Вярно, че интернет се напълни с майтапчийски клипчета, които си правят ташак на гърба на Андромеда, но това е малко по-различно, хвърлете му едно око:
https://www.rockpapershotgun.com/2017/03/14/mass-effect-andromeda-review-opening-hours/
Не знам защо всички реагирате все едно са ви излъгали. Анимациите, визията, всичко се виждаше от самото начало. Единственото което може да се приеме като валиден аргумент е даунгрейда(за който щях да ги хуля, ако не се опитвах да ви обясня, че правите дявола по-черен отколкото е).
Това което гледах/четох от ревюта показва едно. Тези които са имали реални очаквания се оплакват доста по-малко, тези които въпреки трейлъри, геймплей видеа и опит с предишни игри на BioWare са очаквали някакви чудеса, врещят, че тая игра е най-лошото случвало сена гейминга... а то не е.
Още след първият трейлър тук(ако не бъркам, може да е било в друга медия) споменах, че трябва да внимавате с очакваният по адрес на играта.

Това, което ме забавлява в цялата ситуация е, че дори мейнстрийм гейм портали, които традиционно лъскат злобарки на всеки ААА продукт, сега откровено не харесват това, което виждат. И си го казват на заглавна страница. Говорим за такива сайтове като ПЦ Геймър, примерно, които принципно са мнооооого деликатни и внимателни в коментарите си към големите играчи на пазара, особено към ЕА.
Но ето, картинката е поредното потвърждение на думите ми. Сравнява се снимка на Трис(предварително създаден черъктър) със създаден от играча образ в играта. Пак казвам, лицата и анимациите не изглеждат добре, но когато се правят сравнения, е хубаво да се сравняват равностойни неща. Не да сравняваш прилично добър приемер от една игра с най-лошия(вероятно) възможен от друга.
Но да, съгласен. Не изглежда добре Andromeda.
BTW на снимката Witcher 3 има unfair advantage. Това е pre-made персонаж Трис а Андромеда има някакъв създаден от играча комедиен персонаж.
https://i.ytimg.com/vi/_wn-IZhG9hw/maxresdefault.jpg
Нищо не пречи и на красив персонаж... само дет очите и анимацията ще са зле.
Сега, кажи ми, възможно ли е да постигнеш толкова деформиран, неестествен и отблъскващ персонаж с DA:O character creation tool? Толкова "анти-женски". А това тук ти е предварително генериран персонаж, един от дузината възможни предварително зададени избора, от които можеш да избереш. Нещата са далеч отвъд простата некадърност, има други кофти фактори отностно BW, които няма смисъл да коментирам тук.
Мисълта ми е друга, не защитавам анимациите или визията. Не твърдя, че играта е добре в това отношене. Твърдя, че това се виждаше от самото начало. Не са го крили, затова не разбирам внезапната промяна в отношението. Ако някой е играл поне малко Inquisition и е видял поне един гейм трейлър на Андромеда, ако ми се изненадва от анимации и визия е несериозно. И като с всяка интернет шега, хората почват откровено да преиграват. Ама де да знам, предполагам лично мнение. Очаквах горе-долу това от играта, ако някой е очаквал чудеса(не знам на каква база, но все пак), нормално да се е разочаровал...
@bgrmammoth моля те кажи че се ебаваш... Решил си, че играта няма да струва заради новина, че няма РС бета за мултиплеъра?!?!?! Не знам кво пушиш, ама явно е добро.
След това, към началото на 2016 май беше, започнаха да пускат малко по малко филтрирана информация. Нищо, свързано с гейплей, просто обичайните зарибявки покрай ААА игра. Епик трейлър тук, епик трейлър там. Зарибявка.
Ако не се лъжа, първото реално видео с геймплей беше някъде края на 2016. Още тогава казах, че играта е нереално зле в частта с лицевата анимация и персонализацията на героите. Очевидно не само аз съм бил впечатлен колко зле е ситуацията, щом някакъв ръководен кадър от BW се наложи да коментира негативната реакция в интернет по този въпрос. Думите му бяха, че са наясно и работят по въпроса, за да подобрят анимирането.
Е, едно е да видиш откъслечен няколкоминутен геймплей половин година преди рилийза, друго е да видиш реалната игра няколко дена преди излизане. Аз може да не съм имал очаквания към BW (zа мен те умряха след ME2/DE:O)) , но очевидно много хора не могат да се съгласят с факта, че подобна ситуация е допустима през 2017, от голямо студио, от игра с ААА претенции.
Реално, масата хора харесват Инквизицията и МЕ3, така че не могат да бъдат обвинени, че имат нереалистични очаквания.
Всички живяха няколко години с хайпа около NMS, всички се прехласваха каква яка игра ще е и почнаха да го плюят няколко дена след като излезе. Аз три години повтарят, че това ще е тотален фейл и разочарование за всички, въпреки че съм фен на космическите игри, но никой не ми обърна внимание.
Разбрах, че H:ZD ще е успешна игра, без да си падам по подобен жанр и без да имам конзола, за да я играя. Просто се виждаше, че играта има много потенциал, възползва се от това и предлага нещо, което се харчи добре на този пазар.
Що се отнася до мен, мога до точност 9/10 пъти да преценя дали нещо ще ми допадне. Горе-долу мога да преценя и дали една игра ще е добре приета или не от таргета. Но тук става въпрос за това, че МЕ:А в момента провокира дори традиционно услужливите медии с визията и съдържанието си да дадат предварителни негативни или смесени оценки. Говорим за няколко дена преди рилийза, говорим за ЕА, която е много чувствителна към предварителното инфо.
Самата ситуация е любопитна, майната и на играта. Който е дай-хард фен, ще си я изиграе, въпросът е сега как са "бътхъртнати" (както каза тук един потребител, хехехе) ЕА/BW и как ще реагират. То че за играта шанс да я оправят няма, поне да излезе някоя интересна драма от цялото нещо.
И да, персонажа който правиш е динамично създаден, но не мисля че това важи за останалите персонажи в играта, които както Трис са предварително съзадени.
Also не съм фен на Вещерът, след като му дадох няколко шанса от часове разкъване, но оценявам полското студио, което без финансите на ЕА се опитва да задържи феновете си и в същото време да не ги експлотира с DLC мания. А и технически за таков студи с по малък мащаб е похвално.
Надявам се все повече студя да започнат да следват техният подход.
Нека излезнат ревютата и ще видим.
@Former Gaming Glory съгласен, но и въпросните предварително създадени персонажи не изглеждат чак толкова зле. Дори бих казал, че има и добри попадения(говоря чисто като лице, анимациите очевидно са зле).
Да, постигнатото от CDPR e страхотно, но не може обективно да се каже, че играта е била по-добра технически. Особено ако си я играл от дей 1 ще знаеш за какво говоря. Субективно погледнато навярно си прав, от гледна точка че студиото е по-малко.
@DragonSlayer "Реално, масата хора харесват Инквизицията и МЕ3, така че не могат да бъдат обвинени, че имат нереалистични очаквания."
Това не го разбирам, ако са си направили очакванията на база Инквизицията и МЕ3, не виждам причина за разочарование. Играта е точно това, което и тези 2 бяха. А ако са очаквали нещо невероятно, не знам какво ги е подлъгало. Аз очаквах приблизително това, щеше ми се да съм подценил играта, но не, само че от тази гледна точка, не съм чак толкова разочарован. Напротив, ще се изкефя след няколко дена. Дали ще е на макс, малко вероятно, дали ще ми начеше крастата за космически експлорейшън, много вероятно.
Ще дам крайна оценка на играта, чак след като я изиграя. Пак казвам, тук изглежда я защитавам, все едно е GOTY за мен. Нищо такова, просто не изглежда чак толкова зле. Масово хората по интернет(а и някои тук) преиграват. Може би е някакво естествено влечение у човека да хейтне, знам ли. Взех да се повтарям, а май няма смисъл. Като я изиграя ще видим ![]()
Иначе си прав, само за 12 часа МЕ:А се превърна в меме, защото голяма част в интернет яхат вълната, която може да им даде екстра гледане и събскрайбъри. Определено има възползване и преиграване. Нооо... нещата все пак тръгват от някъде. Крушката си има дръжка, както са казали. И мисля, че е по-добре да се преиграва, вместо да се замазва. както ще се опитат да направят сега ЕА/BW.
Затова казах, че ми е интересно това надлъгване, което предстои. очаквам драма и се каня да я наблюдавам от първия ред с пуканки в ръка. ![]()
"Аз съм Командир Шепърд и това е моето любимо шоу!"