Всички ААА игри вече ще следват този метод- дълбока къстъмизация с черни/азиатци, които са с различни полови ориентации.
Аз съм ОК с всички, не ми пречат, само не искам ГНУСНИ ИНДИЙЦИ в игрите си, изморяват ме адски с тоя английски диалект, в Бордърлендс 3 още сънувам кошмари от говора на индийката-сирена
Единственото изключение е страхотната Thirsty Suitors, която по феноменален начин се гаври с много тънък хумор с индийците, нищо че там играеш с индийка-главна героиня.
В примерите ти горе Паяка, Рагнатока - там е по-различно. Там имат изградена фенска маса, на която го натрисат. Хората искат да видят как продължава историята на героя им, но дори тези игри не минаха без мрънкане. Дискусиите около Мери Джейн, около черната Ангербода в скандинавска митология и т.н.
Изброените от мен са нови IPта и до едно се сринаха. Затова ги споменах. Тези глупаци на запад цитират изследвания че жените играят колкото мъжете игри, но ние всички знаем, че не е съвсем вярно. Просто в статистиката включват и мобилните(като Candy Crush) където жените наистина имат огромен дял. Като излязат и ти кажат "хетеросексуални бели мъже, тая игра не е за вас" после шокиращо не могат да съберат 700 човека онлайн на изцяло онлайн игра струваща 200+ милиона.
Защо BG3 и Cyberpunk не създадоха проблеми? Щото е избор. Аз мога да реша както какво ще го играя, и ако избера да съм мъж, играта не ми казва, е все пак ще трябва да спиш с мъже. Мога ако искам, ама това ще е мой избор.
Впрочем четох някъква статистика на Larian, че процентно от създадените персонажи в BG3 най-голям процент бил "male human warrior" с двурък меч. Шок.
Док, ти кога успя да я врътнеш Голъма, че даваш наклон на хората? Или видя грозната графика и айде на черешата като всички ютубъри. Не казвам, че е силна или нещо подобно, но може би има някакво очарование за феновете на Властелина. Макар че аз лично бих я пробвал само безплатна в някоя услуга, колкото и да е интересен герой Голъм, не считам, че беше нужна цяла игра за него. Иначе като част от пейзажа/куестовете в игра е ОК- справка Shadow of Mordor.