Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
24
...
50
>
hyper
Цитиране
28 декември 2020
lyubohar написа
никаква система за принадлежност към фракция. Това са все класически РПГ системи, за които изглежда не им е останало време, а са били обещавани.

Поправка за това - в един от Night City Wire епизодите водещата пита за фракциите и един от девовете обясни, че ти си merc, така че действаш на свободна практика и V няма желание да се асоциира само с една група.

Говорейки за недовършени неща, явно и работещи надземни влакове са почнали да правят, ама... пусто време. Да се надяваме да бъдат довършени.
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kknoz0/it_looks_like_they_planned_on_having_a_fully/

А шегата настрана, това е много добро описание на как се чувствам към играта. Искрено и приятно съм изненадан колко солиден е gunplay-ят:
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/klcc3a/pretty_accurate_description_of_how_we_felt_about/

lyubohar
Цитиране
28 декември 2020
Е това е просто някакво оправдание, не причина да няма фракции Освен това е супер-нелогично да работиш едновременно за смъртни врагове и те да са fine с това
hyper
Цитиране
28 декември 2020
Lol не? Харесваш ли история? Чувал ли си колко реални компании са спонсорирали 2 страни на конфликти, особено търговци на оръжия? "Нищо лично, просто бизнес" не е случайна поговорка.
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
28 декември 2020
lyubohar
Цитиране
28 декември 2020
hyper написа
Lol не? Харесваш ли история? Чувал ли си колко реални компании са спонсорирали 2 страни на конфликти, особено търговци на оръжия? "Нищо лично, просто бизнес" не е случайна поговорка.

Това не се е случвало открито обаче, както се случва в играта, така че няма как да приема това сравнение. Тук говорим и за улични банди, при които принадлежността е по-важна от всичко. Така че това обяснение, че работи с всички, просто не минава. Спокойно можеха да го направят като в RPG-тата на Бетезда - и най-вероятно са планирали, но не им е останало време.
pseto
Цитиране
28 декември 2020
hyper написа
V няма желание да се асоциира само с една група.

Едно е Ви да няма желание да се асоциира само с една група, друго е въпросната група да има/няма желание да се асоциира с Ви. На мен поне ми е абсурдно да избия 500 човека от някоя фракция, после да ида да свърша някой гиг за тях за 1000 евродолара и всичко да е точно (въпреки че съм нанесъл щети за милиони, изтребвайки куп от техните хора). Същото е и с полицията, изчистил съм им целия град от престъпност, ама същевременно вадят пистолети, почват да ме стрелят и се телепортират зад гърба ми само защото ги гледам накриво.

Ся аз не искам някаква мега дълбока система - да гледам в подробности коя фракция с коя се бие и каква карма ще натрупам, ако убия този или онзи. (Макар че щеше да е яко да има, ама нека бъдем реалисти.) Говоря за елементарни неща. СПОЙЛЕР (който не е изиграл поне половината история) - примерно с хаитяните нали имаш избор дали да изтрепеш командирите им или да си излезеш спокойно. Този избор има нулево влияние в отворения свят. Дори и да им избия главатарите - пак им се разхождам в квартала и никой не ми казва копче. Това за мен е недовършена механика, няма просто как някой да ме убеди, че някой е казал - "Ми да, защо пък да не избиеш лидерите на хаитяните, ама всички след това да са забравили?".

hyper
Цитиране
28 декември 2020
А, да, не отричам, че щеше да е добра идея и да добави още един слой към ролевостта, определено и аз нямаше да откажа, просто от месеци са си вързали гащите с официално обяснение и за момента можем само да гадаем искали ли са да го направят или не.
lyubohar
Цитиране
28 декември 2020
Е да, дали са искали или не си е гадаене, но все пак фракциите са сравнително "industry standard" за тоя жанр, не може поне да не са ги обсъждали.
hyper
Цитиране
28 декември 2020
За неща като Skyrim ли говориш? Че освен нея май не се сещам за други примери за 3D open world RPGs, че да съм го мислил (аз лично) като industry standard, не знам, дай примери да се образовам малко.

/май усещам че повече клониш към някакви изометрични неща, или?

lyubohar
Цитиране
28 декември 2020
Не изометрични, по-скоро FPS...Всички игри на Бетезда (не само Skyrim), всички STALKER-и. Ако се напъна, ще се сетя и други, тия на прима виста. Те не са толкова много тоя тип FPS RPGs под слънцето.
Цитиране
29 декември 2020
lyubohar
Цитиране
29 декември 2020
Е как, доколкото си спомням задълбаването в quest линията на едните, автоматично те прави враг с противниците им и ти прекъсва възможността да развиваш техните куестове. Освен да бъркам с New Vegas, но съм почти убеден, че двете игри работят по почти еднакъв начин в това отношение.

Говоря за двете основни воюващи фракции; на останалите - да, прав си, можеш да изпълниш всички куестове на всички и да станеш "цар" на всяка. Но това е ОК, толкова дълбочина би била напълно достатъчна и за Cyberpunk.

nightwarrior
Цитиране
29 декември 2020
Ем, нека правим разлика между гилдия и фракция. В смисъла на Скайрим фракции са Империята и Stormcloacks. И докато в базовия Скайрим не помня нападаха ли те от противоположната фракция като те срещнат(не съм го играл немоднат от не помня кога), то най-малкото не можеше да се присъединиш към двете или да изпълняваш куестове за двете. Подобно е при FONV със NCR и Легиона.

За гилдиите си прав, няма лимит, ама те не са и в директен конфликт(както са примерно бандите в Night City).

Та фактически не са грънци.

Не казвам че в Cyberpunk трябваше да е така, на мен не ми пречи по никакъв начин да съм merc за всички.

Цитиране
29 декември 2020
lyubohar
Цитиране
29 декември 2020
Dandelion написа
На немоднат Скайрим не те нападат, извън куеста, ако ще и да се облечеш като stormcloak и отидеш да танцуваш на площада в Solitude Освен това можеш да се присъединиш към едните и по средата на куеста да преминеш към другите.

Това абсолютно не е вярно, аз играх немоднат Скайрим (освен визуални модове) и беше точно така - имаше point of no return, определен куест, отвъд който приключваш с другите и не можеш да им правиш куестовете. Говоря за Special Edition-а, не знам дали това има някакво значение.

<
1
...
24
...
50
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.