Сега започвам The Outer Worlds (не The Outer Wilds ), която като излезе я бях пробвал на компютъра, но имаше някакъв странен стътър, може би нещо като сега на Елдена, не се влияеше от графични настройки и я спрях. Сега на ПС5 си върви със стабилни 60 кадъра и предусещам, че ще е забавно приключение. Нищо, че графиката е на ниво 2012та, да речем.
Сега започвам Spider-Man Miles Morales - поиграх час-два и си припомних колко забавни бяха битките - доста комбинации, джаджи, използване на околната среда - боят е много динамичен и като научиш комботата и се ориентираш добре на бойното поле, битките стават супер-яки и кефещи. Инсомниак много добре са направили този елемент. Пътуването през Ню Йорк и цялостната атмосфера на лека несериозност и хумор също е добре направена. Графиката, озвучаване, техническо изпълнение ... са си е топ, там няма какво да говорим.
Чак ме е яд, че си продадох предния Спайдър-Мен заедно с ПС4-ката. Бих я играл пак на 5-цата с 60 кадъра, но като ексклузив очаквам да я пуснат на някой плюс, а и със сигурност ще я има във втория tier на новата абонаментна услуга, която стартира след месец и се чудя дали да не ъпгрейдна стандартния плюс.