Именно. За да си добър publisher / developer ти трябва моралното. За да правиш добри игри е друго - опит, талант и труд.
Bethesda имат адски добри IPта и игри. Но publishera е противен.
И аз така си мислех. Като пораснах разбрах, че общо-взето наистина си е така.
Жалко, че не е сравнил инерцията на превозните средства в двете игри, защото в Cyberpunk 2077 е направена много добре, което за мен придава по-голямо удоволствие от управлението
Cyberpunk is objectively better than GTA
Даже не очаквах да са толкова TBH...
Май HighFist от нашите хора си взе кинтите обратно.
А за wall run-а - нищо изненадващо. Големият проблем при него несъмнено е било не първоначалната му разработка, а качественото му интегриране в играта. В Cyberpunk 2077... сигурно ще е кошмарно предизвикателство да се вкара адекватен wall run. Ся можеха да го вкарат ей-така, за спорта, поне да има повече екстри (макар и бъгави).
П.С. По-интересната подробност от този материал в GamesIndustry е бюджетът на Cyberpunk 2077 според мен... 316 милки. Бах мааму. Не вярвах, че е толкова. Мислех, че е може би 100 милиона (макс) за разработка и 50-100 милиона за маркетинг... ама май вторият е отишъл на едно 200 милиона.
Иначе за бюджета - дам:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_video_games_to_develop
Witcher 3 е доста по-евтин.
Това обяснява все пак защо поляците нямаха избор и трябваше да пуснат играта през 2020-а. 200 милки за маркетинг (тука спекулирам с числото, де) - като ги дадеш един път няма как да отложиш нещо с 6-7-8 месеца. Много лош мениджърски ход. Тръгнаха да слагат тигана, докато рибата е в морето.
Ехх колко хубаво, че не съм на конзола. Kek.