Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
20 май 2025
Датата е наистина 26-ти, но е тази година и е месец юни, когато излиза Death Stranding 2. За мен това е играта на годината и дори играта, която нaй-много ме е впечатлила от последните поколения заглавия заради уникалността си. Не, че няма заглавия с уникален геймплей сред индитата, но за игра с голям бюджет, която толкова да се отклонява от традиционните жанрови рамки е прецедент.
Даже се опитвам да не гледам геймплей видеа, които вече циркулират из мрежата, за да не си спойлвам, но от това, което видях, ми се струва, че ще е отново яката работа и дори още по-интересно от първата. И няма да е "още от същото", а изглежда ще е доста обогатена откъм механики.

Да, да, знам какво ще кажат разбирачите: "ми то това е еконт симулатор; за какво ми е да играя като разносвач на пица" и т.н..

The_Doctor46
Цитиране
20 май 2025
Аз все се каня да пробвам еконт симулатора,но все не стигам.Може би,защото вътрешно знам,че няма да ми хареса.Не е баш нещо,което бих играл с удоволствие.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
dzhiny
Цитиране
20 май 2025
И аз му се точех по едно време. Какво е толкова якото и уникалното?
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
The_Doctor46
Цитиране
20 май 2025
dzhiny написа
Прочети ревюто на Псето.Там има доста работи.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
logout
Цитиране
20 май 2025
Rostik79 написа
Датата е наистина 26-ти, но е тази година и е месец юни, когато излиза Death Stranding 2.

За някои е 24-ти

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
dzhiny
Цитиране
20 май 2025
The_Doctor46 написа
dzhiny написа
Прочети ревюто на Псето.Там има доста работи.
Чел съм го. Може би исках да чуя гледната точка на Ростик.
Mitko6000
Цитиране
20 май 2025
Death Stranding е готина игра, но е от типа игри в които наистина трябва да влезеш и да се ангажираш, че да извлечеш максимума. За просто цъкане, без много мисъл, ще омръзне бързо.

Death Stranding 2, не ми е на дневен ред, но в някакъв момент ще я взема. Или на намаление, или за PC като излезе. Иначе аз чакам една друга игра, свъзана с Коджима и това е MGS Delta: Snake Eater. Нея май ще си я взема на ден 1.

Rostik79
Цитиране
20 май 2025
Трудно може да се опише накратко. Да кажем, че механичният сбор от отделните геймплей механики не дава пълната картинка. Има доста слоеве на изживяване. Централната концепция е феномените на свързаност, противопоставена на тези на отчуждение и тя се проявява в множество елементи - и в чистия геймплей, и в историята, и в разни дребни детайли. Героят Сам е вътрешно отдръпнат от света емоционално и дори физически, защото има фобия от докосване с други хора и физическа близост, но в същото време ролята му е да свърже разпокъсания свят. А светът е разпокъсан, защото един вид пък нашият свят се е свързал със "задгробния" свят. А отвъдния свят, понеже е като негатив на нашия, при съединяването си с нашия води до анихилация както се случва при свързване на материя с антиматерия. Поради което планетата е опустошена от взривове като от атомна война. Душите на умрелите не могат да се възнесат и се опитват да се върнат обратно в телата си или в кое да е човешко тяло. В този смисъл, противниците ти не са класически лошковци.

Чрез куриерската работа, свързваш отделните оцелели човешки общности, които живеят иначе изолирани в подземни градове. Вижда се често и по естеството на самите пратки и бавно се заформя идеята, че човечеството може да оцелее само като работи заедно. В процеса на работа Сам физически свързва света чрез строене на магистрали, въжени линии, мостове, стълби. Тук идва и асиметричният кооп елемент, при който ползваш построени неща от други играчи, без директно да взаимодействаш с тях, но виждаш имената им и можеш да им пращаш лайкове (да, лайкове като във фейса, хаха). Постепенно негостоприемният и враждебен свят става все по-лесно проходим в резултат на твоите действия и на действията на другите играчи. В тази игра ендгеймът е най-лесният ендгейм от всички игри, след като си построил и развил широка инфраструктура.

Това е повече концептуално описание на заглавието. Иначе чисто механично играта също е особена. Самото вървене и придвижване са част от геймплея - подхлъзваш се, спъваш се, залиташ и трябва постоянно да внимаваш и да балансираш. Екшън елементът е донякъде класически, с тази разлика, че ... ползваш за амуниции собствената си кръв. В някои случаи и други телесни течности, но те са по-слаби. Имаш и човешки врагове, които играта ти позволява и да убиваш, но е силно препоръчително да използваш само не-смъртоносни оръжия, понеже буквално ще затриеш света ако убиваш хора.

Душите на умрелите можеш да усещаш благодарение на нероден човешки ембрио, който носиш в една капсула със себе си. А ембрионът усеща духовете защото майка му е умряла, докато е бил в нея и така е развил усет да усеща същества от отвъдното.

Има и разни чудатости като нещо като кросоувър с Half-Life и Cyberpunk 2077, има чупене на четвъртата стена, артефакти от реалния свят, споменава се God Of War играта, разказва се малко египетска митология, малко биология и т.н.. Дори се споменава Доналд Тръмп (не по име) и прословутата му стена, която искаше да построи между Мексико и САЩ като лош пример на разделение между хората.

Сори за малко дългото описание. В обедната почивка ми се дописа.

LethianDream
Цитиране
20 май 2025
Много специфична игра е Страндинга. В началото ме зариби адски много, но в един момент ми писна и я зарязах.
Не е за всеки.
dzhiny
Цитиране
20 май 2025
Евала, супер интересно обяснение
lyubohar
Цитиране
20 май 2025
Death Stranding има неповторима атмосфера. Имам около 150 часа, което е доста над нужното, за да се мине историята (която е средна работа, което е висока оценка от човек, който не понася японски лиготии ). От тези игри, които ти се иска да инсталираш след време и да се потопиш отново в света, дори и само за 2-3 сесии. Лично на мен геймплей механиките ми допаднаха много. Надявам се във втората част да засилят и подобрят ролята на битките, защото бяха малко недоразвити на фона на арсенала, който ти предоставят.
LethianDream
Цитиране
20 май 2025
Хм, може би трябва пак да я инсталирам, има я директорската версия в Плюса. Може да ме хване като Кибера на второ изиграване..
logout
Цитиране
20 май 2025
LethianDream написа
Хм, може би трябва пак да я инсталирам, има я директорската версия в Плюса. Може да ме хване като Кибера на второ изиграване..

Директорската версия е истината. 60fps; всяко оръжие има "собствен" стил на тригър на дуал сенса; колкото повече карго си натоварил, толкова повече "натоварване" имаш на тригърите, когато залиташ; ако ползваш левитиращите лавици вече можеш да ползваш директните линии без да ги разтоварваш.
Edit: Пропуснах да добавя и мисията във фабриката за ВВ-та, която допълва историята.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.