hategame logo
Ето как изглежда 1666: Amsterdam от създателя на Assassin’s Creed
пуснато на 01 май 2016 от pseto
1666 amsterdam
Играта 1666: Amsterdam за пръв път беше показана на широкия свят. Става дума за едно отроче на Патрис Десиле, най-известен като човека с основна заслуга за създаването на Assassin’s Creed, около което имаше куп скандали напоследък.

Последните години дизайнерът прекара в съдебни дела с Ubisoft, които притежаваха франчайза след купуването му от фалиралия разпространител THQ. Наскоро Десиле се споразумя да получи правата за него... а кратко след това видяхме и първия геймплей от заглавието.

Той е наличен във видеото под статията, като очевидно говорим за съвсем ранен прототипен вариант на енджина. Което в никой случай не изглежда впечатляващо визуално или откъм анимации. А и е редно да се отбележи, че вероятно говорим за нещо на поне няколко години.

Все пак можем да видим за какво става дума. Действието се развива в Амстердам през 17 век – времена, в които холандците са били владетели на моретата и една от най-големите световни империи. Що се отнася до главния ни герой, очевидно той има набор от магически умения на свои разположение – включително и възможността да управлява различни животни като котки, гарвани и др.

Ще е интересно да видим какво ще се случи с 1666: Amsterdam след завръщането на серията в ръцете на Десиле. Дали например заглавието ще бъде построено изначало или пък проектът ще се продължи оттам, откъдето е оставен още от 2012-2013 година?

Предстои да видим. Десиле обаче обяви, че първо ще бъде завършен Ancestors: The Humankind Odyssey, а след това ще се мисли за 1666: Amsterdam.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 май 2016
Изтрит коментар
sauron93 avatar
sauron93
01 май 2016
Toва някаква гавра ли е , някаква котка скача на някой човек и май го убива .Някакви съсели май управляваш, въобще тотален ташачец
PornFlakes avatar
PornFlakes
01 май 2016
Презенитрат го по супер интересен начин. Песничката е страхотна и изглежда далеч по-интригуващо от последните няколко Хашишини, но времето ще покаже.

По начало Кредото на Хашишина беше адски силна серия, която чисто и просто стана жертва на комерса, дано тоя пич да прекунфигурира Open-world/аз съм само на кракомобил жанра

И въпреки, че винаги съм супер позитивно настроен към подобни reveal-ове, не мога да отрека, че ми лъха на мрачен Хашишин + малко от Dishonored. Пък и с изключение на стереотипните за епохата Мелници и един куп заливни зони графиката ми се вижда бая архаична.

darkblue avatar
10yo10f
01 май 2016
омг... тва 2003 година щеше да е добро хахахахаха
NikoJ avatar
NikoJ
02 май 2016
мене графиката не ме бръсне .. дори да е на нивото Assassin Creed 1 стига да е интригуваша като първата и 2рата ассасини ... пъ то само ретарди като убисофт биха си уволнили главния дизайнер щото искаше да завърши поредицата .. ако беше щеще да бъде велика трилогия .. вмест отова ... сапунен сириял.. че и филм и после сериял и комиксии и лйанаа да ги купува вивендито по бърже че да се свършва с гейм извращенията от убишит .. бтв в ютубата мноого се смея на raging геймтри бълващи всичките епитети на света спрямо да ДИВИЖЪН шитън ! БАсси счупената игра било ! хахаха ссмех ...
NikoJ avatar
NikoJ
02 май 2016
сори за красно писа ... но не мога да редактирам коментара
pseto avatar
pseto
02 май 2016
Има някои идеи в тази игра, но като гледам графиката е ебаси реликвата. Колкото и ранен вариант на еднжина да е... просто е прекалено грозно. И говорим за някъде 2012-2013 година, не 2005 примерно. Вероятно е имало доста идеи зад самото заглавие, но бидейки такава руина технически не е било чудно, че Ubisoft не са искали да продължат разработката, мисля. Всъщност и не е толкова изненадващо, че THQ фалираха. Не знам какво са мислели в тази компания. Имаха някои страхотни игри/серии, имаха и тотални фейлове, които очевидно само са лапали пари. Странна работа.

Иначе има някаква идея в атмосферата и в това да видим един по-нестандартен свят. Макар че гледах някакви коментари в Kotaku, дето хората се чудят какво толкова е интересното на Холандия и не знаят, че някога е била могъща империя. Та не знам дали това щеше да се котира добре. Трябва да има мейнстрийм, че да го знаят янките - нинджи, викинги, Втората световна, зли руснаци, евентуално Римската империя - другото е прекалено екзотично.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл