И като стана дума, не мога да разбера епитета "Детско", като определение за нещо негативно. Заради липсата на реализъм? Това си е Star Wars, измислена поредица, където хора и извънземни се бият с космически кораби, лазерни катани и телекинеза. Защо трябва да се търси реализъм в това?
Или може би, заради факта, че може да е предназначено за една аудитория, но пък на човек който не пасва в нея, също може да му хареса? Според мен, всяка фикция, може да бъде и добра, и лоша без да бъде класифицирана като "детска". Самият епитет го изкарва, едва ли не, като нещо лошо да се кефиш на конретно нещо, освен ако не си дете, което си е глупост. Или пък аз го приемам прекалено лично, не знам. Тва е като баба ти да ти каже, че игрите са само за деца, без да си няма понятие за какво иде реч и че има игри за различни възрастови групи по предназначение, които не изключват и хора извън тях, да им се кефят. Добро или лошо, мудно, безинтересно, ок. Но прекалено "детско" си е доста специфичен епитет, често използван не на място, както и в случая, според мен.
Впрочем, като контрааргумент, това че Дисни имат правата, не значи, че имат сериозна намеса в процеса на разработка или изграждането на историята и героите. За сравнение, Spider-Man е на Marvel, които също са тяхна собственост. Това значи ли, че и Spider-Man 2018 е детска? Не мисля.
Нищо лично, Дарк! Това си е моето мнение. Не търся да троля или да се заяждам.
Това настрана, играта си ме изкефи и ще очаквам новото заглавие, макар да няма да го играя от ден 1. Даже и на мен ми се доигра пак Fallen Order. В някои нива така и не открих всички колектибъли (има ли българска дума за това?), пък и гледам има ъпгрейдната "некст-жен" версия за PS5/X-Box.
п.с. Не знам от думата "Детското" изкара това " И като стана дума, не мога да разбера епитета "Детско", като определение за нещо негативно. Заради липсата на реализъм? Това си е Star Wars, измислена поредица, където хора и извънземни се бият с космически кораби, лазерни катани и телекинеза. Защо трябва да се търси реализъм в това? "
Ако нещо съм те обидил и и играта ти, не е било това целта, просто казах защо на мен не ми хареса.
Да, това още от първите трейлъри на Падналия орден го отбелязах като минус. Уж сечеш с "лазерен меч", а нищо не става. В новия GoW разчленяването беше добре ъпгрейднато от предната игра - и във финишерите, и в разгара на битката Кратос сечеше ръце и крака, понякога и през кръста наполовина с брадвето
@Нали, да е като gow или като Middle-earth: Shadow of War, такъв SW.
@LethianDream - NFS отдавна спрях да ги играя, сейм шит, нищо иновативно , това пък с рисуваните драсканици е мега тотал щета Предпочитам да направят ремейк или ремастер на NFS MW с допълнителни екстри.
п.с. Не знам от думата "Детското" изкара това " И като стана дума, не мога да разбера епитета "Детско", като определение за нещо негативно. Заради липсата на реализъм? Това си е Star Wars, измислена поредица, където хора и извънземни се бият с космически кораби, лазерни катани и телекинеза. Защо трябва да се търси реализъм в това? "
Ако нещо съм те обидил и и играта ти, не е било това целта, просто казах защо на мен не ми хареса.
Никого не си обидил. Както казах просто, че аз го приемам прекалено лично, явно. Просто не мисля, че винаги кървища и хвърчащи крайници допринасят за нещо да е по-добро или лошо или детско. Макар и с по-мрачен тон, нито една от The Force Unleashed игрите не е имала, кой знае какво насилие. Втората имаше рязане на крайници, но само това. Просто по мое мнение, не ми пука особено. В Jedi Fallen Order пак има моменти с мрачен тон, затова и не мисля, че този епитет е толкова на място. С едно нещо мога да се съглася, че в TFU имаш повече контрол над Силата.
Що се отнася до негативните ти чувства спрямо играта, имай си ги. Уважавам мнението ти, и нямам нищо против него. Просто се дразня на определението "детско", когато се използва за критика, защото не го мисля за точно.
Може би, ще е уместно единствено в случаите, в които един продукт е умишлено, прекалено опростен, на съвсем базова елементарна основа, за да може таргета (дете), по-лесно да го разбере. Но не мисля, че тук е така, нито че е валидно на база критика да се определя като такова. Но това пак е мое мнение, което просто споделям. Не съм аз човека който ще каже, кой как да го определя.
Аз съм огромен комикс фен, за мен "драсканиците" правят дори такава "спряла" игра като NFS много готина
The Witcher 3 Next-Gen update !
Постарали са се.