hategame logo
Microsoft имали нужда от сериозно убеждаване за Xbox360 версия на World of Tanks
пуснато на 12 август 2013 от pseto
world of tanks xbox360
Беларуската компания Wargaming е положила големи усилия, докато убеди Microsoft, че има смисъл безплатната им игра World of Tanks да бъде портната за Xbox360. Шефът на гейм студиото Виктор Кислий разкрива, че американският гигант имал нужда от сериозни аргументи.

„Това е началото на една нова ера. И Microsoft ще разбере това в момента, в който види първите си приходи“, казва Кислий. Той добавя, че възприятието на безплатните игри първоначално било адски негативно в западните страни, включително и САЩ. Но пък нещата се променят.

„Ще изтласкаме безплатните игри възможно най-далеч. Нямаме избор, освен да направим това“, завършва Кислий.

Което звучи доста резонно. И аз смятам, че бъдещето е в безплатните за цъкане игри. Онези, които са направени качествено, разбира се. А не като повечето помии, които просто се опитват да изкрънкат парите ви веднага след като поцъкате час-два.

Иначе, в същото си интервю Кислий разкрива някои факти за World of Tanks. Които звучат впечатляващо. Оказва се, че средният играч прекарва по 3 часа дневно в играта. Което си е сериозно число. Заедно с това, всички редовно цъкащи World of Tanks дават по 7 долара месечно за играта! Като най-високо е числото в Япония, а след това се нареждат САЩ и Китай.

Което също е страхотно... 7 долара на месец средно на човек за free-to-play игра далеч не е скромно постижение!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл