hategame logo
Star Citizen с приход от над 350 милиона долара
пуснато на 16 март 2021 от pseto
star citizen 1
Star Citizen вече може да се похвали с приходи от над 350 милиона долара. Именно това е сумата, инвестирана от геймърите, в обявения през 2012 година проект. Още по-интересно е, че това не са всички пари, с които разполагат разработчиците Cloud Imperium Games. От различни инвестиционни фирми са дошли още минимум 60 милиона долара.

Любопитно е, че въпреки адски дългата разработка, играта в момента дори няма дата на премиера... за своята бета! Миналата година се очакваше да се появи бетата на Squadron 42 - сингъл плейър версията на Star Citizen. Тя бе отложена за неопределеното бъдеще.

Още по-далеч във времето е онова, което реално бе обявено през 2012 година - огромната мултиплейър вселена, в която ще можем да летим и разкриваме огромен брой планети, впускайки се в какви ли не разнообразни занимания.

С всяка изминала година Star Citizen започва да изглежда като една огромна измама за стотици милиони долари. Докато продукт има и той се развива (бавно), то за подобни колосални суми се очаква много повече. Самите Cloud Imperium Games изглеждат по-мотивирани да продават обещания - например космически кораби, които ще бъдат добавени в бъдеще, вместо да завършат основната игра.

Коментари
morgoth_srs avatar
morgoth_srs
17 март 2021
Напомня ми на този виц:
Eдин адвокат се пенсионирал и синът му поел бизнеса. На другия ден той радостно се похвалил на баща си:
- Татко, днес приключих успешно онова дело, дето ти 25 години го въртя из съдилищата!
- Ех, сине, с това дело купих къщата и те изучих...
pseto avatar
pseto
18 март 2021
Крис Робъртс няма да даде Star Citizen нито на децата, нито на внуците си... ще дои ли, дои още поне 10-15 години. Щом минава номера, защо не... може и да видим втора глава на Squadron 42 дотогава.
HighFist avatar
HighFist
17 март 2021
Така и не ми стана ясно защо тези лица все още не са разобличени, ако това е някаква схема. Ако не се лъжа, имаше няколко други проекта, където бяха осъдени да връщат пари, натрупани през Кикстартър, но мога и да се лъжа.

Аз лично дори не знам какво точно представлява тази игра, освен че имало някакви кораби в порядъка на хиляди долари. Гледал съм и някакъв много дървен first person геймплей, който не заслужава и два лева.

И сега изведнъж за 1 година са натрупали 50 млн (2020 беше 300 млн). Това означава, че има и щастливи играчи, които цъкат нещо, каквото и да е то.

Иначе наистина не разбирам кой им дава тези пари.

lyubohar avatar
lyubohar
17 март 2021
Е, ти ги наричаш "щастливи", но може и по друг начин да ги наречем
HighFist avatar
HighFist
17 март 2021
Зарибени? :Д

Но все трябва да има нещо, което да ги привлича...

lyubohar avatar
lyubohar
17 март 2021
По-скоро имах предвид "щастливи" като част от обитателите на 4-ти км
HighFist avatar
HighFist
17 март 2021
Oк, makes sense :Д
pseto avatar
pseto
18 март 2021
Аз гледах разни видеа, които вървят почти като слайдшоу, някакъв такъв гличав геймплей, който на нищо не прилича и това беше официален стрийм (беше на повърхността на някаква планета с превозни средства, не беше в космоса).

То стриктно казано не знам как могат да ги "осъдят" точно... уж разработват играта и имат някакъв прогрес. А как точно си харчат парите е по-скоро етичен въпрос, не такъв в компетенциите на съдилищата.

Rostik79 avatar
Rostik79
18 март 2021
Сега в Туича попаднах на един пич, който си е направил нещо като пилотски кокпит и така си играе играта. В смисъл самоделка, но функционален кокпит с всякакви копченца, които работят. Даже се облякъл в нещо като моторджийски костюм да изглежда като скафандър
Маниаци всякакви има по широкия свят.
Както HighFist казва - все ще има нещо забавно и интересно в този проект, че да има толкова фенове, които плащат.
pseto avatar
pseto
18 март 2021
Не бих се изненадал, ако този пичага е получил малко финансова мотивация от Cloud Imperium Games... малко конспиративно звучи, ама 2-3 такива стрийма могат да докарат стотици и хиляди нови потребители. То така се прави маркетинг днес, чрез стриймове.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл