Такива няма. Винаги ще се намеръ модър по-добър от който и да е девелопър
Аз съм краен потребител - игрите ги сравнявам по това колко ми харесват. През дедовия ми е колко е бюдтжета им и колко хора са работили по тях.
Още повече, че в повечето случаи тези игри струват толкова, колкото игрите на големите студия. Например Казана струва 120 кинта в PSN store. Elden Ring по спомен като излезе, беше 130. (аз така и не си я купих, защото ми предоставиха код, така че не съм убеден 100%, но беше около този диапазон)
Как като краен потребител ми е оправдано да платя почти една и съща цена за 2 продукта, от които единия като качество и съдържание бие другия в пъти? И не, не че ще е лоша играта, но ще е далеч от еталона.
Ако играта от малкото студио към крайния потребител е 20-30 лв, а еталона (например Elden Ring) - 120-130, по-скоро тогава бих се замислил да не съм толкова критичен и изискващ като краен потребител.
Ако си купиш китайски смартфон за 200 лв няма да очакваш да има качествата на Galaxy Ultra серията нали? Ама ако беше 2500 лв и китаеца, щеше да се очаква да ги има. Защо тук да е по-различно?
Ужасно неефикасна е.
А най-тъжното е, че много често едните се превръщат в другите. Даже вероятно повечето големи студия някога са почнали от гаражи
Иначе пробвах FF7 Rebirth за PC; разбира се си я преордърнах последните 3 минути от офертата докато беше на 48 евро в Steam . За 30-те минути, в които разцъках, съм много впечатлен. Играта е доста полирана и изглежда значително по-добре спрямо PS5 версията, в която налях 100+ часа миналата година. Фактът, че не е размазана (както беше дори и на PS5 Quality режима), върви със 120 fps и има подобрения в осветяване и текстури може да ме накара да я превъртя цялостно втори път.
Играта обаче не е просто римейк, тя си е тотално различна и като гледна точка, и като битки. Освен историята и персонажите, май друго не е останало.