1. Darkest Dungeon - това е играта на годината за мен. Благодаря на псето, че ми отвори очите за нея през 2015, когато още беше в Early Access. През 2016 играта излезе официално - прекрасният дизайн и зарибяващия геймплей ме караха да прекарам с нея стотици часове през годината.
2. Overwatch - приятната изненада за мен през 2016. Атрактивни отлично озвучени герои, добър баланс и интересни карти направиха OW нещо повече от поредния отборен шутър.
3. Dishonored 2 - една от любимите ми игри се сдоби с продължение, което никак не е лошо, но някак една идея по-светло и повтаряемо спрямо оригиналния Dishonored, което ми развали малко кефа. Феноменален войс актинг на Ерика Лутрел като младата Емили Колдуин, която трябва да обере всички възможни награди във войс актинга с това превъплъщение. Лично за мен Аутсайдъра не ми допадна, сравнен с този в първата част, както и ми липсва Майкъл Мадсен като Дауд.
4. Deus Ex: Mankind Divided - класата си е класа и новия Deus:Ex добави още такава в поредицата- Прага е мрачен, тегав, полицейски град, който те наказва при всяка неразчетена грешка.
Интересна нива, страхотни второстепенни мисии, които на моменти бяха по-яки и от основния сюжет, чудесно разработени нови герои -Талос Ръкър, Алекс, психоложката на Дженсън.
Не ме накефиха
1.Mirror Age
2.Mafia 3
3.Homefront
За 2017 не очаквам нищо интересно.
Твърде много шутъри тази година но честно казано други игри не ме впечатлиха освен тези макар че не съм голям фен на ФПС-тата .
В този ред
Rise of the Tomb Raider също си я биваше.
Играта, която беше най - голямото ми разочарование беше Deus Ex: Mankind Divided. Въпреки, че ги имаше проблясъците (заради тях поне не съжалих, че съм я превъртял), негативите твърде натежаха. Твърде много.
Виж, ако говорим за разочарования мога определено да кажа No Man's Sky, макар че там имаше достатъчно мат'рял. Но пък положителните... знам ли. От друга страна поизпуснах някои игри от ноември-декември, които имат потенциала да ми се понравят, включително Dishonored 2 и Final Fantasy 15, тъй че кой ли знае.
П.С. Darkest Dungeon е невероятен, но все още не съм сигурен дали бих го счел за 2016 игра. Може би да, защо не. Titanfall 2 ме израдва... ама някак не ми звучи като GOTY... а пък The Division - хареса ми докато го цъках, но след това толкова беше задушен от липса на съдържание, че сега даже и хич не го помня. Абе, някаква странна 2016 година, така ми се струва.