Никакви такива, първия Мод дето качвам ми позволява да си сейвам когато искам. То и без това може със save and exit, просто си спестявам пускането наново.
Играта не е за всеки, но това е ясно. Тя е за подмножеството на хора, които обичат rpg-та, могат да преглътнат бойната система и са търпеливи да се потопят в света. Балансирането на сън, храна, чистота, износване на дрехи/брони/оръжия няма как да е по вкуса на всеки. Разбира се на РС имаш доста опции - посредством модове можеш да си настроиш преживяването до най-малкия детайл. Повечето неща не съм ги пипал, от реално "настройващите" модове само този за обувките да ти се износват по-бавно ползвам, че иначе особено преди първия кон, беше адски досадно. След коня мисля че и той не ми трябва.
Играта е с прекрасни пейзажи, атмосфера. Като съм из горите имам чувството че наистина съм в близката горичка(в такова населено място съм, че буквално имам такава горичка на по-малко от километър от нас). Куестовете наистина предлагат доста опции за решаване. Това да слушаш внимателно и да разследваш, се възнаграждава. Хубавото или лошото, въпрос на гледна точка, е че при бойната система можеш да подобриш и своите умения(не само на героя ти) с тренировки. В началото ми беше много тегаво (не колкото в първата игра), но сега Хенри се превръща в една прилична машина за смърт.
В предишен коментар хвалих оптимизацията, сега ще спомена и това че като цяло имам почти напълно лишено от бъгове преживяване. Един единствен път имах технически проблем - играта крашна като слагах Хенри да спи.
За GOTY ми е много трудно да говоря, още е февруари и тепърва ще идват игри, които предполагам ще се борят за първото място(най-малкото имам очаквания за новия Дуум), но определено много добро продължение, което надгражда първата част в почти всяко отношение и което е обречено да не допадне на много хора.
Пичове, не съм голям разбирач ама, на Убиги тва Immortal Fenyx Rising, дали не им е най-добрата игра? Че аз Асасина го пробвах под всякви форми и при Феникса намирам яко почерка им и все пак много повече дълбочина
А като стана въпрос при обсъждането за "Кралството" - някой може ли да ми каже игра, която да е за всеки?