Втората част (която аз все пак смятам за прилично продължение като цяло) сложи прекалено много тежест на цвъкането на сонди по планетите и някакъв особено вид рейсър мини игра, които бяха тотално ненужни.
Преди време бях чел, че точно зад решението да се въведат, и по работата по тях, била отговорна някаква жена от BW, нич не си дадох труда да я запомня коя е
) Но това ми даде обяснение на въпроса кой, по ядогите, е сметнал, че ще е забавно да вмъкне тези два елемента в играта.
Жалко, Шепърд ми липсва, беше добър персонаж.
Иначе аз копах АБСОЛЮТНО.ВСЯКА.ПЛАНЕТА.
Имаше нещо супер хипнотизиращо в хендлинга на макото и буустърите. Лично на мен освен цялостната история, Макото направи единицата супер зарибяваща, за мен, игра.
А колкото до Шепърд, със сигурност ми е в топ 3 на любими главни персонажи. Особено моя ренегат, исраснал на Земята и макар и ренегат и в почти всеки разговор абсолютен шибаняк, беше справедливо копеле.
И за втората част съм напълно съгласен с теб. Лично за мен е може би най-силната игра в поредицата, щото най-малкото оправиха скованото стреляне от единицата, началото беше адски ударно и бомбастично и цялата тая идея около мистериозните колектори и разнообразното crew на шепърд, с различните им мисии за лоялност и т.н. правят тая игра една от любимите ми игри откъм история и цялостен immersion. Единствено ме издразни недоклатения човешки рийпър, който беше пълна подигравка и от гледна точка на трудност, и от гледна точка на цялостна идея.
О, да, откъм персонажи мисля, че Дройката е дори по-силна от Единицата, поне за мен.
https://www.youtube.com/watch?v=-9jf-0DeWD0