Правилата са прости- всяко първо място носи 3 точки, второ място 2 точки, трето място 1 точка. Накрая на годината ще разберем кой е фаворитът на малкото ни скромно гейминг съсловие при събиране на точките от всички мнения. Защото за мен е важно какво мислите вие, а не някакви платени критици по чуждестранните сайтове. Няма как да заличим мнението на алт профилите, но не виждам смисъл да си правите профили, само за да величаете дадена игра и да изкривявате общото мнение.
В класацията ще участват класациите САМО на форумници ПОНЕ С 10 КОМЕНТАРА.
Наградата ще бъде PS4 ИГРА-изненада, като ще има и специална награда за TrainPain, тъй като взех присърце миналогодишните драми
Очаквам вашите класации, нека направим готина и забавна тема, може и да коментирате надълго и нашироко какво точно ви допада в топ 3 игрите ви и какво ги отличава от гейминг плявата, за да могат повече хора евентуално да се докоснат до стойностните игри тази година.
Никой не е казал, че игрите в топа ви трябва да бъдат ААА заглавия. Знам, че е трудно да изберете само три игри, но трябва да го направите.
ГАЗЗЗЗЗЗ! ВИЕ СТЕ!
1. GoW: Ragnarok
2. Horizon Forbidden West
3. Stray
Като трябва да кажа, че има игри, които повече ми харесаха от изиграните тази година или поставям на кантар с тези, но все пак класацията е за игри на 2022-ра Във всеки случай ГоУ си е номер 1 за мен иначе.
Споменах си мнението за GoW в другите теми - имаше известни разочарования в историята и диалога, вкаран е премного насилен и евтин драматизъм, но всичко останало ме изкефи на макс.
Хоризонтчето си беше яка игра - без много промени от предната, прилична история, красива графика. Доволно изкарани 100тина+ часа.
Стрей си беше интересна и приятна геймка, макар да се изиграва за един следобед.
Ето го моят списък:
1. Entropy: Zero 2
2. ADACA
3. Stray
Мислех да сложа Elden Ring ама... отказа ме това, че играта е технически зле и никой от големите медии не критикува From за това. Дразни ме даже. Добра игра ама много ама аз ей така от яд бих и отказал GOTY наградите докато не стигнат ПОНЕ нивото на студио от 1998ма...
След едлъна,слаба работа тази година.
1. Elden Ring - топ за годината, но по-скоро средняшка за souls игра
2. Stray - не беше нещо велико, но годината наистина не е силна
3. A Plague Tale: Requiem - по-слаба от предишната, слагам я от немай къде
Това май са единствените игри от 2022, които съм играл от споменатите 15 заглавия тая година. Това говори красноречиво какво мисля за годината откъм игри
Ragnarok не съм играл още.
1. Horizon: Forbidden west
2. Stray
3. Scorn
1. The Quarry - Обожавам филми на ужасите, и бях голям фен на Until Dawn, която бе от същите хора
2. Sifu - Игра с висока трудност но много увлекателна бойна система. Откакто излезе, доста пъти съм я минавал вече, ей така за разпускане, колкото и да е иронично. 😆
3. Stray - "котешката игра". Увлекателен платформър, който използва обстановката, да разкаже история. Кратка игра, която за 4-5 часа се минава, но в море от толкова дълги и големи игри, понякога това ти трябва. И да, играеш като котка!
И аз като Morgoth, ако ми попаднат още някои до края на годината, ще ъпдейтна класацията.
2.A Plague Tale: Requiem - Наскоро я започнах, но пък много скоро приключих и първа част, тази ми изглежда като още от същото, което на мен ми харесва и ми е интересно. Красотата на нивата в играта е може би най-силният й аспект!
3.Gotham Knights - Въпреки изключително голямото неодобрение сред широката аудитория геймъри, мен атмосферата на тази игра ме грабна, не съм играл Батман игрите, започнах ги, но по едно време ми стана досадно и спрях. Тази я играя от няколко дни и ми харесва чисто като атмосфера, а и историята ми е интересна. Не знам, мен екшън игри със супер герои ме кефят по принцип, аз се кефя и на Marvel Avengers, която е оплювана толкова много, така че... хаха.
Държах да гласувам само за игри, които съм играл. Иначе ми е интересно да пробвам Elden Ring и Horizon-a, но поради дължината си все ги отлагам за друг път.
Круме, а ти на 31ви няма ли да пиеш ве, какви са тия награди, дето ще се занимаваш, баси човека...
Elden Ring ми е като всики соулс игри - DLC на първия DS
На Callisto Protocol графиката и атмосферата е уникална, но съм я взел за РС, а в момента на него е мъчение да се играе, оставил съм я за пускане след 2-3 официални кръпки и не мога да кажа много за геймплея. Тази година, според мен, повечето излезли игри и на стари франчайзи с разочароващи - DL2, FarCry 6, NFS (не вярвах, че може да падне още по-надолу франчайза), спортните пак са копи/пейст от миналата година, Saints Row е тотална скука.
Far Cry 6, не се брои, защото тя излезе миналата година. Тази, само пуснаха ново DLC и GOTY Edition. Need for Speed Unbound уж я хвалят, ама хич не ми понасят тия ефектчета, че да я играя. The Callisto Protocol чакам да й падне цената на 20-на лева макс за PS4 и ще я играя там. DL2 не съм играл, докат Saints Row, не я изтърпях изобщо. TMNT беше супер забавна, но не се откроява кой знае колко, и затова не я сложих в класацията си. Но бих я сложил на 4-то място като дефинитивно страхотна игра която изиграх с кеф. Elden Ring не е мой тип, докато GOW и Horizon, maybe next year.