hategame logo
Facebook спира Oculus Rift 2?
пуснато на 23 октомври 2018 от pseto
oculus go virtual reality
Facebook са спрели разработката на следващото поколение Oculus Rift, което пък е възможно да е довело до раздялата с Брендън Айриб, съоснователят на Oculus VR. Това твърдят циркулиращи във виртуалното пространство слухове.

Според тях Facebook не вярва в пълнокръвен, високопроизводителен наследник на джаджата за виртуална реалност. Вместо това компанията изглежда ще залага на подобрения в по-евтините модели – Oculus Go и Oculus Quest. Те не изискват външна видеокарта, за да функционират както Oculus Rift и са изцяло автономни, но това съвсем логично идва с цената на по-ниско качество на виртуалната реалност, която предлагат.

Според слуховете Айриб е имал съвсем различна визия. Той е искал да инвестира в ново поколение на Oculus Rift. А тъй като Facebook са имали алтернативни идеи той е решил, че е най-добре да напусне.

Водещата социална мрежа днес кихна 2.3 милиарда долара за Oculus VR през 2014 година. Тогава се говореше здраво за виртуална реалност и изглеждаше така, сякаш днес тя едва ли не ще е мейнстрийм. Но истината към момента е съвсем различна. Всъщност наскоро студиото CCP изобщо излезе от VR бизнеса, като обяви, че растежът в него е 2-3 пъти по-нисък, отколкото те са очаквали.

Дали виртуалната реалност скоро няма да бъде забравена? Или просто ще изпадне някъде в периферията?

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
23 октомври 2018
Изтрит коментар
igra4 avatar
igra4
24 октомври 2018
Факт, другарю Токсик, факт!
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл