ще се разпростира по-далеч щеш не щеш - отваряш портмонето и купуваш игри. Иначе гледаш YouTube. Не помня в живота ми някога да е имало подобна защита. Имаше няколко, които издържаха по месец-два, ама Denuvo в последно време е непробиваем. Тъй че предстои да се вижда кон боб яде ли - кой купува игри, кой не купува и тям подобни.

П.С. Не мисля, че истинските фенове на PC или конзоли са повече от една шепа... в общия случай става дума за финансово решение - ако можех да извадя пари за всички възможни конзоли - щях да си ги взема. Има една PS4-ка тук, едно PC - засега толкоз. Абсурдно е да си сляп фен на едно или друго нещо.

P.M.P. avatar
П.М.П.
19 юни 2016
Не трябва денуво, а ГДБОП, защото филми, музика и software се тегли като за световно. Като те глобят 600 евро да видим няма ли да си купуваш...
bojosan avatar
bojosan
19 юни 2016
Fable,така е.Прав си.Което си е истина си е истина.Само оня гей още си цъка на ПеЦе
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
20 юни 2016
Рекох да се намеся, но @Romanov добре си ви го е казал.
Preach on.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2016
Амин, брате!
undefined
pepito
21 юни 2016
микромеките са на път да спечелят конзолната война май, с по мощния кашон, обратната съвместимост нещата изглеждат много добре. А сони така или иначе няма какво да предложат, ся някой ше каже ми ексклузивите? сони ексклузивите са гнусни наблъскани с QTE игрици дето само най-дай-хард сони фенбойчета ги вълнуват
undefined
Конзолен Килър
21 юни 2016
Абе бягай в WeCe Mania бе, трол. Слабо ти е троленето казал съм ти го, че и за трол не ставаш. Много си скучен.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл