Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
105
...
797
>
pseto
Цитиране
08 юли 2016
Абе за физиката на Battlefield не знам, ама Call of Duty има ли изобщо някаква физика? Човечетата падат като през 2007 година, когато ги убият. Изобщо не говорим за разрушенията из нивата, интегрирани в Battlefield 4 и които са основна част от геймплея, докато в Call of Duty няма... нищо такова. Визуално CoD не може да стъпи и на най-малкия пръст на Battlefield в абсолютно никой аспект. Текстури, физика, всичко. Ся BF4 имаше значителни проблеми в мултито с неткода, които няма как да бъдат отречени, които все пак ги пооправиха с Hardline.

Естествено двете игри са полярни, въпрос на мнение. За мен Battlefield е много по-горе от Call of Duty, но защото съвпада с предпочитанията ми за оръжия с някакъв откат и разсейка при стрелба, не от другия край на картата да задържиш спусъка и куршумите ти да попадат почти изцяло в целта. Но като тегля чертата - все са модерни шутъри и те това е. Един Overwatch е много повече в духа на старите шутъри от Battlefield и CoD, там има акцент на движение, на точен мерник, не става само да задържиш спусъка и айде - автоматичен фраг.

П.С. И все пак откъм наглост тази година EA ще надминат дори и Activision изглежда, ако наистина Battlefield 1 се окаже мега орязан.

bojosan
Цитиране
08 юли 2016
@Абе за физиката на Battlefield не знам, ама Call of Duty има ли изобщо някаква физика? Човечетата падат като през 2007 година, когато ги убият
..............................................................
Само те тва не требваше да казваш,че много се изложи
vldir
Цитиране
08 юли 2016
Battlefield са ми много малки човеченцата и само трябва да се кокора.
bojosan
Цитиране
08 юли 2016
@Battlefield са ми много малки човеченцата и само трябва да се кокора.
........................
А така.Нали това съм написал,че все едно през бинокъл ги гледаш ама бинокъла е обърнат наобратно (и ги отдалечава) Никакво чувство за разстояние , дистанция и пропорции на човечетата.Да неговорим че се движат като порелси с няккво ускорение,неестетсвено все едно имат моторчета в задниците си.Абе пълен потрес...
А иначе за разрушенията ми е много смешно как някаква асаулт пушка например,с един пълнител разбива армирана бетон колона с радиус поне 50 сантима,да не почвам да изреждам и други тем подобни изгъзици които дразнят.
P.M.P.
Цитиране
08 юли 2016
Искам само да добавя:
Вижте и сравнете CoD 2 с BF1 и ако наистина разбирате от арт и стил ми кажете с ръка на сърцето, че BF1 не изглежда шарена, децка и нереалиистична. А физиката на BO III е безупречна, спринтирането и стрелянето са безупречни. Детайлите в CoD са просто недостижими от EA, най-малкия надпис и гънка са забележими, когато се приближаваш към текстурите те се подобряват и изчистват, а в BF стават по-зле и приличат на глина.
От BF има да гонят детайлите в ръцете и оръжията, анимациите при зареждане и спринт на CoD BO III, а IW просто ще погребе всякаква конкуренция. BF разчита на това че потребителите и се изненадват лесно и използват трейлърите си като Ubisoft, докато CoD просто показват историята. Концепцията на BF1 е нереалистична. Имат за цел да е реална, а показват п.с.в. като някакъв мач на CoD или Quake, не ценят живота на хората и законите на войната, не видях кадър без насилие в никой от трейлърите които бяха пуснали, до толкова лли са емоционални и първични потребителите им, че изхърлят всякакъв смисъл през прозореца или просто ги мързи да измислят нещо реалистично интересно, в трейлъра гледам, човека спринтира (с този невероятен, този реалистичен спринт) към падащия балон всякъш иска да се саммоубие и това на фона на тежка и сериозна музика, ем сори, ама не съм с акъла на 9гаггър който целта в живота му е Overwatch да му върви с 10 кадъра за да може да гледа и да се радва на рисувани гъзове, тия пред мен няма да минат.
HighFist
Цитиране
08 юли 2016
Съгласен съм с мнението, че в Battlefield много трябва да се кокориш, за да ги целиш човечетата. Много пъти съм се чудил "А бе, аз този не го ли уцелих вече? Може и да са го оправили в новата част.

Ако се върна на темата за изкуството, има игри, които са изкуство, има и такива, които са за убиване на времето и комерсиален продукт. Същото е, както е при музиката и в киното.

За мен лично, класически игри (изкуство) например са: Witcher 3, Fallout 2, Arcanum of Steamworks and Magick Obscura, Skyrim, Monkey Island 3! и т.н.
...Винаги, когато играта е правена с любов.

Като цяло, по-старите игри са правени винаги с любов, докато в наши дни те са рядкост.

Играл съм стотици, ако не и хиляди игри, но не всички са качествени заглавия, камо ли шедьоври.

vldir
Цитиране
08 юли 2016
Witcher 3 ми е като мехлем за душата.
Tiger
Цитиране
09 юли 2016
Хиляди викаш...
thaibox
Цитиране
09 юли 2016
Прекарах стотици часове пред Advanced warfare, Black ops 3 и BF4. Не виждам как човек, ако е обективен, може да каже, че COD превъзхожда конкурента си в графика и физика. Това е най-малкото смешно и несериозно. Другите неща вече са субективни. Едни харесват малките карти и почти никакъв откат, други-противоположното. Мисля, че новия Bf ще е пълен тъшак. Много, много малко оръжия. Просто времевия период не предполага за голямо разнообразие от оръжия и attachment-и. От другата страна, Infinite warfare отново ще залага на абсурдните подобия на jet pack. За мен това беше един от основните проблеми на последните две игри от серията. Който имаше scurf controller мажеше наред. Но ще купя и двете игри и се надявам поне едната да ми хареса достатъчно, за да не я продам.
vanmx
Цитиране
09 юли 2016
То в отношение графика игрите са си в застой от поне 6-7 години. Ако си говорим пък за физика, прогресът е с обратен знак. Всъщност на много малко хора им пука като гръмне някой с помпата, дали трупът му ще се свлече реалистично по склона. Заради това не си играят да правят тези детайли. При CoD за никаква физика не може да става дума, всичко е скриптирано, не както през 2007-ма, ами точно като във Wolfenstein 3D, само че на много по-високо ниво. В BF поредицата единствено при Bad Company 2 има физика - физичния енджин Havok е доста застъпен в геймплея. Разрушенията там са на нивото на последните две Red Faction игри, т.е доста добро. При останалите BF игри обаче, положението не е много по-добро от скриптираните CoD.

Иначе за мен Battlefield стана боклук в момента в който започна да прилича на CoD, т.е последната добра игра от тази поредица за мен е BF3.Следващите 3 са едни и същи игри с различни скинове и представляват някаква малко по-детйлно изглеждаща версия на CoD.
А пък на CoD бях голям фен до 4-ката. Малко преди поредицата да стане мейнстрийм и да я чалгализират до нивото до което е в момента.

В крайна сметка все още предпочитам някой детмач на CoD2 пред която и да е модерна CoD или BF игра

P.M.P.
Цитиране
09 юли 2016
https://m.youtube.com/watch?v=jRTQJa6LaNs
А за ПеЦе коги?
bojosan
Цитиране
09 юли 2016
Аз отдавна нямам място на харда на Кашона,сега пуснаха и RDR обратна съвместимост и се чудя дали да си го купя за 7 лева.Над 10 игри вече имам на облак.M$ ни удави с безплатни игри ,както и с такива за почти без пари.Вчера са пуснали с почти 50 % намаление Каталиста ,Дум и още една две последни.
XBox One се оказа най удачния избор за гейминг .
Сега са събрани 180 000 подписа за Black Оps 2 ,и скоро и тя ще дойде заедно със Скайрим.
P.M.P.
Цитиране
09 юли 2016
Така трябваше да е day one по-добър принцип, но така нямаше да избиват долари.
bojosan
Цитиране
09 юли 2016
Бегай,бегай..тия от М$ ни подлудиха от игри.И тва не е добре.Сега имам към 30 и не ми се играе нито една.Бех голем мераклия на Halo 5 Guardian и таман мислех да го купя взеха че ми го дадоха без пари,и добре че така стана,че нещо не ме изкефи мултито и ще си спестя 80 лева,не е мой тип просто.
P.M.P.
Цитиране
09 юли 2016
https://m.youtube.com/watch?v=3mXUzComwzk
Пак ми стана лошо.
<
1
...
105
...
797
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.