hategame logo
ZeniMax ще вземат 250 милиона долара вместо 500 милиона от Oculus
пуснато на 28 юни 2018 от pseto
zenimax vs oculus 1
Миналата година ZeniMax – които познаваме като собственици на Bethesda – бяха ударени със солидна глоба. Възлизаща на 500 милиона долара. Тя се въртеше около Джон Кармак, който премина от id Software (друго студио под шапката на ZeniMax) в Oculus VR. Като се оказа, че той е изнесъл писан от него код в новата си месторабота.

Доколкото Oculus VR, които познаваме с виртуалната реалност Oculus Rift, признават за това, то те твърдят, че количеството копиран код е минимално. А именно – „7 реда от общо 42 милиарда реда код“. Заради което обжалват глобата си от 500 милиона долара и то успешно.

Е, новото число не е никак малко. А именно – 250 милиона долара. Но пък пак е двойно по-ниско.

Иначе двете компании пускат и изявления по темата. ZeniMax остават доволни и на 250 милиона, „макар и да е половината от оригиналната компенсация“. Всъщност компанията се надяваше и на още повече пари поначало. Споделя се също, че ZeniMax обмисля „следващата стъпка“ – каквато и да е тя.

От Oculus VR пък също са доволни от ситуацията, макар че твърдят, че „логиката на ZeniMax е грешна поначало“. Изглежда за създателите на Oculus Rift сега са се концентрирали изцяло върху очилата си за виртуална реалност.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл