1. Rise of the Ronin
2. Elden Ring - SOTE
Знам, че ще ви шокирам с избора си, но ROTR е супер игра и мега много ми харесва. А макар SOTE също много да ми хареса, имаше и някои неща, които никак не ми допаднаха - например, че за да откриеш около половината зони в играта ти трябва гайд, събирането наново на ресурси за вдигане на сила и живот и най-вече - почти нищо ново, което да включим в билдовете си - лично аз не си харесах много нито някое оръжие, нито някой талисман, нито някоя ash of war, или магия.
1. STALKER 2 (засега, но имам да я довършвам)
2. Warhammer 40,000: Space Marine 2
3. Dragon's Dogma 2
4. Manor Lords
2. STALKER 2 - завръщането на франчайза с целия му чар(и бъгове)
3. Metaphor Refantazio - знам че няма шанс за победа, но според мен заслужава да се спомене, най-малкото за да се популяризира. Страхотна игра на Atlus, задължителна за Persona феновете, но и честно казано за всички харесващи jrpg.
Honourable mentions:
Indiana Jones - много добро приключение, носещо в себе си усещането, че си част от добрите Индиана Джоунс филми. Супер вярно на сорс материала.
Wukong - много добро попадение в соулс жанра. Малко наблегнато на бос ръшове и на места твърде лесно(за хора с опит), но показва много потенциал и честно казано ми се ще да видя по-скоро следващата им игра
Dragon's Dogma 2 - много яко приключение. Има една фраза от фентъзи поредица на Brandon Sanderson "Journey before destination", тук важи с пълна сила. Къде стигаш като стори, като курсове се усеща малко meh(поне за мен), но приключението, изследването се усеща на много високо ниво
Prince of Persia The Lost Crown - много добра метроидвейния, жалко само че Ubisoft се управлява от завършени тъпаци
Metro Awakening - още не съм я доиграл, но за момента е едно страхотно VR приключение, във гейм вселена, която ми е много на сърце
1. Stalker 2 - 12 точки
2. Indiana Jones - 10 точки
3. Silent Hill 2 Remake - 9 точки
Реших, че ще бъда добър Дядо Мраз и всички ще играят за наградите, които този път са три, за всяка награда има основен победител и резерва, ако случайно победителят има играта или се откаже:
Победителите са следните след въртене на колелото на късмета:
1/ Back 4 Blood- игра за PS5 - печели я BloodDagger, резерва е hyper
2/ Scarlet Nexus - игра за PS5 - печели я Panthers, резерва е Charcharo
3/ TWS Слушалки- бонус награда - печели я Mitko6000 (иронията на съдбата!), резерва е Rostik79
Печелившите да ми пишат на мейла k2k@mail.bg, за да се разберем как да си получат наградите. Ако до една седмица нямам отговор за дадена награда, тя отива при резервата.
Весело посрещане на Новата година! Да си пожелаем много страхотни игри през 2025 година!
П.С: Евала на Lethian както винаги и едно голямо благодарско!
Все пак, оценявам я.