Иначе старата FF7 игра е разделена на 3 в момента. Ако почнеш от втората, все едно почваш старата игра от 30% някъде
Определено ще имаш дупки в историята.
Врътнах ги и двете, първата ми хареса повече като структура и усещане
. Иначе задължитело се почва от remake и после към rebirth, за да знаеш за какво иде реч. Rebirth е типичното jrpg със дълга история и значително количество side content. Естествено, играта изобщо не те кара да обикаляш и да правиш open-world activities и можеш да минеш през историята за около 40 часа. Почнеш ли обаче side нещата, ще чукнеш съвсем споконо над 100 часа и малко ще счупиш pacing-а на историята. Първата е адски балансирана в това отношение.
Относно Bloodborne, наближава моментът PC да бъде ултимативният начин да се играе:
https://www.youtube.com/watch?v=-zjzBbdl7hk
Кои са трите игри, на които оригиналната ФФ7 е разделена?
Първата, предполагам е римйека отпреди 3-4 години. Втората е ФФ16 ли? Или някоя друга. Гледах в уикипедия игрите от поредицата, но ми се зави свят. То не са спин-офи, не са някакви по 3-4 версии на едно заглавие ...
P.S. FF игрите не са свързани.Всяка си има своя история и персонажи.Имат някои общи работи,но дотам.Като гейм механики и имена.
Също беше плюс, и че това ми изиграване беше на PS5 за първи път. Фактът, че играта зарежда по-бързо след като умра, доста помогна.
Поприцъкали са ми се и някои по-инди игрички - гледам Dave The Diver е излязла в плюса, както и Dredge и една метроидвания, което не е моят жанр, но тази ми изглежда интересна: F.I.S.T. Forged In Shadow Torch.
Направо е плашещо, че вече са минали 9 години почти.
Lost Legacy е приятна, особено ако искаш още от геймплея на 4-ката. Историята е по-basic, може би на нивото на първата някъде. Но пак си заслужава да се изиграе, като експанжън.
Но да, абсолютно си зависи от човека. ![]()
Едно нещо, което бих отчел повече като критика, е че често се среща бутане на различни кашони и кутии върху които да стъпиш че да стигнеш горния ръб. Не ми беше голям проблем, но разбирам тези на които би бил такъв.