Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
474
...
497
>
LethianDream
Цитиране
20 ноември 2025
Продължавам да се смазвам на The Outer Worlds 2, явно това ще е моята игра на годината, нито Клеър, нито Диспач могат да се сравнят с нея като цялостно изживяване. Правя второ изиграване на Hard и направих геройчето да е Dumb (това се води негативен трейт). Еми, невероятен смях и огромен кеф е да играеш така. Примерно ти казват, че има сериозно изтичане на газ и ти изригваш: "това не е добре да се казва на първа среща". Като си тъп като плеймейтка в БГ реалити, автоматично играта ти заключва 5 умения от 12, които ти стават недостъпни. Но големият фън са разговорите.
Играта е невероятно яка! Всичко, което искам от много стойностна RPG игра е тук- мисиите, разнообразието от начини за изпълнение на куест, мега-готини спътници, много голям фронт за преиграване и винаги различно изживяване. Препоръчвам, има я в ГеймПас-а безплатна, ако го имате, я пробвайте, няма да съжалявате! Да бягат от нея само тези от вас, които страдат от много четене, че си има бая четене, особено при опциите за отговор..Има и едни стени от текст на терминалите в играта, тях изобщо не си и правя труда да ги чета..
lyubohar
Цитиране
20 ноември 2025
След 20-на часа на STALKER 2 мога спокойно да кажа, че да я играеш на PS5 ще е нещо като "hardcode" трудност
Charcharo
Цитиране
20 ноември 2025
lyubohar написа
След 20-на часа на STALKER 2 мога спокойно да кажа, че да я играеш на PS5 ще е нещо като "hardcode" трудност

Ти я започна?

На 1.7 си нали?

dzhiny
Цитиране
20 ноември 2025
Докторе, изказах се непотготен по-рано. Тоя AAP07: Balteus е турбо отвратителен. Поне да го бяха направили да не бяга толкова много, освен милионите ракети. То не се вижда нищо, а е супер бърз. Тука работата вече не е толкова до "git gud".... А преди тоя имаше някакъв корав, който мислих, че е бос.
Тъпото на играта е, че ако решиш да сменяш оръжия и да пробваш други тактики, треа да излезеш нацяло от мисията за да се сдобиеш с тях (ако не си ги закупил) и да преиграваш. И тука няма как да отида да се опапам повече, та докава да се върна да го бия.
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
nightwarrior
Цитиране
20 ноември 2025
Е то тва и е и идеята на играта. Проваляш се, ребилдваш машината, повтаряш и така докато стане. Не че скила ти няма значение, ама честно казано тука е 60% машина, 40% умения на играча, поне аз така го усетих.
dzhiny
Цитиране
20 ноември 2025
То на тоя етап няма какво да ребилдваш. Нито пари имаш докато не минеш мисията, нито е отключило по-хубави оръжия.
На тоя трябва да му се свали бронята с Pulse gun и pulse blade и после пак с blade-a да му прави по-осезаема щета. През цялото време трябва да го гоня, съответно "стамината" свършва и когато пука хилядите ракети, пуска по 1-2, който въобще не могат да бъдат предвидени, че да ги доджна. Тва го чувствам по-фрустриращо, от който и да е било бос на Секирото... а си викам то тая няма да е толко трудна, нали не се води soulslike
lyubohar
Цитиране
20 ноември 2025
Charcharo написа
На 1.7 си нали?

Не, 1.6. 1.7 я няма още, поне на пиратка - не съм я купил още. Но преди няколко дни като гледах не беше излязъл 1.7 официално.

Иначе е супер играта, връща ме изцяло в усещането от преди 15-16г., когато играх оригиналните (междувременно не съм ги преигравал умишлено). Играя бавно и се наслаждавам, още съм на първата зона.

nightwarrior
Цитиране
21 ноември 2025
dzhiny, имай едно наум, щото я играх като излезе и може паметта да ме лъже. Но почти съм убеден, че можеш да преиграваш стари мисии да трупаш пари и да отключваш Нова екипировка за нови билдове.
bonchef
Цитиране
21 ноември 2025
Ем, аз чета по терминалите. Получаваш обща информация да сглобиш атмосферата на локацията. Но наистина отнема време. Терминалите понякога отварят врати или дават достъп до разни помещения. Вече не мра като муха а по скоро прегазвам дано напред в нивата излезе нещо по предизвикателно. СТАЛКЕР щях да купувам за компютър, после се отказах , че ми е по удобно да си лежа на леглото и да играя с джойстика. Ама сега като чета това чак се замислям. Ей тези Ремнанти примерно с джойстик май не бих могъл да се справя. Помня и първите части на СТАЛКЕР там основни предизвикателства бяха разни немрящи зверове. Ти стреляш то не умира и се бягаше , премятах се и кво ли още не докато убия. Ако и тук е така май за компютър да купувам. Давам пример - Дуум-3 с джойстик не бих могъл да превъртя.
lyubohar
Цитиране
21 ноември 2025
Все още са така мутантите, но не само това. Често лошите те стрелят от майната си (доста успешно при това). Ако тръгнеш да ги целиш със снайпер, трябва да си много прецизен. Особено за хедшот, което общо взето е почти задължително от такова разстояние (и от всякакво, всъщност) - иначе хабиш мунициите, които и без това са кът. Та успех в пукането на 4-пикселова глава с контролер Да не говорим за неща като inventory management, които с контролера ще са като да люпиш семки с ръкавици - сигурно става, но не е ефективно... Отделно заради графиката ще е грехота да я играеш на евтина конзола
dzhiny
Цитиране
23 ноември 2025
Днес реших да поцъкам Grim Dawn, че отдавна се каня... Еми тая игра е на светлинни години пред Diablo IV, за което се изръсих сумати пари. Въпреки графиката, въпреки че е стара и т.н. Диабло IV е супер циклеж, докато тук не това е основното.
lyubohar
Цитиране
23 ноември 2025
Тъпичко е Diablo-то, да. И аз не мога да се насиля да приключа DLC-то, хем ми остават 1-2 часа. Уж на книга всичко му е както трябва, но някак си няма тръпка. То и аз на hack & slash игри не се кефя грам де, след Diablo 2 нищо не ми е харесвало.
dzhiny
Цитиране
23 ноември 2025
И аз нещо им се мъча, въпреки че имам желание да ги играя, така както се кефих на двойката навремето. И за Last Epoch се бях изръсил и нея и Диаблото IV не ги довърших. Да видим Grim Dawn-a. Доста е билд ориентирана, атмосферата си е баш Грим и доста old school, лъха на автентично aRPG, но да като цяло много ми доскучават в един момент, защото се прави едно и също. В Диабло IV не знам дали си въобразявам, но имам чуството че биех едни и същи босове в почти еднакви дънджъни (кой по-голям, кой по-малък) без някакви по-интересни механики и фази от тяхна страна, освен че са по напомпани. Освен тва постоянно трябва да ъпгрейдвам gear-a, спрямо левела и да ходя при ковача, което е супер досадно. Така и не видях и разбрах, защо е онлайн както и Last Epoch-a. Май имало world bosses, но до там не я докарах...
Rostik79
Цитиране
24 ноември 2025
Аз някакви love-hate отношения почнаха да развивам с Kingdom Come Deliverance II. Светът е великолепен и силно ангажиращ, детайлен, озвучен отлично, визуално красиво, исторически автентично (дори доколкото знам чисто географски са пресъздадени местностите от Чехия и са използвали фотограметрия).
Обаче битките с мечове все още са ми почти загубена кауза (20+ часа навътре в играта). Срещна ли бандити, означава почти сигурна смърт за героя. Самият бой е ужасно досаден и неудобен. Врагът почва да ме млати и даже само да се отбранявам, стамината ми се стопява за секунди и после с два-три удара позорно умирам. Стигнах и една мисия, в която няма засега начин да я мина, защото конят ми е много слаб (трябва да се състезавам с един циганин, но дори и на макс ускорение, няма начин даже да го настигна, камо ли да го изпреваря). С други думи, няма индикация в играта, че дадена мисия, противник или местност са все още за по-високи нива и умения на героя. То реализъм ОК, ама няколко часа да загубиш, докато разбереш, че не ти е тук мястото е просто досадно. Трябва да изоставя сега тази арка в играта и да мина на нещо друго. Може би основната мисия.
В същото време мега-нереалистично обущата ти се изтъркват само след няколко часа ходене. За игри като тази много съжалявам, че не мога да слагам модове на конзолата, защото много недомислици са решени от общността и има купища подобрения (разгледах модове в Nexus-а).

Също поиграх малко Still Wakes The Deep - от категорията "пешеходни хорър-симулатори" с лъвкрафтско усещане.

LethianDream
Цитиране
24 ноември 2025
Нямаш ли опцията при вдигане на ниво да слагаш точки на Умение с меч? Или евентуално да си купиш/направиш по-хубав меч? Или проблемът е в самото изпълнение на битките?

Аз през уикенда се отдадох на сериали, че бях позагубил там идея какво се случва. А и понякога си е нужна лека пауза в гейминга, за да ти дойде стръв и настроение за нови игри. Нещо ми се доигра пак тези дни BG3, може да направя ново геройче...

<
1
...
474
...
497
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.