Едит :Сега играх демото на пес 20 и доста ми хареса. И тази година няма да погледна фифито със скриптчетата.
Харесва ми подобрената физика на топката. Единоборствата. Намалили са абюзването на финес шотовете от предишната. Абе, има прогрес. Направих няколко онлайн мача снощи(как пък един освен мен не беше с нещо различно от Барселона...) и като цяло беше готино.
Впрочем и новата камера ми допада доста.
Аз всяка година вече - Пес докато ми писне и към края на футболния сезон малко фифа( обикновено от Ориджин волта).
Nightwarrior точно. Единоборствата се усещат по-реални а не сякаш се блъскат 2 дървета както беше в минали игри. Вече се дърпат,блъскат с тела и тн. Усеща се като единоборство и се усеща кой футболист е по-силен физически. Примерно играя със Юве и като вляза със Бонучи на някой атакуващ футболист без физика направо го сваля на земята ,както би се случило и в реалният футбол. Топката подскача,върти се и там видях подобрения доста. Индивидуалността на футболистите също е подобрена. Примерно на пес 19 като играеш със Роналдо имаш чувството че си същият футболист като другите само че с повече скорост. Тука вече се усеща че играеш с Роналдо,начина по-който дриблира с топката и тн. Има си позитиви доста. И аз пускам един преордър пък квото стане.
Коментара в Пес е същата работа, просто не си попаднал на подходящ скрипт. Смисъл и за мой гол са викали и за чужд са били "uh, whatever". Обикновено май викат когато ъндърдога вкара. Но както казах, бързо ги спирам. Звуците на стадиона ми стигат.
@LethianDream, няма какво да се лъжем, Фифа и ПЕС си се надпреварват с променлив успех. Честно казано, ако от доста време не си пипал сериозно ПЕС, ти завиждам благородно. Постепенните промени се усещат, а ако скочиш на игра през издание(или няколко, ще е доста драстично). Особено тази година са пипнали доста сериозно Master League-та за първи път от... мисля 2015. Видяното ми вдъхва надежда, че ще ми носи кеф като едно време.
Колкото до лицензите, сериозно, около седмица след релийза(често и по-рано) в нета може да се намери Option file който ти оправя екипи, имена, дори на по-късни етапи вкарва лица, нови първенства и т.н. Преебани са само на Xbox, но ти доколкото знам имаш РС/PS4, тъй че където и да го вземеш, няма да имаш проблем. Аз в момента се чудя къде да го преордърна. В Стийм ще ми излезе супер евтино(до вчера беше 35-37 евро в евтините сайтове), а и ще мога да играя с приятели като пуснат Lite версията, която очаквам и тази година(дефакто безплатна версия на тяхното UT). Плейстейшъна ще има повече народ(вероятно, тази година не беше така) на релийза, после се изравнява с РС-то... сложна дилема ми е, при все че и в двата случая ще си го ирая на тв-то... Трябва да помисля.
Иначе аз футболни игри - кажи-речи ексклузивно на PS4. Даже не се замислям. Не знам дали имам някакъв куц късмет или какво, ама за PC винаги има повече лаг, хакери, лийвъри и т.н. Преживяването за конзолата винаги ми е по-добро и на FIFA, и на PES. Е, понеже FIFA ми обръща червата я играя по-често за PC, миналата в Premier-а за 30 лева - перфектно. Тъй че PES-а за конзолата.
А що се отнася до Football Manager - той ми е твърдо нье. И то поради една причина - знам какво ще стане и ме е страх да го пускам. Това, което става винаги е - зарибявам се първоначално мега здраво, играя по 15-16 часа на ден, недоспивам, отивам умрял на работа. После в един момент рязко ми става скучен и се отказвам. Ама предпочитам да си спестя недоспиването. Просто не мога да спра навреме, когато някоя игра ме хване, същото е и в Three Kingdoms. И това е голям минус. Е, и плюс, де, че още мога да играя игри като дете. Че ако не ме хващаше нищо едва ли щях да пиша и статии.
Ама футболните ми влизат малко повече под кожата.
Апропо още помня как се отказах от един от FM-тата - исках да видя доколко е читава логиката за развитието на мачовете. Която ми се струваше прекалено произволна. Та си пуснах Барселона, сложих някаква тактика, в която всички футболисти са възможно най-изнесени напред (доколкото позволява играта). Май беше нещо от рода на 2 дефанзивни халфа и отпред още 4 атакуващи халфа и 2 нападателя/крила. Нещо от тоя тип беше. Всичко само офанзивни футболисти. С тая тактика пусках мачовете на автоматично и към Нова година бях на няколко точки от титлата. Това беше преди години, де, нещата може и да са пооправени, ама това ми доказа, че FM няма особено много общо с реалността.