Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
nightwarrior
Цитиране
29 октомври 2025
Ми не знам, при мен вървеше съвсем прилично Индианката, ама и си беше тежичка. Това, че нещо върви зле на по-слаби карти съвсем не е признак за лоша оптимизация, виж на силните варианти тогава да. Те нали и затова плюха Borderlands 4, щото върви зле на нови карти.
lyubohar
Цитиране
29 октомври 2025
На по-слаби карти с ниски настройки би трябвало да върви добре, макар и по-грозно - нали това е идеята на тези графични настройки?

Освен това играта имаше много конкретен проблем - някакъв buffer overflow се получаваше след някакво време игра. След като си оправих проблема в моя телевизор вече не го забелязвах, но това не значи че вече не е там, просто ми е била достатъчно силна системата, за да не се усеща вече (както и при теб вероятно).

Но на по-слаби карти вероятно им е правил играта неиграема, което си е точно лоша оптимизация, предвид че примерно 30 минути играта върви на пушка и в някакъв момент рязко се скапва и почват frame drops.

nightwarrior
Цитиране
29 октомври 2025
Зависи какво имаш предвид под добре и какво разбираме под слаби карти. Някои хора се тръшкат, че игрите не им вървят добре на 10+ годишни карти. И на мен едно време Crysis ми вървеше зле, ама и машината обективно беше слаба. Скайрим като го пуснах за сефте беше 20 кадъра всичко на ниски (то и това провокира ъпгрейда ми тогава).

Не казвам, че тук е така. Може наистина да има обективни проблеми играта. Просто мисълта ми беше, че от реването на произволен потребител, не винаги може да се направи верния извод.

lyubohar
Цитиране
29 октомври 2025
В случая с този конкретен проблем (по спомен) намерих доста оплаквания на хора с по-силни машини от моята - включително 4080 и нагоре. Не съм чел оплакванията в Замунда или нещо подобно Самият факт, че работи добре някакво време и после се срива, означава, че има някакъв leak някъде.
morgoth_srs
Цитиране
29 октомври 2025
Играта искаше юного видео рам 16ГБ не стигаха при пуснат pathtracing в нивото в Тайланд. Това с рязкото падане на кадрите прилича точно на препълване на паметта.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.