hategame logo
PlayStation 5 ще заложи на AAA игрите при дебюта си
пуснато на 02 юли 2019 от pseto
the last of us 2 1
PlayStation 5 почти сигурно ще се появи в продажба през есента на 2020 година - въпреки че Sony не са обявили нищо твърдо. Но какво можем да очакваме откъм софтуер за платформата?

Изглежда плановете на Sony са за ударен старт на PS5. В свое интервю на японски - преведено от Wall Street Journal - шефът на японската компания Кеничиро Йошида казва, че новото поколение на платформата ще даде приоритет на AAA игрите, вместо на индитата.

Не се посочва дали става дума за ексклузиви - но можем да сме сигурни, че се говори точно за такива. Идеята е ясна - да не се губи вече набраната инерция на PlayStation.

Подобна стратегия определено звучи логично. С един The Last of Us 2, продължение на God of War, може би Marvel's Spider-Man 2 и още няколко големи ексклузива със сигурност PlayStation 5 ще стартира ударно. Но пък едва ли и Microsoft ще дремят този път - дали и те не готвят някоя и друга изненада?

Коментари
igra4 avatar
igra4
03 юли 2019
Инди помиите да ги изкарват другаде, за ударно начало не ми се вярва, ако гледаме ПС3 и ПС4 винаги тръгват тромаво, но сиг заради ниската цена на ПС5, ще искат и ще успеят да счупят рекордите на предните конзоли, така че има логика за ААА игрите. Майкрософт ще бъдат отвяни на 100 процента, щот първо двоят 2-3 франчайза от години
, второ едва ли ще имат ексклузиви
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
05 юли 2019
Не се заяждам, питам сериозно - знае ли се цената на ПС5 и в какъв смисъл е ниска - спрямо предните поколения при излизане, спрямо хардуера, който ще предлага или просто е ниска?

Това официално обявени цени ли са или предположения.

Знаеш, че не се интересувам от конзоли, затова въпросът ми е сериозен, не е заяждам - каква е цената и защо е ниска.

pseto avatar
pseto
06 юли 2019
Драконе, към 500 евро вероятно ще е цената или 1000 кинта. Тази сума се счита за психологическата граница в повечето пазари, то реално и в България пак е прилична психологическа граница, щото едно е да видиш, че нещо струва 999 лева, друго да видиш, че е 1199... в първия случай ти е "хм, окей, мога да ги прежаля", във втория "ебал съм го, не ми се дават толкова кинти", въпреки че са само 200 лева уж.

Но реално няма нищо официално. Просто PS3 като дойде там за една торба пари (наистина тогава беше още по-скъпо заради инфлацията) и хората с години го игнорираха. Тогава целите на Sony бяха други, де - да установят Blu-Ray стандарта. И успяха. Но все пак се научиха важни уроци за целия конзолен пазар.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 юли 2019
Аз се надявах играча да отговори, но той нещо не е активен напоследък. Опасявам се да не сме го загубили завинаги.

bojosan avatar
bojosan
04 юли 2019
И М$ като и Сони .Сони ексклузивите вече са да хванеш да си ги удариш от,,,,,,,,,
toti avatar
toti
04 юли 2019
Екстра
pepito avatar
pepito
04 юли 2019
pc4 тръгна много зле, но и после нещата не се подобриха, а качествени ексклузиви така и не излязаха, може би само Horizon zero dawn си струва да се спомене, pc5 не вярвам да е по-различно
hyper avatar
hyper
05 юли 2019
Остави, нито един нямат ц ц ц XD
Отдавна не съм плакал от смях на изречение, благодаря ти. Също така чекни листа с ексклузиви на PS4 и после оценките на критика и публика най-вече.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
05 юли 2019
Абе, аз съм последният човек, дето трябва да взима отношение за ПС4, но игри като GoW, Uncharted, Until Dawn, Bloodborne, Horizon, някакъв Spiderman имаше - тези са ексклузиви и май се приеха доста добре. Сигурно има други, но поне за тези имам спомени, че са си добре оценени игри. Може да има и доста траш, но тези са добри заглавия, мисля.
pepito avatar
pepito
05 юли 2019
Говоря за качествени екскузиви, ся верно наизлязаха некви спидермани и подобни... обаче всичките ексклузиви са с много завишени оценки, разни виртуални личности с по 17 акаунта точат лиги като чуят ексклузив и заклеймяват всеки който недай си боже каже нещо против прехвалената им игричка... И всички знаем че ревютата по сайтовете са платени щото плейстешъна го продават ексклузивите и не могат да си позволят реални ревюта щото никой няма да им купи конзолата, все пак освен няколкото прехвалени ексклузива всичко го има за РС, където качеството е в пъти по-добро
toti avatar
toti
05 юли 2019
Значи и при Нинтендо трябва да е същата работа...прехвалените Марио и Зелда дето са на 100 години при това на някво пробито таблетче,заеби къде ти някой да си дава парите за глупости...
nightwarrior avatar
nightwarrior
05 юли 2019
Спайдъра, Хорайзъна и GoW бяха много силни. Блъдборн е некоректно да се споменава, щото не е ps4 ексклузив.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
05 юли 2019
Еми, PS ми е малко непозната територия, карах по памет и съм объркал.
BloodDagger avatar
BloodDagger
05 юли 2019
@nightwarrior До колкото знам Bloodborne е PS4 ексклузив. Да, може да се стриймва на PC с PS Now, но все пак си остава ексклузив.
pseto avatar
pseto
06 юли 2019
В интерес на истината ексклузивите за PS4 наистина не са безбожно много, вероятно са една дузина най-силните и запомнящи се сред тях, което разтеглено през годините определено не е много, но в сравнение с Xbox One е много. Реално ако трябва да се замислям дали да взимам PS5 или новия Xbox - ясно е, че ще е петицата, щото там знам, че дори и да е един-два пъти годишно ще има задължителни игри, налични само на PS5, докато при Xbox всичко идва и за PC. А и дори и да не идваше, в последно време ексклузивите им са средна ръка. Ако изключим рейсърите тип Horizon.

Ама и концепцията на ексклузивите вече започва да изчезва, което е нормално, това не ти е преди дузина години, където една компания отива при парите на Sony или при парите на Microsoft, в днешно време разработката е по-скъпа и не става да разчиташ да си само ексклузив, а за да избиеш бюджета трябва мултиплатформеност.

hyper avatar
hyper
06 юли 2019
@nightwarrior
Bloodborne Е ps4 ексклузив (за съжаление) - провери.
А това за мариото и зелдата е спорно - мариото на суича ме накара да заспивам, но зелдата избута open world жанра до нови висини. Аз като някакъв не особен нинтендо фен, а и още един като мен познавам, които се кълнем специално в нея. Пробито таблетче или не - още я играя, не знам вече колко часове й навъртях. Велика.
nightwarrior avatar
nightwarrior
06 юли 2019
Ха, прав си. Имам я, но заради графиката, бях останал с впечатление, че е ремастер от PS3, моя грешка.
toti avatar
toti
05 юли 2019
ей такива хорица винаги ме развеселяват с коментарите си...тстстс
BloodDagger avatar
BloodDagger
05 юли 2019
Лично мен ексклузивните заглавия ме накараха да си купя пс4. В началото бяха средна ракия at best, но Bloodborne задвижи нещата. След това Сони избълваха Uncharted 4, HZD, GoW, Detroit, Spiderman и т.н. Та дано пс5 започне със силни ексклузиви, а не с tech демота като The Order 1886.
toti avatar
toti
06 юли 2019
+1
bojosan avatar
bojosan
04 ноември 2019
Pse кво викаш че 1000 кинта мое ги прежаля ? Никога брат за конзола. Ако ми е да давам тия кинти ще си взема комп та да си свалям от Замундата ше го еба да им давам по 65 евра за DLC тата.Моята психограница е макс 500 кинта.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл