Аз цял уикенд играя Джедая: Падналия орден, която се оказа по-дълга, отколкото си мислех, което е добре, защото играта радва.
Има нещо дразнещо обаче, което не успявам точно да разбера какво е - дали почти пълната липса на физика, нещо в бойната система ли, камерата сякаш ми идва твърде високо над героя или липсата на емоционална тежест в играта - нещо ми пречи на макс да се кефя на заглавието, въпреки, че "на книга" е с перфектна формула.
Голям свят, бойна система с париране, доджване, комбота, скилове, разнообразни противници, добър дизайн на нивата.
Търсенето на сандъци е напълно демотивиращо - откриваш само нови цветове за кораба, роботчето (даже скинове не са) и едни глупави пончота за героя, с които изглежда даже още по-идиотски отколкото иначе си е. Аз обикалям вече само с оригиналния му костюм, който е без глупавото пончо. Като че ли ми липсва някаква крафтинг система, с която да си кустомизираш героя като поведение, не само външен вид. Роботчето можеше да има малко по-голяма роля в битките и да има собствено дърво с умения. Примерно да стрелва отвреме навреме. Можеш да хакваш роботи, ако са на малко живот, но това честно казано никога не е вършило работа. Едно, че много малко роботи се срещат в играта, ами даже като ги хакнеш, няма какво да правят, освен да си стоят на вече опразнената арена. Не могат да те последват, защото дизайнът на нивата е такъв, че почти за всяка нова зона скачаш напред-назад, а роботът не може.
AI-то е доста зле - всеки противник има строго ограничена зона на движение и ако си на една крачка нататък, не те атакува, даже очи в очи да се гледате. Щурмоваците не могат и да скачат - дори да си на платформа 1 метър от другата платформа - войникът си стои там и не може да прекрачи до твоята платформа.
Също можело да вкарат малко повече герои от филмите - като lore имам предвид. Да се споменат Мейс Уинду, Анакин, Оби Уан. Даже и за императора и Вейдър нито думичка, все едно ги няма в тази вселена. Само бяха вкарали Форест Уитакър от Rogue One, което беше приятна изненада.
Хейтнах малко, но пак казвам, че заглавието ми харесва. Стигнах до Датомир и сабята ми се счупи. Предполагам, че предстои завършващата част от играта. За съжаление си спойлнах финала още като излезе играта и гледах стриймове, иначе щях супер да се изкефя.
Въй, че стена се получи, ама в обедна почивка съм и не ми се работи днес нещо ...