Проблемът ми със CDPR в момента е следния. Играта е много бъгава. Shadow of Chernobyl (след 2рия патч) ниво на бъгове. Смятам, че ще го поправят това ама... кога? Сега ми се играе.
Другият, е че няма SDK / Modding Tools. Аз никога няма да забравя, че излъгаха за Witcher 3. Казаха, че ще има Модинг инструменти - намекнаха за RedKit SDK, ама накрая дадоха някакъв бъгав инструмент за замяна на текстури. Не е добре това. Осакати Witcher 3 в дългосрочен план. Виж как игри като Skyrim или Fallout 4 и STALKER - те са безсмъртни. Даже някои от модовете им премазват AAA игрите.
След бъговете трябва да опитат това тези Полски лумпени.
Другото, което ме дразни, е че липсва много кустомизация в играта. Надявам се това да се пачне с времето, но в момента е много зле положението. Дори FPS игри като Fallout 4 са по-добри тука.
Разбира се - играта не е RPG. Witcher 3 също не го смятам за RPG, но Cybera е също толкова не-RPG. Това не я прави лоша... просто е така.
Не е проблемът самият Cybeprunk 2077, проблемът е, че CD Projekt Red подходиха така, както големите компании. Пуснаха нещо, което не е готово, барабар със счупените old-gen версии и сега се правят на луди с извинения. Хората очакваха от тях да са едни от "добрите", но действията им показват друго. Дори и да оправят изцяло играта и да вдигнат на крака PS4 и Xbox One версиите, щетите вече са направени.
А дали играта ще бъде доразвита и ще достигне потенциала си или няма - можем само да гадаем. Нека припомня едно нещо: отдавна се обяви мулти за Cyberpunk 2077. Поне аз нямам съмнение, че вдъхновението е Grand Theft Auto Online. Няма как шефовете на CD Projekt Red да не искат да бръкнат в тази огромна, огромна каца с мед. Което спокойно би означавало, че след като закърпят играта технически в следващите месеци е възможно да започнат да работят здраво по мултито, а сингълът да го оставят на ниво "Какво можеше да бъде". Нека уточня - не казвам, че ще стане така, няма как да знам, не съм гадател. Просто спекулация за съвсем възможен сценарий.
Дано все пак пуснат модинг инструменти... наличното в момента е отличен гръбнак, върху който модърите могат да направят титанични, титанични неща.
@Dandelion - аз съм medium class PC peasant и получавам това, за което съм платил... а то не е впечатляващо визуално.
@Charcharo - играта е правена за по-високия сегмент PC-та, има малка разлика. Разбирам да беше оптимизирана и за среден/нисък клас конфигурации, добре. Ама не е. Тежи много и не изглежда доста впечатляващо. Сега видях, че на миналата страница съм объркал - в момента съм на 720p и medium-high настройки (висок LOD, средни-високи сенки, гледах в нета кое как да оптимизирам, че да извадя максимални кадри). На тези настройки сенките и осветлението не са на някакво супер ниво. Бих казал, че са абсолютно средни. Много игри, последно Valhalla-та, ми вървят на по-високи детайли и изглеждат много по-добре. Да, детайлите са много добри на тази резолюция, но сенки и осветление са ключови за тази игра, а на моменти те са дори счупени. Мисля, че имам един по-ранен сейв от кампанията да ти покажа за какво става дума в една от сцените.
Дам. Истински наследник на DOOM 3, Return to Castle Wolfenstein, Crysis 1, STALKER Clear Sky, Far Cry 2, Quake 2... точно това искам.
Де да ставаше така, щях да съм много щастлив, ама нейсе.
Ти искаш, ама CD Projekt Red искат евродоларес.
Тази мини игрица ме кефи, нататък става с една идея по-трудна и тук-таме се случва да се издъня в битка и да не успея да хакна мрежата на противниците.
Буквално всички други игри са за теб Pse.
Другите игри не са конкурентни. Ако id Software бяха пуснали Vulkan-RT в Doom Eternal щеше да е със сигурност победителя.
Не случайно казвам на аутистите в WCCF и Videocardz, че продукти като RTX 2060 6GB, RX 5600 XT или предстоящата RTX 3060 6GB са глупави. Текстурите са почти безплатни стига да имаш достатъчно видео RAM... ама ето, спорят.