Иначе аз не разбирам как не е валиден аргумент липсата на Крейтос. Сравняваш с Асасина, но реално там всяка игра е с различен герой, изключвам Енцо трилогията, където втората и третата аз поне ги усетих като експанжън. Тук говорим по-скоро за поредица, където част от негативните коментари към Рагнаток бяха, че играем твърде много с Атрей. Мен не ми беше, чак проблем(изключвам частта дето обикалям из.. имота на Ангербода, щото там ми беше като клизма), но ти гарантирам, че ако беше спин-оф само с Атрей, вместо с майка му, пак щеше да има недоволни.
Това е все едно да ми направиш Splinter Cell и да го няма Сам Фишър или Hitman без 47.
И може и да бъркам, ама съм почти убеден, че имаше мрънкане за Lost Legacy, може да не е било в такива размери, но не знам.
Аз си взех PS4 за God of War 2018, геймплея ми беше фън, но това което ме движеше беше историята и честно казано филмовото усещане. Тук идеята за "отвъдното за боговете" ми е любопитна, ама само като чух диалога на ниво Forspoken като ни запознаха с Франк(ФРАНК) и като гледам колко централно е разположен на арта за кутията на играта, предполагам колко централна ще му е ролята(постоянен спътник тип Атрей) и губя всякакъв интерес.
Не знам добра ли ще е играта, но както казах, не мисля че аз съм и целевата аудитория.
За Lost Legacy, не съм срещал масивен хейт против Клоуи, даже съм виждал как искат 5-та част, с дъщерята на Нейт и Елена. ![]()
Splinter Cell просто е името на програмата в която Сам Фишър участва, като шпионин. А и вече е дърт. Ако продължат поредицата с история където Сам предава щафетата на някой по-млад с потенциал, не значи, че няма да работи, стига геймплеят и тематиката на поредицата да се запазят. Ако питаш мен даже, може би нямаше да е лоша идея за Blacklist, вместо да сменят гласа на Майкъл Айрънсайд, но и той самият каза, че се е борил с рак тогава, така че е разбираемо. С Хитман пак може да е подобно.
А и не е като сега при GOW да са хванали някакъв нов измислен персонаж, ей така да дразнят, или да се мъчат да натрапват нещо. Фей си е персонаж, който е известен в поредицата и се е появявала преди.
Както пък например, Infamous First Light с Fetch. Тя си е supporting character в Second Son. И по тая тема, в Second Son също смениха Коул с Делсин. Имаше недоволство, ама чак такава драма не беше. Тук при Laufey е подсилена, първо заради това че не е Кратос, второ защото е жена и трето заради тъпата мода да се търсят политически и културни пропаганди във всяко парче медия в момента.
God Of War е повече титла. От игрите досега, особено последните две доста ясно се даде да се разбере, че Кратос не е единственият Бог на войната. Всяка култура си има и Кратос е един от тях. Така че и за заглавието няма какво да мрънкат. Доколкто прочетох, това в интрото едното е монголският еквивалент на бог на войната и египетският. Нямам търпение да видя историята нататък.
Пак казвам, това не ми е най-големия проблем, но го разбирам. Геймплея изглежда бърз и може би забавен, макар да ми се струва малко стерилен (ама това са ми първи впечатления). Както казах идеята за отвъдно на боговете ми харесва. Противопоставяне на "умрели" богове може да предложи страхотни битки. Но от диалога получавам диария. Четох коментар по темата "защо всичко трябва да е Марвел" и честно ли най-добрата им идея за спътник беше желиран куб наречен Франк?
Всичко зависи от това как да го направят. С никой герой няма как все да се тъпче на едно място.
В случая тук, не сменят Кратос за постоянно и не се отричат от него. Това е просто spin-off, какъвто и преди е бил правен. Просто тези които мрънкат са по-вокални от всякога. Всичко това се приема прекалено лично просто, според мен. Това, че са решили за една игра от известна поредица да се фокусират върху друг главен герой, не отнема от емблематичността на предишни.
Ай, ай, какво разкъсване току-що в едно меме - "Ти ревеш, че героя е жена, аз се кефя, че Дебора Уол е още по-брутален милф в играта.. Не сме еднакви"
Кубът може да е як и да влезе във "френд зоната" на Фей.. или в някоя друга нейна зона
А, да, забравих да добавя, Форспокън си беше яка