За асистента на прицелване, не ме дразни толкова, стига да не е много лепкав. Помня, че в RDR2 по default беше ужас. Трябваше да си поиграя доста, че да го направя приличен.
Иначе аз сега последните дни се върнах към Jedi Survivor. Доста са подобрили формулата от първата игра. Кефи ме.
Ами, засега не съм забелязал някакви спадове в кадрите. Разбира се, аз предпочитам играта да изглежда колкото е възможно по-добре, за цената на FPS и винаги цъкам на Quality mode. Не съм тествал Performance, но предполагам няма да е проблем.
Между другото, играта ми дава малко модерен Jedi Outcast vibe.
Супер ме е яд, че някои прекрасни игри така и не получиха пачове за ПС5 за 60 кадъра като Mad Max, Batman Arkham Knight (и май всички батмани), Shadow of War, Kingdome Come Deliverance, Dishonored, Alien Isolation и др.
Иначе Сървайвър лагваше и на PC с всички ъпдейти (преди 2-3 месеца го играх). Предполагам на конзола са резнали качеството малко, за да не лагва.
Интересно ми е дали си играл Киберпънк 2077 и какво ти е мнението за него. Аз го преигравам и буквално се размазвам от кеф на всяка реплика. Даже се хванах, че на няколко места нарочно умирам, за да преиграя и да чуя пак някои реплики на женското V. Любимо например ми е като Сонгбърд нещо се изнервя на някакъв случаен, независещ от нея провал в плана й и Ви, супер спокойно, й казва: "You mad or something?" Много брутална гавра с всички хора- перфекционисти, които винаги планират всичко предварително.
Абсолютен шедьовър, колкото повече я преигравам, толкова повече ме кефи.
Примерно сега играя The Talos Principle 2 (Unreal Engine), която е безумно красива и доста голяма/отворена, и процесорът ми сгъва много преди да ми свърши видео паметта. И пак я понагласих до 50-60 кадъра с почти всичко на max. Но аз имам допълнително охлаждане и пипам доста advanced натройки на лаптопа.
Мисълта ми е - не ми се е случвало досега да сгъне видеото, или поне не съм усетил. Винаги е CPU...И то не, че "сгъва" - той има мнооого мегдан още. Обаче охлаждането сгъва и процесорът тротълва. Това си е inherent проблем с всички лаптопи, макар че при мен е подобрен с някои екстри по бюрото (дупка отдолу с вентилатори и т.н.). За съжаление при Интел undervolt вече не е опция от няколко поколения. За следващия ще помисля сериозно дали да е Intel...