Аз го прочетох официалното им изявление на CD Projekt Red и то е такъв корпоративен булшит, че вероятно и Боби Котик ще се изчерви. Онова, което разбрах аз, е че искат да направят самостоятелна Cyberpunk игра с мулти насоченост. Което... малко ми мирише на това да пуснат нещо след 1-2 години, което ползва Cyberpunk 2077 като основа, и да искат още пари за него.
Но да, теоретично е възможно и да не излезе мултито. Макар че аз продължавам да залагам на това. Просто разликата е, че ще вземат пари и за него и няма да е добавка към Cyberpunk 2077. Демек малко evil corporate shit ще имаме и това е. Нищо ново за CD Projekt Red. Те вече са съвсем в тъмната страна и така.
Като гледам акциите им не се държат много-много добре и вероятно това притеснява големите шефове. Явно и заради това на играта са ѝ свалили цената по-ударно. Макар че не бих се изненадал, ако в различните вериги са били доставени доста голям брой копия и сега се чудят какво да ги правят. Знае ли човек.
П.С. Естествено оптималният вариант ще е ако наистина се готви сингъл съдържание. Но поне аз не вярвам в това. Новият пач какво е... фиксове, дето на теория трябваше да са дошли доста по-рано. Не знам, не им вярвам на поляците ич, като те излъжат няколко пъти... така става.
Аз все още смятам, че последните изявления на CD Projekt Red са супер неясни и не казват нищо в прав текст. Казват, че са "преосмислили мултито" и ще "го направят така, че да се съчетава с играта", ама не е ясно дали ще излезе изобщо и в същото време тийзват изцяло нов Cyberpunk (вероятно с мулти насоченост). Общо взето ми се струва, че не знаят какво точно правят.
Няма лошо, де. Аз казах десетки страници назад, че се надявам прогнозата ми да е грешна и да залагат на сингъла. Може все пак да са прочели поляците какво искат хората. Ся въпросът е колко колебаещи се има за играта. Ако я вдигнат на крака както трябва - ще натрупат още 5-6-8 милиона продажби и всичко ще заспи (макар и на по-ниска цена).