Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
266
...
781
>
Charcharo
Цитиране
01 септември 2019
Проблемът с анализирането на графиката, е че изисква знания. Повечето хора не правят разлика между стил и графика а други грешно си мислят, че глобалните настройки са най-добрият начин за оптимизиране на една игра.

Примерно много хора, които не харесаха Youngblood дори атакуваха графиката и или технологията. Това е абсурдно, защото като изключим липсата на RT (което ще се поправи скоро) тя е реално върховно технологично постижиние. Може би най-доброто въобще в момента, имайки предвид с какви кадри какво прави, какъв фрейм пейсинг има и т.н.

По-голямата част от Games Media не разбират от графика. Дори Tech Media-та не могат като група да разберат как един прост BVH се прави, та камо ли нормалните геймъри.

Аз няма да играя Control, но тъй като по принцип The Long Term >>>>> The Short Term при мен, почти без изключения, аз съм изцяло за декадентни графични настройки.

pseto
Цитиране
01 септември 2019
Реално погледнато на повечето хора не им дреме за това как изглежда някоя игра на мега максимални настройки с рей трейсинг. При класическите AAA игри тип Control вероятно 70% от продажбите се случват на конзоли, а може би са и над 80% процента. Болшинството от тези хора имат стандартни PS4 и Xbox One. На тях не им дреме за рей трейсинг, 4K и там на какво е способно 2080 Ti. На тях им дреме, че на PS4-ката им Control изглежда като гъз и върви като гъз. А не са ти нужни каквито и да е знания, за да видиш/усетиш, че една игра е грозна и цепи.

Именно това имах предвид аз в миналия си коментар. Анализът на Digital Foundry ми е безполезен, понеже той се отнася за някаква фиктивна версия на Control, до която не мога да се докосна. Той е безполезен и за болшинството геймъри. Полезен е за шепа ентусиасти на тема графика, а също и за Remedy, защото служи като заблуда, че Control е добре изглеждаща игра, което не е истината.

Charcharo
Цитиране
01 септември 2019
Истината, е че на мен не ми дреме за повечето хора. Имат свободата да грешат и да са глупави. Дори това са прекалени права.

Като ти е счупена колата не ходиш при някъв си бездомник да я поправя. Когато детето ти умира от рак не ходиш при селските калтаци да го лекуват. Отиваш при експерти, при елита.

Същото е и с технологията. Няма да гледаш youtube канала на Appabend или gggmanlives, а ще търсиш аутист от beyond3D форумите. Така трябва да са нещата.

Дори и ти Псе си така. Не гледаш идиотите от IGN или Gamespot а гледаш от избрани хора мненията когато говориш за игра. Знаеш, че едното ниво не е равно на другото.

Както и да е, и за това грешиш "На тях не им дреме за рей трейсинг, 4K и там на какво е способно 2080 Ti.". Някой ден 2080 Ti ще е де факто Low End. Даже няма да отнеме толкова време. Средната класа на AMD, Intel, и Nvidia ще я бие без проблем. Една игра е нова за 1-2 години. Една видео карта е high-end за едно или две поколение. Нима мислиш, че Low End геймъра от 2029та година няма да може да играе Control на макс?

От обективна гледна точка, не е толкова важно как е едно изкуство сега, а какво ще е в дългосрочен план. Едното е 1-2 години, другото е завинаги, надявам се. Затова и съм колкова за абсолютно екстремните настройки във видео игри. Искам всяка една игра да е невъзможна за игра без значение колко пари си дал, on launch, at Ultra setting.

"че Control е добре изглеждаща игра, което не е истината."

Control е много красива игра на високи настройки. Следователно е красива игра и ще е for most of its existence.

Charcharo
Цитиране
01 септември 2019
Истината, е че на мен не ми дреме за повечето хора. Имат свободата да грешат и да са глупави. Дори това са прекалени права.

Като ти е счупена колата не ходиш при някъв си бездомник да я поправя. Когато детето ти умира от рак не ходиш при селските калтаци да го лекуват. Отиваш при експерти, при елита.

Същото е и с технологията. Няма да гледаш youtube канала на Appabend или gggmanlives, а ще търсиш аутист от beyond3D форумите. Така трябва да са нещата.

Дори и ти Псе си така. Не гледаш идиотите от IGN или Gamespot а гледаш от избрани хора мненията когато говориш за игра. Знаеш, че едното ниво не е равно на другото.

Както и да е, и за това грешиш "На тях не им дреме за рей трейсинг, 4K и там на какво е способно 2080 Ti.". Някой ден 2080 Ti ще е де факто Low End. Даже няма да отнеме толкова време. Средната класа на AMD, Intel, и Nvidia ще я бие без проблем. Една игра е нова за 1-2 години. Една видео карта е high-end за едно или две поколение. Нима мислиш, че Low End геймъра от 2029та година няма да може да играе Control на макс?

От обективна гледна точка, не е толкова важно как е едно изкуство сега, а какво ще е в дългосрочен план. Едното е 1-2 години, другото е завинаги, надявам се. Затова и съм колкова за абсолютно екстремните настройки във видео игри. Искам всяка една игра да е невъзможна за игра без значение колко пари си дал, on launch, at Ultra setting.

"че Control е добре изглеждаща игра, което не е истината."

Control е много красива игра на високи настройки. Следователно е красива игра и ще е for most of its existence.

rosniak
Цитиране
01 септември 2019
The Witcher 2 има добри страни и в някои аспекти е малко по-добре от 1вият Вещер. Но си има и недостатъци, та чак за еволюция да говорим..... Виж, вече The Witcher III....... За Cyberpunk-a от това което виждам и чувам, нещата звучат повече от добре, но както каза и @pseto- трябва да имаме едно наум че зад всеки ъгъл- греда!
BloodDagger
Цитиране
01 септември 2019
По-назад бях изказал мнение за Control. Играта изглежда окей, нищо грандиозно или невиждано, а просто окей. Но според мен Control е направена за да се продават RTX карти, защото без RTX играта се усеща орязана и пластмасова. Давам пример с Metro Exodus, която изглежда супер дори на HIGH (което е средния preset) без RTX и може и да се играе с тези настройки с ~60 кадъра на GTX 970, която скоро става на 5 години. За да се подкара Control на същата карта и подобни кадри настройките трябва да са предимно low, а тази игра с настройки под максималните си изглежда зле.
Charcharo
Цитиране
01 септември 2019
Няма такова нещо като игра създадена да само за да продава RTX карти. Control се прави отпреди Nvidia да представи RTX а не вярвам създателите да са наблюдавали Kronos достатъчно добре за да се досетят какво готвят Nvidia и AMD.
vanmx
Цитиране
02 септември 2019
Понеже се вдигна някакъв шум покрай тая игра реших и аз да пробвам за малко. Еми ОК си е игрицата, графиката е последното нещо което би ми направило лошо впечатление. Всъщност на макс си изглежда прилично детайлна, даже и без разните RTX/Ray Tracing работи. Единствената разлика която видях (като изключим това че фреймрейта стана 6-7 fps ) с активиран ray tracing е че пода в началото на играта блести реалистично, не е big deal, при условие че такива неща сме виждали и преди 10+ години без да има rtx видеокарти.

Имам усещането че това цялото нещо се лансира че да може nvidia да си продават rtx картите които никой не иска да купува. Случката е аналогична както беше едно време с DirectX 10 и Windows Vista

vanmx
Цитиране
02 септември 2019
Понеже се вдигна някакъв шум покрай тая игра реших и аз да пробвам за малко. Еми ОК си е игрицата, графиката е последното нещо което би ми направило лошо впечатление. Някаква средняшка работа. Всъщност на макс си изглежда прилично детайлна, даже и без разните RTX/Ray Tracing работи. Единствената разлика която видях с активиран ray tracing (като изключим това че фреймрейта стана 6-7 fps ) е че пода в началото на играта блести реалистично, не е big deal, при условие че такива неща сме виждали и преди 10+ години без да има rtx видеокарти.

Имам усещането че това цялото нещо се лансира че да може nvidia да си продават rtx картите които никой не иска да купува. Случката е аналогична както беше едно време с DirectX 10 и Windows Vista

BloodDagger
Цитиране
02 септември 2019
Признавам си не се изразих правилно с това, че Control е направена с цел продаване на RTX карти; в последния си абзац vanmx се изрази по-правилно от мен.
Нямам нищо против RTX, даже ми харесва много като идея. И докато някои разработчици са го имплементирали в игрите си за да могат да изглеждат още по-добре;отново визирам последното Metro, където цевта на пушката ми лъщи независимо дали е включен RTX. В Control нещата са различни. Играта не е напълно орязана без RTX, но се усеща орязана. Плюс това повечето реклами около Control бяха свързани с това как ще се попикаваме като си пуснем играта с RTX.
Проблемът е какво ще става за в бъдеще. На разработчиците им е много по-лесно да плеснат един RTX вместо да изчисляват положението на отраженията, сенките и т.н., което може да доведе то пълното им отстраняване (говоря за отраженията) при изключване на RTX.
Друго което забелязвам е, че Control дави gtx 1070, която въпреки, че е на 3 години няма проблеми с нито една игра излязла до момента.
darkblue
Цитиране
02 септември 2019
Аз съм доволен от Контрол за сега, добре изглежда играта (нямам RTX). Не е нещо ново и невиждано , но засега ми харесва геймплея и сторито.
pseto
Цитиране
02 септември 2019
При мен по-скоро малките детайли наклониха везните. А може би и факта, че играх на конзолата, понеже не ми се искаше да купувам играта за PC и да давам стотачка за нея, особено и при все, че имах съмнения за нея. Без техническите проблеми и някои недомислици, които може да са издразнили единствено мен, Control си е посредствено-ставащ. Нещо такова. Но при всички положения е еднодневка - след едно изиграване е дотам. Сега се чудя на какво да минавам. Ама само другата седмица PES-а, Gears и GreedFall, не знам кое първо да почвам.

@Charcharo - existance-а на една игра е времето, което хората я помнят и играят. Control след 1 година никой няма да го помни.

Charcharo
Цитиране
02 септември 2019
И един е достатъчно. Пък и... не е толкова просто.
Според мен 99% от киното е боклук а 1% е средняшко ама се помни. "Легендарните" игри на igra4 са главно средняшки също ама ето, помнят се.
Но да, и един е достатъчно. Знам, че тук не сте съгласни със степенуването ми на изкуствата, ама според мен си е точно така. Но дори и толкова убеден знам, че няма как да съм последната институция по този въпрос, затова и стандарта ми е поне един човек.
Така е честно.

Не съм игра Control но мога да кажа, че Exodus с RTX е доста по-добе от Exodus без RTX.

darkblue
Цитиране
03 септември 2019
@pseto - представям си какво трябва да напишеш за новият Star Wars, като излезе. Ако го сравниш с Control... доста е беден. То във всички игри е едно и също действието, върви там, застреляй / Убий еди си кой.
Къде има пъзел в Контрола дето отнема 20 мин ?
Аз съм стигнал до там където разбира къде държат брат и. До този момент не сам срещнал пъзел дето да ми отнеме повече от 5 мин, нито ми се е наложило да гледам в нета.
п.с. Теб май бая те домързява
pseto
Цитиране
03 септември 2019
Имаше едно чудовище от онези, дето са безсмъртни, което трябваше да примамя в някакъв коридор и да натисна един бутон тогава - не видях никъде да има индикации, че трябва да го закарам в коридора, не видях и логика. Пуснах си първото walkthrough в Google, там някакъв човек 10-15 минути се върти точно като мен, докато накрая не разбра какво трябва да прави. При положение, че тоя човек се чудеше какво да прави точно както и аз същото време не мисля, че съм единственият в света, който е имал проблем да схване логиката на пъзела.

Имаше и един малоумен тренировъчен курс, който трябваше да се мине за определено време, на който ако не хванеш правилния кашон от онези захранващите не можеш да го минеш, защото трябва да изчакаш 4-5 секунди да ти се регенерира маната. И там 5-6 пъти се прецаках, защото ако не си насочил мерника идеално към кашона тъпата патка взима с телепатия някакъв камък от пода или прочее. Айде, да кажем, че това е проблем на конзолата, на PC вероятно нямаше да имам подобен, защото щях да се прицеля прецизно доста по-лесно... ама пак е тъпня. Тъпня е, защото хем имаш нещо, което трябва да се мине за време, хем има и сто декоративни предмета, които да те прецакат.

П.С. Първия път като стигнеш до лабиринта в къщата играта те отвежда там, но се оказва, че още не можеш да го минеш. Играта не ти казва това. И ти стоиш и се чудиш как се разрешава този пъзел, гледаш в интерент - разбираш, че не сега му е времето. И т.н. Сега ако ти не си имал никакви проблеми, окей. Ама аз виждам как в walkthorugh-та хората си блъскат главата по идентичен начин, което ми показва, че далеч не съм единствения с такива.

А бойната система - ако я сравниш с Prey, какво има да се каже за Control? Едно голямо нищо. Разликата е от земята до небето. Задържам копчето за телепатия, пускам копчето за телепатия = 90% от битките в играта са приключили. От някаква гледна точка всяка игра е "отиди и убий някого", но от друга - игрите с интересни бойни системи имат някаква дълбочина в средата между "отиди" и "убий". Control има нулева дълбочина. Освен в чийзи моментите си, в които трябва да видиш зад кой кашон да се скриеш, за да не ти хвърлят 2 гардероба на главата и да те убият.

<
1
...
266
...
781
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.