Игрите, за които мога да се сетя да са ми харесали най-много... вероятно са:
-The Witcher 3, Bloodborne, Darkest Dungeon, Tales from the Borderlands... май това? С условието, че не играх Pillars of Eternity... и май грешката ще се поправи сега. Тези дни. А, да, и StarCraft-а ми предстои.
Лошото... всичко останало. Тая година се навъдиха толкова разочарования с висок бюджет, че си е лудница. Syndicate, Battlefront, Battlefield: Hardline, Arkham Knight... ся Call of Duty-то ясно. Интересно се очертават нещата, интересно ми е как ще е догодина.
Такива дето се понасят:
Assassin's Creed Syndicate
Battlefield: Hardline - мултито става.
Mad Max
Те тва е.
Това Undertale чак сега го видях в Steam, много го хвалят... може да му хвърля едно око. Макар че от друга страна UnderRail също изглежда доста, доста интересно... тъй че като нищо ще му хвърля един поглед скоро. Особено и като се има предвид, че нямам никакво намерение да се напивам на Нова година. Дето се вика толкова дни има в годината, ще съм хипстър този път.
П.С. Иначе Syndicate - да, понася се, това мисля е точното определение. Има си и добрите страни, но просто е един голям meh за мен. Не знам дали просто не ми станаха прекалено много игрите от серията...
П.П.С. Що никой не казва, че съм объркал годината на темата.
@bobkata.gerov - напомни ми, че не съм написал голяма статия за Life is Strange, което много, много скоро трябва да променя. Макар и в рамките на 2016 година.
Айде за много години и успехи с този хубав проект и на лично и всякакво друго професионално ниво!!! Винаги с желание прочитвам по някоя новост в сайта.
Тази игра е чисто и просто синоним за хардкор симулатор от най-висш калибър като Assetto Corsa, rFactor & iRacing, с графика която за мен лично е естетически по-приятна oт въпросните игри и изключително полиран интерфейс.
За най-лоша бих казал Bloodborne, за което псето ще ме линчува. Ама нека да обясня, играта в никакъв случай не е лоша, но мамицата му стара, не съм правен за нея и от години не съм имал толкова малко прогрес в дадена игра. За около 10-15 часа единствено съм успял да експлорна първата зона с Cleric Beast, в лудо търсене на лампа за чекпойнт. Просто ми е твърде ама твърде хардкор, което е супер гадно, защото арт стила и геймплея ми допадат адски много. Проблема е, че ме натоварва до степен, в която ми става твърде напрегнато. От сигурно май месец не съм я пускал, а и + това loading времената ме демотивираха на макс. Та от гледна точка на разнежените ми представи за отпускаща игра, Bloodborne за момента не я пипам. Това е единствената игра, която ме е карала да си захапя аналога и да го разкъсам от нерви.
Апропо и аз много се въртях в началото, особено докато намеря първата лампа. И признавам, че немалко пъти съм гледал в интернет къде се намира някоя лампа или как да мина по някой път. Да не говорим за това, че аз не само не можах да намеря Cleric Beast в началото, но и стигнах до Father Gascoigne на супер нисък левъл и както съм споменавал го бих към 3 часа. Та - не бяха положителни емоциите тогава, ама след това като станах по-силен и овладях нещата се промениха. Та някой ден ако ти се занимава можеш да пофармиш малко и да продължиш нататък. Смисъл играта не е толкова хардкор, колкото Dark Souls при всички положения. Там вече нещата са една стъпка над моя праг на толеранс.
Междувпрочем и Dirt Rally трябва да прецъкам... особено с тези гига, хипер положителни отзиви.
@Veluvian - благодаря за пожеланията, можем всички да се надяваме на успехи във всички сфери. И по-малко недовършени и разочароващи игри, разбира се.
Колкото до Bloodborne, определено ще и дам втори шанс, просто няма да е скоро....или в близкото бъдеще...или поне до 2017-та ще си седи в кутийката Не бе, ако не друго инфраструктурата на мапа, както и готическият арт стил са адски интригуващи, когато събера мотивация и кураж със сигурност ще я зацикля стабилно.
@rado84 Не че нещо, ама сега ти прочетох коментара и на кола с предно ако и дадеш пълна газ в завой ще направи точно обратното - ще недозавие, в смисъл предницата ще кове напред. Вече ако си на задно, с изключен тракшън и там другите работи, колата ще занесе както казваш. По default в Asetto Corsa тия асистове са включени на макс и поднасяне е кажи речи невъзможно, освен ако не дръпнеш ръчна. Не знам колко симулатори си изиграл, но от опит ти казвам, че Asetto Corsa е един от по-добрите. Особено от гледна точка на модинг комюнитито. Да не казвам голяма дума, но за мен физиката в Asetto Corsa е с една идея по-близка до реалността от колкото във Forza 6 или Project CARS, които може би за да се харесат на по-голяма аудитория имат маааааалко по-аркадно усещане. Пък и ако си я играл с мишка и клавиатура, моите съболезнования.
За момента единствената игра, която доста се доближава до симулация на дрифт, е Drift Streets Japan. Явно е бета версия все още, защото има 3-4 бъга, но ако се развива както трябва, може да закопае Корсата и другите подобни "симулатори".