Или по-скоро - едно нереализирано лан парти. Сетих се за една колкото забавна, толкова и абсурдна история - тъй като действието се развива в България човек не знае как точно да я охарактеризира. Споменът ми от нея е листът хартия горе, който намерих тея дни, когато реших да си пречистя стаята и изхвърлих 5-6 торби боклуци от нея.
Та, самата история. Група 17-годишни пубери и един пълнолетен пубер - шоферът, решаваме да правим нощна мрежа. Минаваме през нас, товарим PC-то в багажника на едно мега подозрително дърто Ауди 80, което сигурно беше еквивалентът на американския Rapist Van. Отиваме до втория човек пак със същата цел, паркираме в средата на един прилично голям булевард, отваряме багажника и смъкваме монитор, PC, цялата работа на авера. Докато товарим в багажника на аудито, крузвайки минава някаква патрулка.
Ся - аудито окей, подозрително. Но защо взеха да се дървят като ни виждаха какви пъпчиви нърдове сме - не знам. Викат давайте документи, ала-бала - аверът май изнамери някакви, аз трябваше да търся повече у нас - но не. Отиваме в районното да се обясняваме какво се е случило. Водят ни - аудито пътува след патрулката, ние вътре - четирима галфони. Ако не се лъжа майка ми и пълнолетната сестра на единия приятел също ходиха до районното.
Отиваме там - в едната стая млад следовател, в другата някакъв по-дърт. Явно ни разделят като във филмите, не знам. Да се обясняваме. В едната стая - аз и единия приятел, в другата - всички останали. Доколкото разбрах дъртия ги е заплашвал - дела, ала-бала, да докажем какви са тея компютри, иначе лошо щяло да става - абе, мани. При нас оня младия вика - "Момчета, какво е това бе" - ние - "Ми лан парти да правим". И тоя такъв - "А, какво щяхте да играете", ние там казваме кой знае какво - сигурно Half-Life, Counter-Strike, ала-бала. Някак и Colin McRae 2.0 влезе в дискусията, та почнахме да си говорим с тоя пич за него. Някакви настройки, ала-бала. В един момент следователят извади лист хартия и почна да пише настройките за всички етапи, дето виждате (май прекалено размазни, трябваше да ги снимам денем) от листа горе. Сигурно 10 минути нон-стоп писа, ние седим и гледаме с приятеля.
Та ни разпуснаха малко след това. Ние се чудим какво ще става цяла нощ, драми, ще ни върнат ли компютрите. Никаква драма - на следващия ден отиваме с някакви документи, връчиха ни ги без да замисляне. Явно цялата история беше симулация на работа. Понеже кой знае как е била описана цялата история.
Всъщност в Нощен труд имаше едно каре, посветено на нас. Как полицията хванала "банда опасни крадци на компютри" или нещо от рода. Мега оцветената и измислена история - четохме я точно в деня, в който си бяхме взели "крадените" компютри. Ама като го гледам тоя лист хартия горе се сещам за цялата история.
П.С. Като се замисля са ме писали два пъти в Нощен труд - другия случай беше когато мен и същия авер, с който бяхме в стаята с Colin McRae 2 следователя ни блъсна кола. Тогава ни снимаха в Пирогов, докато аз бях с комицио, той със счупена ръка, някакъв там репортер ни снима и си замина, после беше написал и някакво интервю с нас, каквото не се сътоя, тъй като ние стояхме и гледахме в една точка. Абе, good times.
Офтопик: Псе, мерси, че смени шрифта поне за мненията. Сега се чете много по-добре и по-приятно. Оня крив шрифт направо ми дразнеше очите. И сега ако можеш да смениш шрифта за подписите и за сайта, направо ще изкъртиш всички мифки!
П.С. На тоя шрифт му се точа от известно време, ама като бях тръгнал да подменям всичко по сайта викам я дай да видим как ще се впише. Ще го подменя и в останалите части, макар че първо на дневен ред е накрая да върна кирилицата, щото ми бърка в душата да гледам месеците и други неща на английски.