Естествено двете игри са полярни, въпрос на мнение. За мен Battlefield е много по-горе от Call of Duty, но защото съвпада с предпочитанията ми за оръжия с някакъв откат и разсейка при стрелба, не от другия край на картата да задържиш спусъка и куршумите ти да попадат почти изцяло в целта. Но като тегля чертата - все са модерни шутъри и те това е. Един Overwatch е много повече в духа на старите шутъри от Battlefield и CoD, там има акцент на движение, на точен мерник, не става само да задържиш спусъка и айде - автоматичен фраг.
П.С. И все пак откъм наглост тази година EA ще надминат дори и Activision изглежда, ако наистина Battlefield 1 се окаже мега орязан.
Ако се върна на темата за изкуството, има игри, които са изкуство, има и такива, които са за убиване на времето и комерсиален продукт. Същото е, както е при музиката и в киното.
За мен лично, класически игри (изкуство) например са: Witcher 3, Fallout 2, Arcanum of Steamworks and Magick Obscura, Skyrim, Monkey Island 3! и т.н.
...Винаги, когато играта е правена с любов.
Като цяло, по-старите игри са правени винаги с любов, докато в наши дни те са рядкост.
Играл съм стотици, ако не и хиляди игри, но не всички са качествени заглавия, камо ли шедьоври.
Иначе за мен Battlefield стана боклук в момента в който започна да прилича на CoD, т.е последната добра игра от тази поредица за мен е BF3.Следващите 3 са едни и същи игри с различни скинове и представляват някаква малко по-детйлно изглеждаща версия на CoD.
А пък на CoD бях голям фен до 4-ката. Малко преди поредицата да стане мейнстрийм и да я чалгализират до нивото до което е в момента.
В крайна сметка все още предпочитам някой детмач на CoD2 пред която и да е модерна CoD или BF игра ![]()