Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
lyubohar
Цитиране
25 септември 2026
lyubohar написа
Започнах Control: Resonant. Още съм в началото, но играта е повече от същото - ако ви е харесала първата, ще ви хареса и тази.
Като история е истинско продължение на първата, тоест най-добре да сте я играли. Сетингът много ми харесва (Манхатън). Има доста открити пространства и много вертикалност.

Графично е горе-долу същото, разбира се с RT и всякакви по-нови глезотийки. Оптимизирана е супер според мен.

Комбатът е с най-смесени отзиви по ревютата, но на мен ми харесва. Мисля, че на тази игра поначало ѝ подхождат повече меле битки, отколкото ranged. Но казват, че ставали малко еднообразни по-нататък - ще видим дали е така. Но битките са трудни, имайте предвид.

Иначе засега се очертава още по-откачена от първата; в добрия смисъл, разбира се. Дотук доста ми допада.

Пропуснах нещо много съществено - играта е open world, което е доста различно от предния Контрол. И е направен много добре - има много скрити неща и историйки навсякъде, които са трудни за откриване или са зад пъзели. Като няма държане за ръка - няма жълта боя и подобни, оправяш се колкото можеш. Много интересни неща ги няма на картата въобще.

Също така има невероятно изпипани детайлчета, като например ако се телепортираш някъде и наоколо има служители на FBC, които си пушат, лафят и не очакват някой да мине през тая врата точно в този момент, реакцията им е адски добра Също така начинът, по който генерираш ново оръжие и хвърляш старото всеки път, когато замахнеш, няма да ми омръзне никога

The_Doctor46
Цитиране
25 септември 2026
В ревютата пише,че картата била странна.Не можело много да се ориентираш по нея.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
25 септември 2026
И аз така чета, но засега не виждам проблем. Според мен хората се оплакват, че не можеш да се ориентираш как да намериш някой маркер, за който примерно трябва да влезеш в определена врата, която не е маркирана с жълта боя. А то това е идеята, според мен...
Rostik79
Цитиране
25 септември 2026
От предварителните ревюта не бях много ентусиазиран за новия Контрол - останах с впечатлението, че е доста повече "биткаджийска" на ниво Devil May Cry или нещо подобно, отколкото да е съспенс/трилър/мистярия като първата. И май все пак е така, но мнението на Любо ме обнадеждава. Интересно ми е дали продължават кросоувъра с Алан Уейк, т.е. дали се споменават събитията от Bright Falls.

Или с други думи да питам - как е откъм история и атмосфера? Първият Контрол ми хареса особено заради вселената, Бюрото за паранормални изследвания, онзи загадъчн Борд от друго измерение, артефактите и изобщо имаше много тежка атмосфера на мистерия, сай-фай и мистика.

Mitko6000
Цитиране
25 септември 2026
Доколкото четох май не е баш типичен open-world, а повече Metroidvania пак като първия? Макар че се развива в Манахатън, няма цял отворен град, колкото няколко големи открити карти в които може да се обикаля свободно? Като гледам, атмосферата е доста готина. Геймплея, който изгледах, ми създава едно усещане на Inception, смесено с Матрицата.
lyubohar
Цитиране
25 септември 2026
Да, не е баш отворен като Skyrim или нещо такова, но картите са си свързани и са бая големи и пълни с интересни неща. Атмосферата е топ, много близко се усеща до Alan Wake като атмосфера и даже главният герой прилича на него. Мистерията си е на топ ниво и като цяло е мега откачена, преди малко се бих с автобус Всички неща откъм история и мистерия - Бюрото, Борда и т.н. си ги има, плюс нови. Историята е продължение на предната, не е някакъв spin-off или съвсем нова история.

Иначе въобще не се усеща като Devil May Cry, аз хич не харесвам такива биткаджийски игри. Усеща си се като предния Контрол, но с меле битки, вместо оръжия. Да, има елемент на хаос по време на битка, но то и в предната имаше.

Единствено вразите са малко spongy, това го казват много и по ревютата и в Редит. Малко е досадно, понякога битките се проточват ненужно, поне в началото. Аз мръднах демидж и stun слайдовете от 100% на 120% и нещата заспаха.

Rostik79
Цитиране
25 септември 2026
ОК, вече съм хайпнат
Тъкмо гледам и в туич хората като цъкат и вече знам, че ще ме изкефи тази игра. Май Сталкера пак ще почака.

Обаче гледам в Озон дискът още е на пре-ордер и е с дата на доставка чак за 15.10.2026! Принципно бих предпочел дигиталния формат, просто ми стана интересно защо ли се е забавило физическото копие.

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.