Ама кой да гледа ![]()
П.М.П. - това, за което говориш горе си се нарича просто "конформизъм". Има доста експерименти по темата. В социална среда хората са склонни да се съгласяват с мнението на масата, дори и да е противно на тяхното. Вече човек като е сам пред интернет може да каже онова, което иска да каже.
Естествено свободата в интернет образува други проблеми - разни сополи в реалния живот да се правят на легенди във виртуалното пространство. Което е екстремално дразнещо. Ясно е, че всеки от нас има персона в интернет, формираме си мнения за другите по това, което пишат. Но примерно оня ден във Facebook гледам бившата на един познат - в интернет е някаква смела, кифленски снимки, някакъв статус "Къде са истинските мъже" е пуснала. И някакви други сополанковци - лайкове. А тая същата хем беше изневеряващо курве, хем и беше някаква мега мълчалива и насрана като я видиш на живо. В интернет - звяр, в реалност не може и две думи на кръст да изрече. Поради която причина считам виртуалното пространство просто за "виртуално", докато не видиш някого на живо трудно можеш да знаеш доколко е реална интернет персоната му.
EDIT: http://i.imgur.com/4oUWM9D.jpg
ЧРД
То няма да е Гран Туризмо игра ако не го забавят половин поколение ![]()
Интересно.
А за сравнително малкият процент, явно денувото, големият акцент върху оптимизация, графики, факта че става все по-достъпно и т.н. си играят роля.
Иначе се съмнявам, че хората казват баш истината, дори и в анонимни анкети. Както се съмнявам, че примерно в анкета тип колко сантима ти е хуя няма да сложиш 2-3 отгоре ей-така. Но и истината е, че колкото повече време минава, толкова повече човек губи желание да пробва баш всичко. А и има нещо друго - с толкова free-to-play днес и то доста качествен имаш доста повече опции, сравнено с едно време. А и се намесва и Denuvo, което определено убива пиратството с пълна сила... тъй че числата като нищо са си истина. До някаква степен.
П.С. Апропо помня един американец - разправяше ми "аз пиратствам само музика, защото не смятам, че бандите имат нужда от парите ми за албуми, понеже концертите им са прекалено скъпи, но пък ходя на кино и купувам всичките си филми на дискове, въпреки че мога да ги свалям от интернет". Логиката не е желязна, но човекът си има някакви причини. Аз на кино ходя рядко и в живота си не съм си купил един диск с филм, но за игри давам пари без да се свеня. Та - въпрос на приоритети. ![]()