Правилата са прости- всяко първо място носи 3 точки, второ място 2 точки, трето място 1 точка. Накрая на годината ще разберем кой е фаворитът на малкото ни скромно гейминг съсловие при събиране на точките от всички мнения. Защото за мен е важно какво мислите вие, а не някакви платени критици по чуждестранните сайтове. Няма как да заличим мнението на алт профилите, но не виждам смисъл да си правите профили, само за да величаете дадена игра и да изкривявате общото мнение.
В класацията ще участват класациите САМО на форумници ПОНЕ С 10 КОМЕНТАРА.
Наградата ще бъде PS4 ИГРА-изненада, като ще има и специална награда за TrainPain, тъй като взех присърце миналогодишните драми
Очаквам вашите класации, нека направим готина и забавна тема, може и да коментирате надълго и нашироко какво точно ви допада в топ 3 игрите ви и какво ги отличава от гейминг плявата, за да могат повече хора евентуално да се докоснат до стойностните игри тази година.
Никой не е казал, че игрите в топа ви трябва да бъдат ААА заглавия. Знам, че е трудно да изберете само три игри, но трябва да го направите.
ГАЗЗЗЗЗЗ! ВИЕ СТЕ!
1. GoW: Ragnarok
2. Horizon Forbidden West
3. Stray
Като трябва да кажа, че има игри, които повече ми харесаха от изиграните тази година или поставям на кантар с тези, но все пак класацията е за игри на 2022-ра
Във всеки случай ГоУ си е номер 1 за мен иначе.
Споменах си мнението за GoW в другите теми - имаше известни разочарования в историята и диалога, вкаран е премного насилен и евтин драматизъм, но всичко останало ме изкефи на макс.
Хоризонтчето си беше яка игра - без много промени от предната, прилична история, красива графика. Доволно изкарани 100тина+ часа.
Стрей си беше интересна и приятна геймка, макар да се изиграва за един следобед.
Ето го моят списък:
1. Entropy: Zero 2
2. ADACA
3. Stray
Мислех да сложа Elden Ring ама... отказа ме това, че играта е технически зле и никой от големите медии не критикува From за това. Дразни ме даже. Добра игра ама много ама аз ей така от яд бих и отказал GOTY наградите докато не стигнат ПОНЕ нивото на студио от 1998ма...
След едлъна,слаба работа тази година.
1. Elden Ring - топ за годината, но по-скоро средняшка за souls игра
2. Stray - не беше нещо велико, но годината наистина не е силна
3. A Plague Tale: Requiem - по-слаба от предишната, слагам я от немай къде
Това май са единствените игри от 2022, които съм играл от споменатите 15 заглавия тая година. Това говори красноречиво какво мисля за годината откъм игри ![]()
Ragnarok не съм играл още.
1. Horizon: Forbidden west
2. Stray
3. Scorn
1. The Quarry - Обожавам филми на ужасите, и бях голям фен на Until Dawn, която бе от същите хора
2. Sifu - Игра с висока трудност но много увлекателна бойна система. Откакто излезе, доста пъти съм я минавал вече, ей така за разпускане, колкото и да е иронично. 😆
3. Stray - "котешката игра". Увлекателен платформър, който използва обстановката, да разкаже история. Кратка игра, която за 4-5 часа се минава, но в море от толкова дълги и големи игри, понякога това ти трябва. И да, играеш като котка! ![]()
И аз като Morgoth, ако ми попаднат още някои до края на годината, ще ъпдейтна класацията.
2.A Plague Tale: Requiem - Наскоро я започнах, но пък много скоро приключих и първа част, тази ми изглежда като още от същото, което на мен ми харесва и ми е интересно. Красотата на нивата в играта е може би най-силният й аспект!
3.Gotham Knights - Въпреки изключително голямото неодобрение сред широката аудитория геймъри, мен атмосферата на тази игра ме грабна, не съм играл Батман игрите, започнах ги, но по едно време ми стана досадно и спрях. Тази я играя от няколко дни и ми харесва чисто като атмосфера, а и историята ми е интересна. Не знам, мен екшън игри със супер герои ме кефят по принцип, аз се кефя и на Marvel Avengers, която е оплювана толкова много, така че... хаха.
Държах да гласувам само за игри, които съм играл. Иначе ми е интересно да пробвам Elden Ring и Horizon-a, но поради дължината си все ги отлагам за друг път.
Круме, а ти на 31ви няма ли да пиеш ве, какви са тия награди, дето ще се занимаваш, баси човека...
Elden Ring ми е като всики соулс игри - DLC на първия DS
На Callisto Protocol графиката и атмосферата е уникална, но съм я взел за РС, а в момента на него е мъчение да се играе, оставил съм я за пускане след 2-3 официални кръпки и не мога да кажа много за геймплея. Тази година, според мен, повечето излезли игри и на стари франчайзи с разочароващи - DL2, FarCry 6, NFS (не вярвах, че може да падне още по-надолу франчайза), спортните пак са копи/пейст от миналата година, Saints Row е тотална скука.
Far Cry 6, не се брои, защото тя излезе миналата година. Тази, само пуснаха ново DLC и GOTY Edition. Need for Speed Unbound уж я хвалят, ама хич не ми понасят тия ефектчета, че да я играя. The Callisto Protocol чакам да й падне цената на 20-на лева макс за PS4 и ще я играя там. DL2 не съм играл, докат Saints Row, не я изтърпях изобщо. TMNT беше супер забавна, но не се откроява кой знае колко, и затова не я сложих в класацията си. Но бих я сложил на 4-то място като дефинитивно страхотна игра която изиграх с кеф. Elden Ring не е мой тип, докато GOW и Horizon, maybe next year.