hategame logo
Реалната политика е „лоша за бизнеса“
пуснато на 18 октомври 2018 от pseto
the division 7
В гейминга не толкова често виждаме представяне на реална политика, особено ако говорим за днешната такава. Защо? Разработчици от Ubisoft казват право куме в очи – „Лошо е за бизнеса“.

„Трябва да намерим баланса, защото не можем да сме отворено политични в игрите. Например в The Division имаме дистопично бъдеще и много интерпретации, че това е нещо, към което днешното общество върви – но все пак говорим за фантазия“, казва Алф Конделиус, част от екипа на The Division.

„Лошо е за бизнеса, това е откровената истина“, продължава той, добавяйки, че Ubisoft не иска да взима позиция относно модерната политика.

Което всъщност не е никак изненадващо. Не само за френската компания. Геймингът в доста аспекти може да е доста консервативен и не толкова често се търси „шокиращия“ фактор. Специално ако говорим за AAA игри, отворени към възможно най-много хора. А пък точно политиката и то днешната може да предизвика куп дискусии, които да навредят.

Коментари
Charcharo avatar
Charcharo
19 октомври 2018
Не е много консервативен гейминга, просто малоумните западняци и ненормалното им мислене водят до идиотщини.

Иначе има място за политика в игрите... просто трябва да е добре направено и да е част от играта, не самата игра.

pseto avatar
pseto
22 октомври 2018
Ами то си е същото. От страх продажбите да не пострадат се правят неща изцяло в каноните - арабелите, руснаците, сенчестите измислени организации.

Не че, реално погледнато, същото не е валидно за филми и прочее. И там винаги се представя една удобна гледна точка. Ако нещо тип House of Cards представя леко реална перспектива задължително се изкривява до такава степен, че пак да избяга достатъчно от евентуална истина и да се превърне в стопроцентова фантастика.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл