А колкото и добър войник да си бил,се съмнявам че ей така може да превземеш града и то горе-долу сам,защото твоите лейтенанти,само си чешят задниците през цялата игра.В предишните между всяка мисия минаваха дни,а тук за един ден буквално превземаш 5 мафиотски склада-immersion broken.
В предишните за всяка по-сериозна задача,обикновенно имаш и помошници,което не само допринасяше за реализма,но и така сценаристите обогатяваха персонажите.В Mafia 3 някакви flashbacks само и през останалото време Lincoln върви като терминатор-immersion broken.
В предишните игри,героите имаха приятели,семейства,любовни интереси.Тук нашия губи всичко в първите два часа и след това си намира хора,които само да използва,а смешното е че с оглед на малоумното AI и оппростеността като цяло не ти трябват нито оръжията на Cassandra,нито хората на Vito нито безполезните пъркове на оня ирландец.Всичко може да се мине с началния пистолет и началната помпа,което съответно обезмисля цялата система с териториите-immersion broken.
В началото и на мен ми хареса,но след първите часове,историята отива бързо,бързо downhill.Да има яки кътсцени,страхотен voice acting,музика и много са се опитвали да бъдат edgy с тоя расизъм,но добра история...аз поне не мисля така...За мен това е най-големия провал за 2016.
П.С. Мале какъв рант стана ![]()
Иначе историята е добра, сценарият като цяло бива (включително разговорите в автомобилите, които явно целят да разчупят многото пътувания). Кът сцените и анимациите на лицата също са на топ ниво - чудя се направо дали не се ползва онзи енджин в L.A. Noire, толкова е добро положението. Ама... това не спасява играта. Както и не я спасява страхотния саундтрак... всъщност всеки път, в който тръгваше да ми става скучно или бях издразнен от някоя тъпотия тип краш почваше Джони Кеш, Джанис Джоплин, Джеймс Браун и кой ли не още... става ти едно такова хубаво и прощаваш. Но в един момент осъзнах, че повече слушам велики песни, отколкото правя нещо, което трябва да правя в една интересна игра. ![]()
П.С. Само на мен ли ми се струва, че може би 2/3 от картата е копи и пейст на Mafia II? Специално месарницата, складовата част ги помня много ясно и бяха горе-долу 1:1. Също прилична част от централната част на града, а и онази могилка, която се изкачваше доста пъти (май в една от първите мисии също, когато Вито и оня неговия авер бяха простреляни и ходеха до доктора, могилката и пътя към нея са еднакви). Някак доста често не усещах, че играя нещо наистина ново и различно...
Иначе за The Crew може нещо по-натам, в момента Horizon 3 ми чеше крастата.

Не е баш същото като Rockstar Toronto. Абе недвусмислено си говорят за Red Dead Redemption 2... те не казаха ли, че до края на годината ще обявят нова игра? Трябва да хвърля едно око на статиите, помня, че писах нещо подобно наскоро.
П.С. Баси колко изписах за един тийз, явно това е и идеята. Някакви анализи, теории. ![]()
Имах съмнения за ремастър ама като гледам "бандата" май няма да е