И автора на видеото си го каза накрая, играе играта не е лоша, но е далеч от най-добрите камоли игра на годината. Даже сега пак си я пускам и ме кефи, но ако има Киберпънк 2 след време, мисля че ще е нещо епично. Сега играта е от чергата на асасин крийд ориджинс, е малко по-добра, в подножието на наистина големите. Но все пак и това е постижение.
Смешно е
@igra4
Брат, upgrade your watchlist.
Логика в това? Няма общо взето. Но така мислят. Хората програмират AI, балистични симулации, наемат драматурци и писатели за сюжет и персонажи... и модерни игри не могат да ги стигнат.
Просто е такава консуматорската модерна геймърска култура. Между другото, много от лекетата се ядосват ако им кажеш, че безплатен мод детронира AA / AAA игрите, които харесват. Не защото могат да аргументират нещо а защото дотам им стига разбирането.
Ето ти пример как за мен мода измества оригинала. Лошото, е че няма НИКАКЪВ шанс STALKER 2 да е по-добра от това. Заради това и нямам кой знае какъв hype вече. Няма защо да имам.
Но това не е Overhaul мод, това е нова игра де факто.
https://www.sapphirenation.net/the-importance-of-modding
Total Conversion/New Story mods - това е истината
Естествено, че има много да се върши по Cyberpunk 2077, но на теория след половин година играта ще е абсолютен чук. Ако я оправят (като я оправят?) ще я играя пак със сигурност, GTA V го играх един път през 2013-а и това беше, хареса ми, но просто еднодневка. Забавна кампания тип Fast&Furious, някаква такава дъвка просто, минаваш и забравяш. Ся и няколко песни на Джъстин Бийбър са номер едно по гледания в Тубата, това не означава, че това е абсолютната легенда на музиката.
Но е факт, че полицията в Cyberpunk 2077 е абсолютно скандална и оправдано поляците ядат хейт за нея. Наистина не разбирам как може да има моушън кепчъринг на акордите като се свири китара, ама няма някаква наааай-елементарна механика на полицията, различна от това тя да се телепортира зад гърба ти.
Счупената полиция може да се оправи според мен, мисля, полицията, а и хорицата във Вещера бяха далеч по-адеквтни. Явно тука са ги натиснали с времето и не е ималко време да довършат. Пуснали са каквото върви. Не вярвам да е непоправимо.
Освен мейн мисията и страничните и crime-оветe света бил мъртъв. Ето тука идва проблемът, тези които оценяваме високо Киберпънка това ни е фокуса, онези които искат като ударят някой, той да реагира като в GTA(по неясна за мен причина) мрънкат, че света е мъртъв. При мен е точно обратното, като махнем мисийте в GTA, за мен играта е безсмислена, заова не харесвам онлайна изобщо, то и затова при него стана популярен role-play-a.
Но пак казвам, сравнението между двете е безсмислено, понеже самата им цел е различна. Опитват се да постигат различни неща.
Играта е далеч от перфектна, но хората наистина преекспонират доста от бъговете и тези смехотворни за мен сравнения с ГТА. Около играта имаше огромен хайп, някои хора очакваха нещо съвсем различно(може би тук вина имат и поляците) и сега имат нужда да сипват върху нея, къде зслужено, къде не. Пак казвам, същата история беше и с Андромеда, която въпреки проблемите си далеч не беше толкова счуепена, колкото я изкарваха(за мен там по-сериозния проблем беше историята и актьорската игра, които тук са добре).
А дали сравнение между GTA и Cyberpunk 2077 е коректно... де да знам. Защо не? Мисля, че има база, на която да се стъпи. Некоректно е единствено, че не се сравняват двете игри в тяхната цялост, ами се сравнява само един елемент. Който елемент е най-силният на GTA V - сандбокса, с най-слабия на Cyberpunk 2077. Ама ако сравним качеството на страничните куестове? Броя неща за правене в отворения свят? Броя стилове на игра, с които да подходим в битка? Броя билдове, с които да превъртим играта? Качество на луут системата? Ако се направи всеобхватно сравнение между Cyberpunk 2077 и GTA V, мисля, че Cyberpunk 2077 спокойно ще е победител. Пък дали е некоректно да кажеш, че Cyberpunk 2077 има по-добра луут система от тази на GTA V, защото последният няма такава (в сингъла)? Абсолютно не мисля, че е некоректно.
Да, случайните минувачи и колите в Cyberpunk-а нямат никакво AI и това е дразнещо и изглежда един от основните обещани, но липсващи елементи. Също така няма никаква система за морал, никаква система за собственост, никаква система за принадлежност към фракция. Това са все класически РПГ системи, за които изглежда не им е останало време, а са били обещавани.
Но от друга страна open world заниманията са многократно по-интересни, просто заради по-добрите битки. В Witcher 3 имаш два удара с меча и 6 sign-а, от които 2 са безсмилени, а основните ти 2-3 - ужасно OP. И с тоя минимален набор от вариации трябва да минеш n на брой задачи - събиране на оръжия и битки с уникални monsters. Ами хич не ми беше интересно и след основните и страничните задачи приключих.
В Cyberpunk-а вече 30+ часа играя основно странични мисии, гигове и полицейски задачи.