hategame logo
Цените в PlayStation Now продължават да са безумни
пуснато на 02 август 2014 от pseto
playstation now 6
По-рано тази година беше представена стрийминг услугата PlayStation Now. Кратко след това започна затворен бета тест, покрай който научихме и част от цените на игрите в нея. Които бяха безумно високи.

Оказва се, че нищо не се е променило и към настоящия момент. Sony дори не са се замислили да намалят цените – напротив.

Една игра като Deus Ex: Human Revolution струва 30 долара под наем за 90 дни. Бърза справка в големи търговски сайтове показва, че може да се намери доста по-евтино... и не под наем. А пълна версия в кутия. Която остава ваша завинаги.

Други игри като миналогодишния (и доста евтин) Grid 2 отново струват 30 долара за три месеца. Някои други като F1 2013 са още по-скъпи – цената им е 50 долара за 90 дни. Сума, която се доближава до парите, които е струвала играта... при дебюта си.

Да, наистина има и някои по-евтини игри като например Metal Gear Solid 4, струващ 15 долара за три месеца. Но отново – това е игра вече на 6 години.

С други думи, ако искате да играете PlayStation 3 игри на PlayStation 4, най-добре е  просто да си купите съответната конзола. PlayStation Now вероятно ще остане скъпа услуга до дебюта си... ако изобщо някога бъде завършена.

Към момента има големи проблеми със стриймването на игри по интернет – бета тестъри обявяват, че дори с адски бърз достъп до глобалната мрежа се усеща видимо забавяне при приемането на командите. Така вероятно PlayStation Now ще е поредната стрийминг услуга, която бързо ще бъде забравена.

Коментари
undefined
fElder
02 август 2014
Deux и Grid 2 в Steam могат да се намерят за 15 лева най-много. Някой геймъри нямат капчица мозък и пълнят джобовете на големите компаний за жалост
pseto avatar
pseto
02 август 2014
Добър въпрос е какво друсат. А и на всичкото отгоре тестът на PlayStation Now е затворен, с други думи призованите тестъри имат и "привилегията" да плащат огромни суми.

Абе тая услуга си е капо за мен, пък и имаше слухове, че няма да пуска PS1-PS2 игри, което се очакваше да е един от евентуалните основни позитиви. Наистина трябва да мине време, докато подобен стрийминг може да се превърне в мейнстрийм.

undefined
hyper
02 август 2014
Тези господа японци какво друсат напоследък?
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл