Рос, чудесно се играе първата част с контролер, бях приятно изненадан. Особено яко е, когато геройчето ти е на прага на смъртта и контролерът вибрира в ръцете ти. Все пак има и кофти моменти спрямо PC версията- особено из инвентара с предметите, някой път в бързината и понеже не се вижда ясно- без да искам изхарчвам дървото за лагера и после страдание докрая.
Ако не си играл играта, препоръчвам първо да си я вземеш в Стийм, създадена е като PC игра и трябва там да се играе пълноценно- виждаш ясно менютата, уменията на героите, какви са резистите на противниците.
С контролер може след като вече си влязъл в тънкостите на играта и играеш основно за фън.
Продължавам упорито втората част- тази нощ едни Евангелиони ми ебаха майката с Heaven Damage, комбиниран с разкървяване в един дълъг рейд, в който геройчетата ми почнаха да си завиждат и шефчето с боздугана (man at arms) се скара на grave robber-ката ми да си стои вкъщи и да готви, а не да се занимава с кинжали и отрови
Вчера от студиото зад DD пуснаха анонс, че за един ден са продали 100 000 копия, което е добро постижение на базата на факта, че играта си е нишова, а е и в early access още.