PC Gaming пазара вече е масов. Средно ниво GPU беще около 200 USD 2010та, но това ниво вече е 400 USD. Вече имаш видео карти като RX 6900 XT и RTX 3090 които са по 1000 или 1500 USD - не защото са нещо специално а защото просто вече се вкарват повече пари в хобито.
Гледаш stramerите, хора като Henry Cavill и Terry Crews които имат супер high-end машини. Има повече и по-богати PC геймъри в днешно време отколкото когато и да е било преди.
Самата култура се промени. И нали... като имаш и значително по-богати хора във хобито, и това има ефект. RTX 3090 щеше да бъде 450 USD ако беше следвала логиката на 2011та година. Орязан чип. Дори не е макса на GA102. На мен не ми харесва това... на Американският пазар реши, че ще е така. Значи така ще е
@Pseto
Аз сравнявам игрите винаги на High vs High (таргета на разработчиците) и Ultra vs Ultra (Декадентните настройки които харесвам).
Псето даде пример за Валхалата. Ми Валхалата на високи, не изглежда по-добре от Киберпънка на високи, а и тя не е от леките игри.
На мен комбинация средни-високи върви според очакванията.
Нула оптимизация мога да кажа примерно Батълмейджа, който в началото вървеше скандално на PS4 и то насред поколението не в края. Старите конзоли толкова могат, друг е въпросът дали изобщо трябваше да има релийза за тях.
А за бъгове, изключвайки оня с говорещата мъртва, аз не съм срещал кой знае колко. Сещам се за 2 други - един паркиран бус гумите му бяха малко в асфалта и на мисията дето ретрийваш оная от банята Джаки мина през шкафчето. Ама кажи речи това беше(впрочем това с буса е след 1.4, другите неща бяха преди).
Разбира се това, че аз нямам бъгове, не значи, че при други не е супер счупено, просто контраста в мненията е много голям. Може би е подходено с различни очаквания от различни хора. Аз очаквах да е тежка и ми ставаше смешно от "системните изисквания", очаквах и бъгове - Вещера имаше също. Очаквах играта под това да ми допадне и е така.
@nightwarrior - аз след Четворката, в момента на компа се чувствам все едно играя на 4k :Д
След няколко месеца ще успеят да я оптимизират на по-високо ниво. На най-високи настройки наистина е много красива, даже гледах сравнения с презентацията на E3, където е по-зле графиката. На ултра наистина прави разликата.
Това, че е тотално заебана за сегашните конзоли е друг въпрос, но за PC за начина, по който изглежда, ми се виждат повече от добре тия 50 кадъра, с които ми върви. На по-слаб хардуер "оптимизирането" е: сваляте настройките. И да, по-грозно ще е, логично
За мен е супер-логично, че колкото по-красива, детайлна и технологично advanced е една игра на максимални настройки, толкова по-трудно е да се "оптимизира" за по-слаби машини, така че хем пак да изглежда все така красиво, хем да върви. Просто 2 и 2 няма как да стане 5. Има игри, които като излязат, част от хардуера автоматично става неадекватен и никакво оптимизиране не може да го спаси. Има много примери в историята.
Този модел примерно ми е любим, но не сме в правилната тема за Cyberpunk
https://www.autoscout24.com/offers/mercedes-benz-amg-gt-roadster-r-gasoline-black-089229fb-5bfc-4b91-95c8-1dc375c30f18?cldtidx=17&cldtsrc=listPage
Приеми "маниак" като комплимент :Д
Взаимствано е от GTA при свободния свят, определени елементи не са развити чак на такова ниво, но все пак са на високо такова и приемливи за мащаба.
Аз по-скоро бих я определил хато хибрид между FPS + игри в жанра на Fallout 4, Deus Ex и т.н. Главната история, диалозите и страничните мисии са най-силната част при моя стил на игра.
Митичната GTA V от 2013г. Е в пъти по напред от киберпънкчеца. Още много фурнички с топъл хляб има да изядат белите лястовици, докато успеят да се доближат до върха на Олимп, където са наистина божествата и големите играчи 😎
Cringe