hategame logo
Ето как изглежда Diablo II в 4K и 60 кадъра в секунда
пуснато на 19 юли 2020 от pseto
diablo 2 upscale
В последните години има куп слухове за ремастър на Diablo II. След провала, който беше Warcraft III: Reforged обаче мнозина имат съмнения, че Blizzard могат да се справят със задачата. Най-малкото защото подобреният Warcraft III се отдалечаваше откъм атмосфера от оригиналната игра.

Как би могъл обаче да изглежда ремастър на Diablo II, който абсолютно да спечели феновете? Можете да видите от клипчето под статията. Лошата новина е, че не става дума за реален геймплей или мод. Всъщност говорим за видео от Diablo II, което е ъпскейлнато с помощта на AI (и при което фреймрейтът също е увеличен).

Но все пак - класическата игра хем изглежда достатъчно осъвременена, хем и не се губи абсолютно нищо от нейната атмосфера и визуален стил.

Разбира се няма как да знаем дали Blizzard могат да приложат подобни методи за ъпскейл и на Diablo II. Но ако ще има ремастър - можем да се надяваме да изберат подобен подход. Защото едно е сигурно - тръгне ли се към хаотично подменяне на текстури и модели, не е ясно какъв ще е крайният резултат.

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
19 юли 2020
Супер изглежда, чак ми се доигра. За съжаление всеки път, когато ми се доиграе пак Diablo 2, не излизам дори от първата зона, защото ми писва.
pseto avatar
pseto
21 юли 2020
И на мен ми се е случвало 1-2 пъти да ми омръзне някъде в акт 1/2 на нормал играта. Проблемът е, ако преодолея това писване и продължа да играя... задължително отциклям и играя по 5-6-7+ часа на ден като надрусан, докато най-накрая не се изнервя и не си изтрия всички герои, които ме мотивира да се откажа от играта временно.
Rostik79 avatar
Rostik79
20 юли 2020
Аз отпреди доста години съм гледал Диабло 2 с модове да се играе на високи резолюции. Само, че не е 60 кадъра.
pseto avatar
pseto
21 юли 2020
Да, има някои модове с подобрена графика. Ама и те променят много от усещането на Diablo II, заради което не ми допадат като цяло. Ако може да се направи нещо такова с основната игра ще е яко. Макар че едно е да се ъпскейлне видео, друго е да се пренаправи всяка картинка и спрайт наново. Не мисля, че Blizzard биха се занимавали с този труд. А в крайна сметка Diablo II e 2D игра, всичко са ти картинки, които трябва ръчно да се пренаправят (особено и като се има предвид историята на оригиналния Blizzard, че оригиналните asset-и на играта са били безвъзвратно загубени още в началото на разработката, понеже не е имало направен бекъп... много девове днес не могат да си представят света без Git, ама това е ).

Виж, ако е възможно някак да се направи това от видеото в Diablo II ще съм повече от доволен. Ама ако струва пари, Blizzard ще пасува, те вече играят само по тънката лайсна.

lyubohar avatar
lyubohar
21 юли 2020
Абе version control системи е имало и преди да се разглезим с Git... ползваше се SVN навремето; преди това сигурно и друго е имало. Тая история малко ми намирисва на мен И за remaster-а на Heroes бяха казали същото; чак пък никой да няма копие на кода?
pseto avatar
pseto
22 юли 2020
Да, прав си. Може и мит да е някакъв (макар че е някакво интервю на Бревик и още някой от оригиналните създатели на играта). Но дори ако предположим, че всичко трябва да се прерисува - не виждам как Blizzard ще инвестира, просто това не е духа на компанията вече. Набързо-набързо каквото може да се скалъпи и толкоз.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл