hategame logo
Изненада: Създателят на Assassin’s Creed получи правата за 1666
пуснато на 26 април 2016 от pseto
1666

1666Патрис Десиле, известен и като създателят на Assassin’s Creed серията, получи правата за франчайза 1666 от Ubisoft. Изненадващият обрат беше обявен с началото на настоящата седмица.

В резултат Десиле ще получи „пълен креативен и бизнес контрол“ над 1666. В замяна пък дизайнерът трябва да се откаже от съдебното си дело срещу Ubisoft, което той заведе след уволнението му от компанията преди няколко години.

„Изглаждайки различията си, Патрис и аз се интересуваме преди всичко от създаването на видео игри и еволюирането на този носител на мултимедийни забавления“, казва Янис Малат, шефът на водещите студия на Ubisoft – тези в Монреал и Торонто, Канада. Той добавя, че Десиле е талантлив дизайнер и му пожелава всичко най-хубаво.

Но дали ще видим скоро 1666? Почти сигурно отговорът на въпроса е негативен. Десиле посочва, че в момента той и студиото му Panache са концентрирани върху Ancestors: The Humankind Odyssey – първата обявена игра на компанията. Чак след това ще научим още за 1666.

Иначе съдбата на франчайза беше интересна. Първоначално 1666 се разработваше под шапката на THQ. Разпространителят обаче фалира, а Ubisoft закупи правата за него, заедно с THQ Montreal. Кратко след това Десиле, който служеше като шеф на студиото бе уволнен. Ето обаче, че всички различия са вече изгладени.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл