Графично е горе-долу същото, разбира се с RT и всякакви по-нови глезотийки. Оптимизирана е супер според мен.
Комбатът е с най-смесени отзиви по ревютата, но на мен ми харесва. Мисля, че на тази игра поначало ѝ подхождат повече меле битки, отколкото ranged. Но казват, че ставали малко еднообразни по-нататък - ще видим дали е така. Но битките са трудни, имайте предвид.
Иначе засега се очертава още по-откачена от първата; в добрия смисъл, разбира се. Дотук доста ми допада.
Пропуснах нещо много съществено - играта е open world, което е доста различно от предния Контрол. И е направен много добре - има много скрити неща и историйки навсякъде, които са трудни за откриване или са зад пъзели. Като няма държане за ръка - няма жълта боя и подобни, оправяш се колкото можеш. Много интересни неща ги няма на картата въобще.
Също така има невероятно изпипани детайлчета, като например ако се телепортираш някъде и наоколо има служители на FBC, които си пушат, лафят и не очакват някой да мине през тая врата точно в този момент, реакцията им е адски добра
Също така начинът, по който генерираш ново оръжие и хвърляш старото всеки път, когато замахнеш, няма да ми омръзне никога ![]()
Или с други думи да питам - как е откъм история и атмосфера? Първият Контрол ми хареса особено заради вселената, Бюрото за паранормални изследвания, онзи загадъчн Борд от друго измерение, артефактите и изобщо имаше много тежка атмосфера на мистерия, сай-фай и мистика.
Иначе въобще не се усеща като Devil May Cry, аз хич не харесвам такива биткаджийски игри. Усеща си се като предния Контрол, но с меле битки, вместо оръжия. Да, има елемент на хаос по време на битка, но то и в предната имаше.
Единствено вразите са малко spongy, това го казват много и по ревютата и в Редит. Малко е досадно, понякога битките се проточват ненужно, поне в началото. Аз мръднах демидж и stun слайдовете от 100% на 120% и нещата заспаха.
Обаче гледам в Озон дискът още е на пре-ордер и е с дата на доставка чак за 15.10.2026! Принципно бих предпочел дигиталния формат, просто ми стана интересно защо ли се е забавило физическото копие.