Иначе старата FF7 игра е разделена на 3 в момента. Ако почнеш от втората, все едно почваш старата игра от 30% някъде Определено ще имаш дупки в историята.
Врътнах ги и двете, първата ми хареса повече като структура и усещане . Иначе задължитело се почва от remake и после към rebirth, за да знаеш за какво иде реч. Rebirth е типичното jrpg със дълга история и значително количество side content. Естествено, играта изобщо не те кара да обикаляш и да правиш open-world activities и можеш да минеш през историята за около 40 часа. Почнеш ли обаче side нещата, ще чукнеш съвсем споконо над 100 часа и малко ще счупиш pacing-а на историята. Първата е адски балансирана в това отношение.
Относно Bloodborne, наближава моментът PC да бъде ултимативният начин да се играе:
https://www.youtube.com/watch?v=-zjzBbdl7hk
Кои са трите игри, на които оригиналната ФФ7 е разделена?
Първата, предполагам е римйека отпреди 3-4 години. Втората е ФФ16 ли? Или някоя друга. Гледах в уикипедия игрите от поредицата, но ми се зави свят. То не са спин-офи, не са някакви по 3-4 версии на едно заглавие ...
P.S. FF игрите не са свързани.Всяка си има своя история и персонажи.Имат някои общи работи,но дотам.Като гейм механики и имена.
Също беше плюс, и че това ми изиграване беше на PS5 за първи път. Фактът, че играта зарежда по-бързо след като умра, доста помогна.
Поприцъкали са ми се и някои по-инди игрички - гледам Dave The Diver е излязла в плюса, както и Dredge и една метроидвания, което не е моят жанр, но тази ми изглежда интересна: F.I.S.T. Forged In Shadow Torch.
Направо е плашещо, че вече са минали 9 години почти.
Lost Legacy е приятна, особено ако искаш още от геймплея на 4-ката. Историята е по-basic, може би на нивото на първата някъде. Но пак си заслужава да се изиграе, като експанжън.
Но да, абсолютно си зависи от човека.
Едно нещо, което бих отчел повече като критика, е че често се среща бутане на различни кашони и кутии върху които да стъпиш че да стигнеш горния ръб. Не ми беше голям проблем, но разбирам тези на които би бил такъв.