Примерно много хора, които не харесаха Youngblood дори атакуваха графиката и или технологията. Това е абсурдно, защото като изключим липсата на RT (което ще се поправи скоро) тя е реално върховно технологично постижиние. Може би най-доброто въобще в момента, имайки предвид с какви кадри какво прави, какъв фрейм пейсинг има и т.н.
По-голямата част от Games Media не разбират от графика. Дори Tech Media-та не могат като група да разберат как един прост BVH се прави, та камо ли нормалните геймъри.
Аз няма да играя Control, но тъй като по принцип The Long Term >>>>> The Short Term при мен, почти без изключения, аз съм изцяло за декадентни графични настройки.
Именно това имах предвид аз в миналия си коментар. Анализът на Digital Foundry ми е безполезен, понеже той се отнася за някаква фиктивна версия на Control, до която не мога да се докосна. Той е безполезен и за болшинството геймъри. Полезен е за шепа ентусиасти на тема графика, а също и за Remedy, защото служи като заблуда, че Control е добре изглеждаща игра, което не е истината.
Като ти е счупена колата не ходиш при някъв си бездомник да я поправя. Когато детето ти умира от рак не ходиш при селските калтаци да го лекуват. Отиваш при експерти, при елита.
Същото е и с технологията. Няма да гледаш youtube канала на Appabend или gggmanlives, а ще търсиш аутист от beyond3D форумите. Така трябва да са нещата.
Дори и ти Псе си така. Не гледаш идиотите от IGN или Gamespot а гледаш от избрани хора мненията когато говориш за игра. Знаеш, че едното ниво не е равно на другото.
Както и да е, и за това грешиш "На тях не им дреме за рей трейсинг, 4K и там на какво е способно 2080 Ti.". Някой ден 2080 Ti ще е де факто Low End. Даже няма да отнеме толкова време. Средната класа на AMD, Intel, и Nvidia ще я бие без проблем. Една игра е нова за 1-2 години. Една видео карта е high-end за едно или две поколение. Нима мислиш, че Low End геймъра от 2029та година няма да може да играе Control на макс?
От обективна гледна точка, не е толкова важно как е едно изкуство сега, а какво ще е в дългосрочен план. Едното е 1-2 години, другото е завинаги, надявам се. Затова и съм колкова за абсолютно екстремните настройки във видео игри. Искам всяка една игра да е невъзможна за игра без значение колко пари си дал, on launch, at Ultra setting.
"че Control е добре изглеждаща игра, което не е истината."
Control е много красива игра на високи настройки. Следователно е красива игра и ще е for most of its existence.
Като ти е счупена колата не ходиш при някъв си бездомник да я поправя. Когато детето ти умира от рак не ходиш при селските калтаци да го лекуват. Отиваш при експерти, при елита.
Същото е и с технологията. Няма да гледаш youtube канала на Appabend или gggmanlives, а ще търсиш аутист от beyond3D форумите. Така трябва да са нещата.
Дори и ти Псе си така. Не гледаш идиотите от IGN или Gamespot а гледаш от избрани хора мненията когато говориш за игра. Знаеш, че едното ниво не е равно на другото.
Както и да е, и за това грешиш "На тях не им дреме за рей трейсинг, 4K и там на какво е способно 2080 Ti.". Някой ден 2080 Ti ще е де факто Low End. Даже няма да отнеме толкова време. Средната класа на AMD, Intel, и Nvidia ще я бие без проблем. Една игра е нова за 1-2 години. Една видео карта е high-end за едно или две поколение. Нима мислиш, че Low End геймъра от 2029та година няма да може да играе Control на макс?
От обективна гледна точка, не е толкова важно как е едно изкуство сега, а какво ще е в дългосрочен план. Едното е 1-2 години, другото е завинаги, надявам се. Затова и съм колкова за абсолютно екстремните настройки във видео игри. Искам всяка една игра да е невъзможна за игра без значение колко пари си дал, on launch, at Ultra setting.
"че Control е добре изглеждаща игра, което не е истината."
Control е много красива игра на високи настройки. Следователно е красива игра и ще е for most of its existence.
Имам усещането че това цялото нещо се лансира че да може nvidia да си продават rtx картите които никой не иска да купува. Случката е аналогична както беше едно време с DirectX 10 и Windows Vista
Имам усещането че това цялото нещо се лансира че да може nvidia да си продават rtx картите които никой не иска да купува. Случката е аналогична както беше едно време с DirectX 10 и Windows Vista
@Charcharo - existance-а на една игра е времето, което хората я помнят и играят. Control след 1 година никой няма да го помни.
Не съм игра Control но мога да кажа, че Exodus с RTX е доста по-добе от Exodus без RTX.
Имаше и един малоумен тренировъчен курс, който трябваше да се мине за определено време, на който ако не хванеш правилния кашон от онези захранващите не можеш да го минеш, защото трябва да изчакаш 4-5 секунди да ти се регенерира маната. И там 5-6 пъти се прецаках, защото ако не си насочил мерника идеално към кашона тъпата патка взима с телепатия някакъв камък от пода или прочее. Айде, да кажем, че това е проблем на конзолата, на PC вероятно нямаше да имам подобен, защото щях да се прицеля прецизно доста по-лесно... ама пак е тъпня. Тъпня е, защото хем имаш нещо, което трябва да се мине за време, хем има и сто декоративни предмета, които да те прецакат.
П.С. Първия път като стигнеш до лабиринта в къщата играта те отвежда там, но се оказва, че още не можеш да го минеш. Играта не ти казва това. И ти стоиш и се чудиш как се разрешава този пъзел, гледаш в интерент - разбираш, че не сега му е времето. И т.н. Сега ако ти не си имал никакви проблеми, окей. Ама аз виждам как в walkthorugh-та хората си блъскат главата по идентичен начин, което ми показва, че далеч не съм единствения с такива.
А бойната система - ако я сравниш с Prey, какво има да се каже за Control? Едно голямо нищо. Разликата е от земята до небето. Задържам копчето за телепатия, пускам копчето за телепатия = 90% от битките в играта са приключили. От някаква гледна точка всяка игра е "отиди и убий някого", но от друга - игрите с интересни бойни системи имат някаква дълбочина в средата между "отиди" и "убий". Control има нулева дълбочина. Освен в чийзи моментите си, в които трябва да видиш зад кой кашон да се скриеш, за да не ти хвърлят 2 гардероба на главата и да те убият.