За целта от днес до края на годината (край на играта на 30 декември 2020 и теглене на наградата на 31 декември 2020) можете да пишете в тази тема личните си топ 3 игри, ДЕБЮТИРАЛИ ОФИЦИАЛНО НА ПАЗАРА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА (НЕЗАВИСИМО ЗА КОЯ ПЛАТФОРМА). По всяко време можете да променяте класацията си ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ КРАЙНИЯ СРОК 30/12/20, казвам това, защото идва Киберпънка на 10 декември и вероятно той ще повлияе на много от вас.
Правилата са прости- всяко първо място носи 3 точки, второ място 2 точки, трето място 1 точка. Накрая на годината ще разберем кой е фаворитът на малкото ни скромно гейминг съсловие при събиране на точките от всички мнения. Защото за мен е важно какво мислите вие, а не някакви платени критици по чуждестранните сайтове. Няма как да заличим мнението на алт профилите, но не виждам смисъл да си правите профили, само за да величаете дадена игра и да изкривявате общото мнение. Все пак предлагам в класацията да участват класациите на форумници ПОНЕ СЪС 10 КОМЕНТАРА.
Наградата ще бъде PS4 игра- Far Cry: New Dawn.
Очаквам вашите класации, нека направим готина и забавна тема, може и да коментирате надълго и нашироко какво точно ви допада в топ 3 игрите ви и какво ги отличава от гейминг плявата, за да могат повече хора евентуално да се докоснат до стойностните игри тази година.
Никой не е казал, че игрите в топа ви трябва да бъдат ААА заглавия. Знам, че е трудно да изберете само три игри, но трябва да го направите. Както казва един олигофрен, водещ на кулинарно реалити- ГАЗ!
Мога да кажа кои игри ме интригуват и ИСКАМ да играя, но ако решите може да не се зачита, защото не е обективно:
1. TLOU2
2. Ghost of Tsushima
3. AC: Valhalla
(общо взето мейнстриймки )
Аз ще изчакам, че да поиграя още малко игри, някак ми е мъгляв топ 3. Най-много ме зариби Genshin Impact, ако трябва да съм честен, ама и някак не ми е като за GOTY. Valhalla-та е добра, може би за топ 3, ама де да знам, не ме хвана наистина (по няколко причини, като дойде време за ревюто ще си ги кажа). И Цушимата може би е за топ 3... странна работа, уж си мисля, че годината беше по-добра, а всъщност си беше доста средна ръка. (Макар че имам и няколко пропуска, де.)
П.С. Не мога да повярвам, че FIFA-та те е отблъснала. Ти си последният мохикан в сайта може би, който продължаваше да я играе.
Духът успя да ме залепи яко за телевизора. Геймплей, атмосфера, история, абе много ми допадна. Doom Eternal също ми хареса. Прекалили са малко с платформинга, но екшънът си беше на макс. Mafia DE за мен си беше една приятна изненада. Отново страхотна атмосфера и много интересна история. Геймплейят можеше да е малко по-изпипан, но също беше адекватен.
Добро впечатление ми направиха Among Us и Death Stranding (да, реално тя излезе през 2019, но за PC излезе тази година). Първата е много забавна, особено когато играете само с ваши хора.
Играта, която ме е яд, че няма да включа в класацията е AC Valhalla. Поради ред причини смятам да я отложа за началото на 2021. Също така Cyberpunk, която не мисля, че ще приключа до края на годината (ако излезе ). Ама знам ли, може да ъпдейтна класацията през декември .
Дано и Cyberpunk-a да успее да влезе в класацията ми
п.п.
Малка корекция за цвят
1.Ghost of Tsushima
2.Cyberpunk 2077
3.Assassin's creed: Valhalla
Не искам да гласувам за други игри, за да не им помпя рейтинг.
2 и 3 може да се разместят
Serious Sam 4 е също добра игра - но има лъжлив маркетинг около Legion системата. Също така - беше по-лош лаунч и от CB 2077. Много добра игра, но пусната 8 месеца прекалено рано.
Плс не в томболата, че не искам да спечеля.
Въпреки, че излезе миналата година, PC премиерата й беше тази и затова не съм гласувал за Death Stranding. Вероятно бих я сложил на второ или трето място. Не знам как бих я сложил като игра за миналата или тази година, но винаги ще заема специално място. Всеки уважаващ себе си геймър трябва да я опита. Най - добрите лицеви анимации някога. Графично - чисто геодезично погледнато като скали и пр., най - добрите гледки. Игра, която пребори скептицизма ми и Коджима ми доказа, че той е създател, а не копирач. Но все пак това е игра от миналата година, заради първия си релийз.
Honorable mention: Ghost of Tsushima. Въпреки, че не съм я играл още я погледах като геймплей и съм си спойлнал някои сюжетни неща. Стелт играч съм, а стелтът е слабото звено в играта. Също така и става малко еднообразна в един момент сякаш. Но Куросава естетиката е пипната с голяма любов.