Моята точка отива при Луна
За пиктосите:
- Когато намериш нов пиктос той е сив, ромба в ляво се запълва след всяка битка в която участва героя на който си го екипирал като активен пиктос, след 3-4 битки главното умение на пиктоса се отключва за всички герои и струва определен брой Луминос точки за да се активира
- Самия пиктос има главно умение (примерно каства регенерация в началото на битката) и пасивни умения (примерно 1950 кръв, или 520 защита заедно с 5% късмет)
- Имаш три слота за активни пиктоси - на тези слотове когато си екипирал пиктоса съответния герой получава главното умение + пасивните умения
- Когато активираш пиктоса с Луминос точки съответния герой ползва само главното умение (без пасивните статове)
- Отделно самите пиктоси имат нива, когато намериш от същия пиктос (или си го купиш) се вдига нивото на пиктоса, като му се увеличават единствено пасивните статове (главните умения винаги са едни и същи)
От тази основа започваш билдовете, най-голям проблем са Луминос точките, понеже по-добрите пиктоси имат изискване по 30-40 за активиране на друг герой (примерно пиктоса за втори шанс - ако те убият те съживява - струва 40 Луминос за да се активира на друг герой). Например аз съм навързал на Сциел пиктоси за лекуване - активирал съм пиктос при лекуване да слага защита и регенерация, при активиране на които да се слага бъф за сила и бързина (реално за да я вкараш в затъмнение, първи рунд с нея слагаш карти със слънчев скил, а на втория рунд ползваш скила за лекуване и бъфиш и тримата, като другите двама вече са влезли в по-силните си скилове и на третия рунд мачкаш). Възможностите за комбинация са много, просто си ги нагаждаш според стила ти на игра, партито, което предпочиташ и в комбинация с оръжията, които ползват (примерно Маел има оръжие, което всеки рунд ти слага дебъф Огън, но пък в дефанзивна позиция този дебъф те лекува и съм и активирал да слага двойно количество огън потози начин слагаш повече на атака и получаваш повече като лекуване).
Можеш да махаш и слагаш пиктосите колкото искаш, единствено трябва да внимаваш колко Луминос слагаш за ъпгрейд на герой, понеже не можеш да променяш вложените в ъпгрейд на всеки герой (не да наблъскаш всичките намерени Луминос на Луна, а после да се чудиш какво и как да активираш на другите).
Не знам какво имаш предвид под станал. Той винаги си е бил олдскул тип шуутър(единствено изключение е Дуум 3, който забегна повече към хорър и опитваше да е по-gorunded един вид). То все пак оригиналния Дуум е баща на Сириуса и Пейнкилъра. Новата си е точно това, аркаден шуутър с повече движение, редуване на оръжия и маса демони за избиване. Ама то си беше така едно време, та дори и при полурибуута от 2016та. Отделно си има типично Дуум нещата със тайни по картата и т.н.
За мен си е супер, щото олдскул шуутъри от този тип вече почти не излизат.