Говорейки за недовършени неща, явно и работещи надземни влакове са почнали да правят, ама... пусто време. Да се надяваме да бъдат довършени.
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kknoz0/it_looks_like_they_planned_on_having_a_fully/
А шегата настрана, това е много добро описание на как се чувствам към играта. Искрено и приятно съм изненадан колко солиден е gunplay-ят:
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/klcc3a/pretty_accurate_description_of_how_we_felt_about/
Едно е Ви да няма желание да се асоциира само с една група, друго е въпросната група да има/няма желание да се асоциира с Ви. На мен поне ми е абсурдно да избия 500 човека от някоя фракция, после да ида да свърша някой гиг за тях за 1000 евродолара и всичко да е точно (въпреки че съм нанесъл щети за милиони, изтребвайки куп от техните хора). Същото е и с полицията, изчистил съм им целия град от престъпност, ама същевременно вадят пистолети, почват да ме стрелят и се телепортират зад гърба ми само защото ги гледам накриво.
Ся аз не искам някаква мега дълбока система - да гледам в подробности коя фракция с коя се бие и каква карма ще натрупам, ако убия този или онзи. (Макар че щеше да е яко да има, ама нека бъдем реалисти.) Говоря за елементарни неща. СПОЙЛЕР (който не е изиграл поне половината история) - примерно с хаитяните нали имаш избор дали да изтрепеш командирите им или да си излезеш спокойно. Този избор има нулево влияние в отворения свят. Дори и да им избия главатарите - пак им се разхождам в квартала и никой не ми казва копче. Това за мен е недовършена механика, няма просто как някой да ме убеди, че някой е казал - "Ми да, защо пък да не избиеш лидерите на хаитяните, ама всички след това да са забравили?".
/май усещам че повече клониш към някакви изометрични неща, или?
Говоря за двете основни воюващи фракции; на останалите - да, прав си, можеш да изпълниш всички куестове на всички и да станеш "цар" на всяка. Но това е ОК, толкова дълбочина би била напълно достатъчна и за Cyberpunk.
За гилдиите си прав, няма лимит, ама те не са и в директен конфликт(както са примерно бандите в Night City).
Та фактически не са грънци.
Не казвам че в Cyberpunk трябваше да е така, на мен не ми пречи по никакъв начин да съм merc за всички.
Това абсолютно не е вярно, аз играх немоднат Скайрим (освен визуални модове) и беше точно така - имаше point of no return, определен куест, отвъд който приключваш с другите и не можеш да им правиш куестовете. Говоря за Special Edition-а, не знам дали това има някакво значение.