hategame logo
С изтриване на Facebook акаунт... ще губите и Oculus игрите си!
пуснато на 25 октомври 2020 от pseto
oculus facebook
Ако изтриете своя Facebook акаунт ще изгубите и всички игри за VR устройствата Oculus Rift, Oculus Quest и Oculus Rift 2. Интересната информация се появи по-рано през месеца - тук не става дума за спекулация, а за официално пояснение в страницата на социалната мрежа, от която можете да премахнете акаунта си. Заедно с това интернет потребители вече са изпробвали това. И да, с триене на акаунта вашето Oculus съдържание ще изчезне.

Защо се случва това ли? Компанията Oculus VR е собственост на Facebook. В резултат към момента се изисква регистрация в социалната мрежа, за да си направите акаунт за различните Oculus устройства и да си купувате приложения и игри за тях. Любопитно е, че да искате - не можете да игнорирате тази възможност. Това е било възможно в миналото, но не и сега.

Така възникват някои въпроси - например какво ще се случи, ако акаунтът ви за Facebook бъде баннат или ограничен? Означава ли, че няма да можете да цъкате игри за Oculus Rift 2 например?

В подобни случаи си припомняме колко деликатна е ситуацията с изцяло дигиталното съдържание. Една услуга винаги може да преустанови своето функциониране... и тогава да загубите всичко, което сте купили.

Самите Facebook купиха Oculus VR през 2014 година, като стойността на сделката беше 2.3 милиарда долара. Тогава виртуалната реалност изглеждаше като "следващото голямо нещо", но някак VR джаджите не се превърнаха в мейнстрийм хит.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл