Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
24 ноември 2025
Има доста начини да вдигаш умения - основно е като в Скайрим - колкото повече правиш нещо, толкова му качваш нивото. Специално за меча обаче трябва да оцелееш битката, за да имаш прогрес, хаха. Но има и някои спаринг-партньори или книги с умения можеш да си купуваш.
Въпреки това самата механика на боя пак е много куца.
LethianDream
Цитиране
24 ноември 2025
Скайрим не е моята игра, никога не ми е харесвала като идея и изпълнение. Уж имаш пълна свобода, но ми е адска дървения, не мисля, че някога съм стигал по-високо от 3 ниво там
За KCD се каня от много време да я пробвам, но ме е страх от фентъзи/историческата тематика..
The_Doctor46
Цитиране
24 ноември 2025
Боя куцал.Ростик,не бъди толкова тактичен.Боя в KCD е отвратителна недомислица,дървения,гадост,досадна дейност и тн. Това е и приичината поради,която изоставих навремето единицата след много малко игра.Реализъм ,но това е и игра все пак.За мен комбат механиките са важни и ако в някои игри може да игнорираш по-слаби такива,то в KCD са най-слабите,които някога съм пробвал.Това за мен беше голям deal breaker.Играта си има чар и интересни механики,но комбата е отвратителен,та thanks,no thanks.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
24 ноември 2025
Може ли да се скипва комбата на база решенията ти? Примерно благодарение на дипломация или друго умение (да кажем заплашване) да не се биеш с меч? Или това не зависи от решенията ти?
Струва ми се странно в RPG игра да ти е заложена битката по дефолт. Примерно в Outer Worlds 2 имаш различни варианти- можеш да хакваш обекти, да използваш стелт или умението да говориш, не е нужно да се биеш..
The_Doctor46
Цитиране
24 ноември 2025
Не може да избегнеш комбата,поне не напълно.Има задължителни битки в главната история.Иначе може да играеш стелт и да избегнеш голяма част от боя.В двойката мисля,че може да избегнеш доста бой с реплики,но не съм я играл,само гледах.Не знам точно какъв процент от страничните мисии могат да се минат като пацифист.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
nightwarrior
Цитиране
24 ноември 2025
Rostik, по спомен преди състезанието с циганина можеше да говориш с някаква и да сипеш няква отвара на коня му, че да го разболееш/забавиш. Не си спомням каква точно беше схемата но помня, че се промъквах да му сипя нещо в храната на животното и така го бих.

Иначе има битки, които можеш да избегнеш със скил чекове(да плашиш, лъжеш), ама има и задължителни. В двойката битките ми бяха много по-лесни, не знам щото свикнах от единицата или просто щото са по-лесно. Но да битките са частта от играта, която поне в началото винаги ми е много досадна.

The_Doctor46
Цитиране
25 ноември 2025
Днес приключих с Shinobi: Art of Vengeance,която се явява рестарт на сериите,но вече е метрoидвания.Много разпускаща за жанра т.е. лесничка,но пък на мен много ми хареса.Не е класическа метрoидвания обаче.Разделена е на области.Картите не са свързани една с друга и секратите по картата се намират доста лесно,но комбата е супер здрав.Комбо базиран е,което аз лично много одобрявам.Има активни и пасивни умения.Може да ползваш до 8 ,но 4 са ултимативни и трябва да генерираш рейдж,за да ги ползваш,което е в повечето случаи срещу босовете,защото рейджа се генерира по-трудно.Комботата се купуват от магазин,с валута,която печелиш като трепеш гадовете.Прогреса става по класическия си начин.Отключваш умения постепенно.Босовете бяха малко разочарование за мен,щото ги трепах много лесно,но пък е хубаво понякога да се чувстваш ОП.Има някои по-предизвикателни платформинг секции. Иначе си взех Dead Space Remake на черния петък в Стийм,защото,когато излезе я играх с абонамент от ЕА и сега си я взех да я имам.Мисля от утре да ги подкарам DS1-2,че може и тройката.Dead Space 1 я имам вече три пъти купувана.Оригиналната,после в ЕА и сега римейка.Само една игра(по-скоро три игри) съм купувал повече.Mass Effect трилогията.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.