За целта от днес до края на годината (край на играта на 30 декември 2025 и теглене на наградите на 31 декември 2025) можете да пишете в тази тема личните си топ 3 игри, ДЕБЮТИРАЛИ ОФИЦИАЛНО НА ПАЗАРА ПРЕЗ 2025 ГОДИНА (НЕЗАВИСИМО ЗА КОЯ ПЛАТФОРМА).
Ако не сте играли достатъчно игри от 2025, можете да напишете топ 3 на игрите, които БИХТЕ играли.
По всяко време можете да променяте класацията си ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ КРАЙНИЯ СРОК 30/12/25.
Правилата са прости- всяко първо място носи 3 точки, второ място 2 точки, трето място 1 точка. Накрая на годината ще разберем кой е фаворитът на малкото ни скромно гейминг съсловие при събиране на точките от всички мнения. Защото за мен е важно какво мислите вие, а не някакви платени критици по чуждестранните сайтове.
В класацията ще участват класациите САМО на форумници ПОНЕ С 20 КОМЕНТАРА.
Наградите ще бъдат СЛЕДНИТЕ, като за тях ще участват ВСИЧКИ участници:
1/ играта Assasin's Creed Mirage за PS5
2/ играта Forspoken за PS5
3/ книга-тухла с твърди корици на Айзък Азимов, включваща 3 негови произведения
4/ специална награда от Чарчаро (той ще я каже, ако иска).
Очаквам вашите класации, нека направим готина и забавна тема, може и да коментирате надълго и нашироко какво точно ви допада в топ 3 игрите ви и какво ги отличава от гейминг плявата, за да могат повече хора евентуално да се докоснат до стойностните игри тази година.
Знам, че е трудно да изберете само ТРИ игри, но трябва да го направите.
ВИЕ СТЕ!
2.The First Berserker:Khazan-много добро соулс-подобно заглавие.Има си трески за дялане,но добър първи опит на корейците.
3.Clair Obscur: Expedition 33-ако някой ми беше казал в началото на годината,че turn-based игра ще ми е в топа,щях да се изсмея,но факт. Супер игра и може би ако беше в мой жанр,щеше да е на второ място.Пак си има неща,които не ми харесват типични за жанра.
Годината за мен беше силна.Заслужава си да спомена излезлите портове за PC на Final Fantasy 7 Rebirth,която ако беше излязла тази година,сигурно щеше да ми е в топа,The Last of Us 2,Stellar Blade,Rise of the Ronnin.Други загалвия като Shinobi,Borederlands 4,че дори и Wuchang.Blue Prince,Hades 2 ,абе много бяха.Аз съм доволен.
1. Death Stranding 2 - отново уникално изживяване от Коджима в истинския смисъл на думата "уникално" поради наистина оригиналните гейм-механики каквито няма в друга игра. Свят, в който с удоволствие ще се върна отново. Невероятен саундтрак, някои парчета ми влязоха в плейлистите за редовно слушане, технологично на топ ниво.
2. Kingdom Come Deliverance II - в момента я играя, но определено бие останалите заглавия от годината (без фаворита ми). Особена игра със сложни механики и тежък геймплей, но и много ангажираща и зарибяваща.
3. Ghost of Yotei - макар да отстъпва на предшественика си Tsushima и да има изключително плоска история, също предлага стабилен екшън-геймплей и много приятно приключение.
Както и Доктора отбеляза - силна година! От другите заглавия на 2025 играх също и Assassins Creed Shadows, но тя е доста разочароваща и няма да намери място за мен сред силните заглавия, макар и технологично да е на много високо ниво. Другото беше Mafia The Old Country - също забавна игра, която ми хареса, но твърде кратка и постна откъм съдържание, няма потенциал отново да я изиграя.
Други игри, които не съм играл, но е възможно ако ги играя да разместят класацията ми, но просто свърши годината и не остана време: Clair Obscur: Expedition 33, Cronos New Dawn, Borderlands 4, Atomfall.
1. Clair Obscur: Expedition 33
2. The First Berserker: Khazan
3. Split Fiction
Друго не съм играл от тая година, иначе сигурно Silksong щеше да е 1.
Шегата на страна, моите 3 са:
1. Kingdom Come Deliverance II - страхотно продължение. Надграждат над първата. Системи които уж на хартия досадни, ме потапяха почти напълно с часове. Страхотна графика и прилична история. Най-досадния ми елемент от първата, а именно битките е подобрен, дотолкова че в двойката не ми се наложи да ползвам модове за битките. Вярно че съм и посвикнал, но и са поработили над това.
2. Clair Obscur: Expedition 33 - няма да си кривя душата, това ми е реалния победител за годината, но предвид впечатленията на другите съфорумници, очаквам да спечели и почти без моя помощ, пък ми се искаше KCD2 да е малко по-напред в класацията, защото наистина е много добро продължение. Експедиция показа, че и с малък бюджет и с малък състав, има ли желание, нещата стават. Страхотна игра и заедно с третата, разчупват конвенцията за жанра си. Може и в други игри с походови битки да има париране в реално време, ама аз поне не бях виждал
3. Death Stranding 2 - Коджима е луд и по-притеснителното е, че лудостта му ми допада. На хартия е побъркана игра със странен геймплей и абсурдна история, обаче трескаво исках да разнеса още една пратка, да изгледам още една кът сцена.
1. Indiana Jones and the Great Circle - Ще последвам примера на Любо.
Много ме изненада тази игра. Не мислех до последно, че Индиана Джоунс от 1во лице ще се получи, но не бях прав. Страхотна графика, забавни механики и просто е кеф да се играе. Просто беше приятна изненада за мен.
2. Silent Hill f - Бях готов да пропусна това заглавие за момента, но афинитетът ми към японски ужаси, през последните години и възхищението ми от римейка на 2 миналата година, ми промени решението. И това което получих, е японска психария с художествени елементи. Каквото ми харесва. Това си е най-добрата оригинална Silent Hill игра от последните 20 години, сигурно. Историята, чудовищата. Минах я веднъж, но има общо 5 края, така че, със сигурност бих я изиграл пак. Най-слабото звено на играта, е бойната система, но дори тя не е непременно лоша. По-добра от предишните, преди 2 remake.
3. Metal Gear Solid Delta: Snake Eater - Най-чаканата от мен игра за тази година, като фен на оригинала. Графиката, механиките, подобренията; определено правят това най-добрата версия на "Змиеяда". Слагам я на трета позиция, само защото няма особени подобрения по историята. Сцена по сцена, и звук, са си взети директно от оригинала. Хубаво е, че са ги запазили, но ако бяха добавили нещо от себе си, щеше да е още по-добре. Но, това не я прави по-малко от чудесна игра.
Добра година откъм игри, като цяло. Което е добре, защото в личен план ми беше отвратителна, както бях споменал. ![]()
Успех на всички! Аз лично, AC Shadows и Forspoken, не мислех да ги взимам, но ако спечеля една от тях без пари, няма да се оплача. ![]()
Наградата от мен е STALKER 2 Ultimate Edition за която платформа искате. PS5 / Xbox / Steam / GOG / EGS / Windows Store
Моите:
1. Dispatch
2. Dawn of War Definitive Edition (болен съм)
3. Jurassic World Evolution 3
Не съм минал Expedition 33 все още.