Well done ,NVIDIA,well done Може би най-лошия старт на серии от NVIDIA.Радвам се,че реших да пропусна тази генерация.Може би ще оправят проблема,ма хората ся са си дали парите,а карта йок. NVIDIA още не са коментирали,може да се окаже накрая грешка на потребителите,но не изглежда като такава в момента.
Надградили са геймплея - имаш вече и достъп до арбалети, дори огнестрелни по-нататък. При куестовете имаш още повече свобода. Да има си куест маркери и подсказки, но куеста обикноено може да се мине и по друг начин(различен от подсказката). Въпрос на въображение и билд.
Битките са ги опростили малко, едно на едно битките в момента са ужасно приятен танц с мечове с блокирания и контра атаки. Като са повече противниците пак става малко мазало, но предполагам и в истинския живот ако те наобиколят няколко човека няма да е фън.
И рядко говоря за това, но играта е скандално добре оптимизирана, изглежда много красиво. Слава богу, че не ползват Unreal с типичните му проблеми. Това е може би най-добре оптимизираната игра, която съм играл в последните 2 години.
Като цяло страхотно продължение, в което личи че са имали повече пари. Звук, визия много на ниво + геймплей който така или иначе харесвах, а опростяването на бойната система я прави достатъчно забавна, че да не ми трябва да я модвам като при първата.
Поста ми беше по-скоро с идеята да окуража хората харесали първата, понеже смятам че биха харесали и втората. Тя е един вид първата на стероиди. Ако не си харесал/играл първата, има шанс тази да ти хареса разбира се, но там вече зависи колко си склонен да харесаш това, което предлага. Вкусовете са затова. Аз имам приятели дето я отписват само щото няма магия например
Поразцъках Robocop Rogue City - носталгичен ретро-шутър - не само заради филма от 1987-ма, но и самият геймплей е все едно игра от 1999-та. Спартански механики - общо взето е почти run-and-gun - имаш едно постоянно оръжие - емблематичният пистолет от филма и можеш да носиш още едно, което вземаш от земята и ... това е. Почти никакви други механики. Можеш да мяташ разни предмети по враговете. Кинематиците, доколкото мога да ги нарека такива също са някакви елементарни - просто една статична камера, която се сменя на лицето на говорещия. Лицевите анимации са плачевни. Графично иначе е прилично. Леко гличава.
Обаче е забавно и ме кефи да пуцам и я цъкам с удоволствие
Аз я взех, но първо ще да добутам Сталкера до края. Пробелма е, че си обикалям много често по сташове и да откривам местности и странични мисии (трябва да им призная, че има мисиин на ненормалн места, вчера в едно село спасявах сталкер, който като засвири идва мутант и трябва да го убия докато той се крие на тавана).
Единствено все още ме дразни поведението на фракциите и мутантите, ако се появиш някъде наблиза всичките се хвърлят към теб, едиствено тези с които си приятел те "пропускат". НПЦ-тата са някакви зверски снайперисти и с бренекето те целят от 200 м., да не говорим ако са с автоматично оръжие (единствено за снайперистите съм ок, много често те свалят с един изстрел, както трябва и да бъде).
Тенга, Валхалката е супер - имам сигурно 300+ часа там и още имам неща за правене - играя я на почивки вече 2-3 години. Рейдовете скалират по трудност като напредваш по течението на реката. В началото са селца и манастири, нагоре по течението се появяват крепости с много противници. Пак са лесни, де, но почват да ти убиват събратята и трябва да ги лекуваш. Именно рейдовете не съм приключил - там има няколко артефакта за откриване.
Не съм завършил и rogue-режима, където ако те убият, почваш отначало като в Returnal, a механиките са съвсем различни от основната игра.